Η ΕΛΑΦΡΥΤΕΡΗ DSLR ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ EOS250D (GREEK REVIEW)


Έχοντας στην κατοχή μου την νέα κάμερα της Canon EOS250D για δύο εβδομάδες θα μοιραστώ την εμπειρία μου μαζί της ! 

Στο Πακέτο θα βρούμε : 

1. Σώμα ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής EOS 250D
2. Προσοφθάλμιο EF
3. Κάλυμμα μηχανής R-F-3
4. Πλατύς ιμάντας EW-400D-N
5. Φορτιστής μπαταριών LC-E17E
6. Συστοιχία μπαταριών LP-E17
7. Καλώδιο ρεύματος
8. Κιτ εγχειριδίων χρήστη
Tι υπόσχεται η εταιρεία ; 

Μικρό μέγεθος, μεγάλες δυνατότητες 

Αυτή την στιγμή μιλάμε για την πιο ελαφριά DSL φωτογραφική μηχανή στο κόσμο  το βάρος είναι μόλις  449 γραμμάρια χωρίς το φακό . Αυτό από  μόνο του είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό κριτήριο επιλογής καθώς εγώ προσωπικά λόγω της έντονης δραστηριότητα  μου δεν μπορώ να έχω υπερβολικό βάρος μαζί μου . Συνήθως χρησιμοποιώ action κάμερες όμως με την EOS 250D τα πράγματα ήταν διαφορετικά καθώς ενώ είχα την κάμερα μαζί μου πολλές φορές δεν αντιλαμβανόμουν ότι ήταν κρεμασμένη στο λαιμό μου . Αυτό από μόνο του με έκανε να την αγαπήσω.Οθόνη μεταβλητής γωνίας .

Η οθόνη μεταβλητής γωνίας σε συνδυασμό με το βάρος σου δίνει την δυνατότητα να την βιδώσεις σε ένα κοντάρι και γυρίζοντας την οθόνη να τραβήξεις μια λήψη selfie αλλά και να κάνεις τραβήξεις ενά βίντεο . Ιδανική χρήση για Vloggers και Bloggers ! ! 

Οθόνη αφής :

Η εμπειρία με την οθόνη αφής ήταν πραγματικά απολαυστική .Πάρα πολύ καλή απόκριση δεν κώλυσε ποτέ . Ταυτόχρονα μπορείς να κάνεις focus πατώντας στην οθόνη 'όπως επίσης να τραβήξεις από αυτή. Γενικά οποιαδήποτε ρύθμιση στη κάμερα έχεις την δυνατότητα να την πραγματοποιήσεις από την οθόνη άμεσα και γρήγορα χωρίς  κανένα απολύτως πρόβλημα !


Αυτονομία:

Σε σχέση με τον προκάτοχο του εδώ η canon έκανε πολύ καλή δουλειά . Η εταιρεία υπόσχεται πάνω από 1000 λήψεις ανά φόρτιση . Στην πραγματικότητα για εβδομάδα χρήσης εγώ δεν χρειάστηκε να την φορτίσω πάρα πολύ σημαντικό για έναν ταξιδιώτη  συνήθως αγοράζεις πάντα μια δεύτερη μπαταρία με την EOS250D δεν χρειάζεται θα σε καλύψει απόλυτα .

Συνδεσιμότητα :

Πάρα πολύ απλά και γρήγορα μπορείς να συνδέσεις στην κάμερα με το κινητό σου τον υπολογιστή η με δυνατότητα bluetouth και wifi . Την σύγχρονη εποχή που οι περισσότεροι μοιραζόμαστε στιγμές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια τέτοια λειτουργία είναι απαραίτητη στη κάμερα μας .


Πάντα εστιασμένες και ευκρινείς λήψεις:

Όταν είσαι σε μία εξόρμηση , σε ένα ταξίδι ο χρόνος σου είναι περιορισμένος όποτε χρειάζεσαι μια μηχανή η οποία να βγάζει γρήγορα και καθαρά . Επίσης πολλές φορές δεν έχεις την πολυτέλεια να ρυθμίσεις manual την μηχανή πόσο μάλλον για έναν νέο χρήστη αυτό είναι ακατόρθωτο. Με την ρύθμιση της Canon Α+ τα κάνει όλα η μηχανή για σένα εύκολα απλά και γρήγορα !  Πίστεψε με θα λατρέψεις αυτήν τη λειτουργία όπως και εγώ :) 

Δυνατότητα Λήψης 4Κ Video:

O αναβαθμισμένος αισθητήριας 24.1MP APS-C sensor with Dual Pixel CMOS AF σε συνδυασμό με τον DIGIC 8 processing engine σου δίνουν την δυνατότητα για λήψεις 4K video στα 25P . Πραγματικά  εκπληκτικά κινηματογραφικά βίντεο για μια entry level  μηχανή. To μόνο θέμα που αντιμετώπισα ήταν στο Auto Focus  δεν είχα τόσο γρήγορη εστίαση  στη λήψη 4K αντίθετα στο FHD 60P δεν υπήρχε καμία δυσκολία .


Συμπερασματικά : 

Ιδανική μηχανή για όποιον θέλει να ξεκινήσει τώρα το ταξίδι στο κόσμο της φωτογραφίας . Σίγουρα δεν είναι η πιο φτηνή επιλογή αλλά σε συνδυασμό με το βάρος , το compact μέγεθος και την μεγάλη αυτονομία μπαταρίας  την  καθιστά τον καλύτερο σύντροφο για έναν ταξιδιώτη όπως επίσης και για μια οικογένεια που θέλει να αποθανατίσει την κάθε στιγμή στο σπίτι, στις διακοπές.Δεν έχω μεγάλη εμπειρία σε dsl μηχανές και για αυτό δεν στάθηκα τόσο στα τεχνικά χαρακτηριστικά της μηχανής και σε διάφορες expert λειτουργίες της  αλλά με τον έλαβα σαν χρήστης τις δύο εβδομάδες μαζί της όλα  αυτά που υπόσχεται η εταιρεία. Εύχομαι να βοήθησα κάποιους που σκέφτονται να αγοράσουν την συγκεκριμένη φωτογραφική μηχανή !! 


0 Comments