ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗ ΜΥΛΟΚΟΠΗ ~ Mylokopḗ Beach Loutraki ~ Πλησιάζει σαββατοκύριακο η ζέστη καλά κρατεί όποτε πρέπει να βρούμε ένα μέρος να δροσιστούμε . Όλοι ξέρουμε ότι τα Σαββατοκύριακα στις παραλίες της Αττικής γίνεται χαμός έτσι δεν έχουμε λύση παρά να ψάξουμε  λίγο πιο έξω από το λεκανοπέδιο . Ένας φίλος μου πρότεινε να πάω προς το Λουτράκι πάνω από την Λίμνη Βουλιαγμένης λεεί υπάρχουν παραλίες μέσα στο πράσινο με καταγάλανα νερά στην αρχή ήμουν διστακτικός αφού οι παράλιες του κορινθιακού δεν με πείθουν και πολύ . Με μια μικρή αναζήτηση που έκανα κατέληξα στη παράλια της Μυλοκοπής . 

 Mylokopḗ Beach Loutraki 
    Directions via Google Maps 


 

Ο δρόμος μέχρι και δύο χιλιόμετρα πριν την παραλία είναι μια χαρά ωστόσο το υπόλοιπο κομμάτι του δρόμου είναι πάρα πολύ επικίνδυνο χωματόδρομος με μεγάλα χαντάκια και πέτρες . Οπότε αν θέλετε να επισκεφτείτε την παραλία και δεν εχετε 4Χ4 αφήνετε το όχημα σας και πάτε με τα πόδια . Εγώ με την μηχανή  κουράστηκα πάρα πολύ να κατέβω δύο φορές κινδύνεψα . Παλαιότερα ήταν σε καλύτερη κατάσταση ο δρόμος το τελευταίο χειμώνα με τις βροχές έχει χαλάσει σε μεγάλο βαθμό .Χάρτης Πρόσβασης

Αφού καταφέραμε και κατεβήκαμε μετά από μεγάλη δυσκολία τουλάχιστον άξιζε το κόπο η παραλία βρίσκεται μέσα σε ένα φυσικό κόλπο και πίσω πυκνό πευκόδασος . Έχει δύο παραλίες την μικρή και την μεγάλη όλοι κάθονται στην μικρή αφού δεν την πιάνει τόσο ο καιρός και έχει περισσότερη σκιά . Ιδανική παραλία για ελεύθερο camping είδη βρήκαμε αρκετούς που είχαν στήσει .

Πανοραμική όψη της Παραλίας


Πρόσβαση : Δύσκολη
Χωματόδρομος : ΝΑΙ 
Οργανωμένη : ΟΧΙ 
Σκιά : ΝΑΙ 
Παραλία : Πέτρες - σε συγκεκριμένα σημεία ψηλή άμμος 


Παραλία της Μυλοκοπής  Ιούλιος 2019


Ο βυθός της παραλίας είναι παρά πολύ πλούσιος σε κοχύλια και αχινούς αυτό σημαίνει οτι τα νερά είναι καθαρά !! 

Υποβρύχια λήψη άπω το βυθό της Μυλοκοπής
 Αφού κάναμε τις απαραίτητες αναγνωριστικές βόλτες και βουτιές καιρός να βρούμε σκιά να στήσουμε την σκηνή μας . Nα έχετε μαζί σας όλα τα απαραίτητα αφού το πιο κοντινό Μάρκετ βρίσκεται στην Πέραχώρα . Καλό είναι να φτάσετε νωρίς στη παραλία και να κάτσετε μέχρι αργά το απόγευμα . Δεν αξίζει να κάνετε τόση απόσταση απλά για μια βουτιά η παραλία είναι ιδανική για εξερεύνηση και παιχνίδι στη θάλασσα . Καλές βουτιές :) 


0 Comments