ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΚΥΘΗΡΑ ~VISIT KYTHIRA/CERIGO GREECE~
Skip to main content

ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΚΥΘΗΡΑ ~VISIT KYTHIRA/CERIGO GREECE~

Οι καλύτερες Τιμές για Δωμάτια !!
Ταξιδεύοντας  με πορισμό την Ελαφόνησο για camping στην ξακουστή παραλία του Σίμου . Τρία χρόνια προσπαθώ να επισκεφτώ το νησί και όλο κάτι στραβώνει και τελικά δεν τα καταφέρνω . Δυστυχώς και αυτή την φορά κάτι προέκυψε...Μία περίπου ώρα ο πριν φτάσω στο λιμάνι της Πούντας για να πάρω το ferry boat κάναμε  μια στάση στο χωριό Άσωπος για ενα καφεδάκι . Εκείνη την στιγμή που περιμένουμε τους καφέδες έρχεται ειδοποίηση στο κινητό μου "φωτιά στην Ελαφόνησο"!! Μετά από λίγα λεπτά άλλη ειδοποίηση "εκκενώνεται το camping " στο μεταξύ έχουν περάσει είδη δύο πυροσβεστικά οχήματα .Όπως καταλαβαίνεται έπρεπε να αλλάξουμε γρήγορα πλάνο . Μετά από ένα μικρό meeting καταλήξαμε στα "άγνωστα" μέχρι τότε Κύθηρα .Με μια γρήγορη αναζήτηση τα Κύθηρα είχαν πάρα πολλά να δούμε και το βασικότερο έχουν camping . Κατευθείαν μπαίνουμε στην μηχανή και φεύγουμε για Νεάπολη από όπου αναχωρεί το πλοίο για το νησί .

Φωτιά στην Ελαφόνησο 
ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ 

ΜΕ ΠΛΟΙΟ 

- Από Γύθειο 
- Από Νεάπολη
- Από Πειραιά 

ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ 

-Απο Αθήνα 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα δρομολόγια των πλοίων θα βρείτε στο παρακάτω σύνδεσμο KΥTHERA.GR

Ναυάγιο Norldland
To λιμάνι των Κυθήρων είναι το Διακοφτί ένας οικισμός που ξεχωρίζει για τα καταγάλανα νερά  οι ντόπιοι το αποκαλούν την καραϊβική των Κυθήρων και όχι άδικα .  Δυστυχώς είχε πάρα πολύ αέρα εκείνη την μέρα και δεν κάναμε βουτιά στη παραλία . Στο Δακοφτι βρίσκεται και το Ναυάγιο του Ρωσικού Nordland που σε συνδυασμό με το φυσικό τοπίο σχηματίζεται ένα άγριο σκηνικό ιδανικό για τους λάτρης της φωτογραφίας.Το Norland που τον Οκτώβριο του 2000 προσάραξε στη νησίδα Δραγονάρες επειδή το πλήρωμα του από Ουκρανούς τα είχε τσούξει . Βρίσκεται ημιβυθισμένο με την πρύμνη του σε βάθος περίπου 30 μέτρων και με την πλώρη στα βράχια .

Η συλλογή αλατιού θεωρείται παράδοση για τους κάτοικους και απαγορεύεται ρητά για τους επισκέπτες 
Αφήνουμε το Διακοφτί και θα πάμε για μία βουτιά στην παραλία Καλαδί η οποία είναι μια από τις πιο γνωστές παραλίες  βρίσκεται στην ανατολική πλευρά δεν είναι οργανωμένη οπότε πάρτε μαζί σας τα απαραίτητα εκτός και πάτε μετά της 4 όπου πέφτει ο ήλιο και θα βρεις πολύ σκιά.Έχει τρις διαφορετικές παραλίες  . Λίγο πριν την παράλια έχει μια καντίνα και ντουζιέρες ωστόσο δεν μείναμε ικανοποιημένοι από την Καντίνα όλα ήταν μέτρια ποιότητας και αρκετά ακριβή !

Η Θέα από το Belvedere
Πηγαίνοντας στο Καψάλι περάσαμε από την χώρα των Κυθήρων και το σημείο Belvedere που στα ιταλικά σημαίνει καλή θέα. Σταματήσαμε για λίγο για τις απαραίτητες αναμνηστικές φωτογραφίες. Από αυτό το σημείο απολαμβάνεις ένα μέρος από το Κάστρο , την Χώρα και το Καψάλι .Οι περισσότεροι τουρίστες στο νησί είναι από την Ιταλία και την Γαλλία αυτό κρατάει από τα χρόνια των Βενετών όπου το νησί ήταν σημαντικό λιμάνι της βενετικής αυτοκρατορίας .

Από το Καλαδί θα πάμε προς το Καψάλι είναι το λιμάνι της χώρα των Κυθήρων ας πούμε το κοσμοπολίτικο σημείο του νησιού.Εκεί θα βρεις παραδοσιακά ταβερνάκια για να δοκιμάσεις την παραδοσιακή κουζίνα του τόπου άλλα και αργότερα να απολαύσεις ένα ποτό με θέα το βενετικό κάστρο . Επίσης η  παραλία  έχει και γαλάζια σημαία και είναι οργανωμένη !

Στα Κύθηρα ο χρόνος έχει σταματήσει μέσα στον Αύγουστο και κόσμος περπατούσε και ρωτούσε για ενοικιαζόμενα δωμάτια τους ντόπιους. Ότι φας θα είναι πεντανόστιμο  και φτιαγμένο με υλικά  του τόπου . Όσο για τους κάτοικους έχω να θυμάμαι το χαμόγελο και την ζεστασιά τους ήταν ίσως από τα λίγα μέρη που έχω ταξιδέψει και δεν μας έβλεπαν σαν 'χρήμα' . Σκέψου ότι πήγαμε να αγοράσουμε μπύρες από μια ταβέρνα και η ιδιοκτήτρια μας είπε: "Παιδιά λίγα μέτρα πιο πέρα έχει μπακάλικο που θα την πάρετε πιο φτηνά δεν αξίζει να σας την χρεώσω εγώ " Απίστευτο ! ! Εννοείται οτι τη νύχτα πήγαμε σε αυτή την ταβέρνα  για να φάμε :) . Το φαγητό ήταν τέλειο . Στο μαγαζί είχε μόνο τσιρηγώτες . Τσιρηγώτες ονομάζονται οι κάτοικοι των Κυθήρων κρατάει από την πρώτη ονομασία του νησιού επί βενετικής κατοχής που ονομαζόταν Cerigo
Σαλάτα με Παραδοσιακά Παξιμάδια - Κόκορας και Κατσίκι Κοκκινιστό 
Το καλύτερο Πρωινό στο Νησί θα τα βρεις στο Fossa στη Χώρα ~ να πας Νωρίς ~
Το πρωί θα ανέβουμε να κάνουμε βόλτα στη χώρα να περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια και φυσικά να επισκεφτούμε το Βενετικό Κάστρο . Στα κεντρικά σοκάκια υπάρχουν πολλά μαγαζιά, κυρίως με τουριστικά είδη. Η περιπλάνηση στα σοκάκια της Χώρας και στο Κάστρο αξίζει τον κόπο. Πολλά εκκλησάκια παντού, όμορφοι κήποι και η αισθητική της αρχιτεκτονικής των κτιρίων μαγνητίζουν το ενδιαφέρον. Καλό θα είναι να πάτε νωρίς το πρωί για να μη έχει πολύ κόσμο και να απολαύσετε την πανοραμική θέα πάνω από την εκκλησία της Παναγίας που βρίσκεται μέσα στο κάστρο. 
Χώρα των Κυθήρων 
Το Ενετικό Κάστρο "Το μάτι της Κρήτης όπως το ονόμαζαν λόγω της στρατηγικής του θέσης παρατηρώντας την κίνηση των καραβιών σε τρία πελάγη ταυτόχρονα , Ιόνιο , Αιγαίο και Κρητικό χτίστηκε σε διαφορετικές φάσης της ιστορίας του νησιού αλλά το μεγαλύτερο τμήμα χτίστηκε το 1503 από τους Ενετούς .
Κάστρο Χώρας 
Η Χύτρα το νησί έξω από τα Κύθηρα σε πάει καραβάκι από το Καψάλι "Captain Spyros"
Φεύγουμε για Μυλοπόταμο το γραφικό χωριό των Κυθήρων με τους καταρράκτες και τους νερόμυλους .Γενικώς τα Κύθηρα έχει όμορφα γραφικά χωριά όπου πρέπει ανακαλύψεις δυστυχώς δεν μπορέσαμε να πάμε σε όλα .Τα πιο γνωστά μαζί με το Μυλοπόταμο είναι τα Μητάτα όπου γίνεται και η γιορτή του κρασιού κάθε καλοκαίρι και ο Αβλέμονας


Mυλοπόταμος
Στο Μυλοπόταμο θα δούμε τον καταρράκτη της Φόνισσας ή Νεράιδας και θα μετά θα περπατήσουμε το μονοπάτι προς τους Νερόμυλους και τους άλλους καταρράκτες που υπάρχουν εκεί .Ένας χώρος μαγικός γεμάτος δρομάκια και ρυάκια μέσα σε μια ρεματιά πλούσια σε βλάστηση με λεύκες και πλατάνια. Κατά την διάρκεια θα δεις 24 εγκαταλελειμμένους νερόμυλους . Να είστε σίγουροι οτι η τοποθεσία θα σας γοητεύσει και θα σας πάει πίσω σε μυθικές παραμυθένιες εποχές . 
Καταρράκτης Φόνισσας-Νεράιδας το νερό πέφτει από 20 μέτρα ύψος
Νερόμυλοι
Καταρράκτες Νερόμυλων 
Θα συνεχίσουμε το μονοπάτι της ρεματιάς όπου θα φτάσουμε στη παραλία Καλάμι για μένα η ομορφότερη παραλία . Η πρόσβαση σε αυτή δεν είναι εύκολη οπότε καλό είναι να φοράτε αθλητικά παπούτσια και όχι σαγιονάρες  επίσης να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα φαγητό και φυσικά νερό αρκετό! Στη περιοχή αξίζει επίσης να επισκεφτείς το Σπήλαιο της Αγίας Σοφίας .
Πράσινη Λίμνη
Επόμενη στάση η Πράσινη Λίμνη . Ίσως το πιο μυστικό σημείο στο νησί ιδανικό για τους φίλους της πεζοπορίας. Φτάνεις στον οικισμό Λιμιώνας και από εκεί ξεκινάει το μονοπάτι για την Λίμνη. Οπωσδήποτε παπούτσια αθλητικά και πάρα πολύ νερό . Εμείς συναντήσαμε έναν ντόπιο o οποίος  για κάποιο άλογο μας έδειξε λάθος δρόμο με αποτέλεσμα να περπατάμε μια μίση ώρα μέσα στον ήλιο σε αγκάθια και θάμνους. Όταν τελικά φτάσαμε στη πράσινη Λίμνη δεν μπορούσαμε να κατέβουμε ήταν πολύ επικίνδυνα  .Λογικό αφού δεν είμασταν από το σωστό μονοπάτι . Χωρίς αρκετό νερό και με μία ώρα περίπου περπάτημα ακόμη μέχρι τον Λιμιώνα  ήταν μια εμπειρία που θα θυμάμαι για πολύ καιρό . Ανεβάζω το μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσετε για να μην χυθείτε και εσείς! !


Μονοπάτι για την Πράσινη Λίμνη
Ιδανική ώρα επιστροφής από την Λίμνη το σούρουπο για να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα .Ένα μαγικό τοπίο !! 
Ηλιοβασίλεμα από τον Λιμιώνα 
Το  μεσημέρι φεύγουμε από το νησί με σκοπό να περάσουμε από την Ελαφόνησο αφού η φωτιά έχει σβήσει. Θα πάρουμε το μεσημεριανό πλοίο για να έχουμε όλη την ημέρα μπροστά μας . Αυτό σημαίνει ότι θα ξυπνήσουμε νωρίς το πρωί να πάμε στο χωριό Μητάτα  και φυσικά να κολυμπήσουμε στα Λουτρά της Αφροδίτης στον Αβλέμονα . Είναι το πιο πολυφωτογραφημένο σημείο από τα  Κύθηρα όλοι θα έχετε δει μια φωτογραφία από τον Αβλέμονα .

Αβλέμονας-Λουτρά Αφροδίτης

Συνοπτικά σε 36 ώρες και διανύσαμε περίπου 90 χιλιόμετρα 

ΠΑΡΑΛΙΕΣ : 
Καλαδι , Διακοφτιί , Καψάλι , Καλάμι , Λιμιώνας, παράλια Παλαιόπολης ,Λουτρά Αφροδίτης , "Πρασινη Λίμνη" 

ΧΩΡΙΑ :

Διακοφτί, Μητάτα , Μυλοπόταμος ,Αβλέμονας, Χώρα , Καψάλι , Λιβάδι  

ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:


Κάστρο Κυθήρων ,Καταρράκτης Νεράιδας , Νερόμυλοι , Καταρράκτες Νερόμυλων , "Πράσινη Λίμνη " , Ηλιοβασίλεμα από Λιμιώνα , Ναυάγιο Nordland , Λουτρά Αφροδίτης ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ / USEFUL PHONES :

Police/Αστυνομία : 2736 031206

Fire Department/Πυροσβεστική : 2736 034102 , 2736 034376 
Μunicipality/Δημαρχείο: 2736 031213
Port Office/Λιμεναρχείο:2736 033280Τα πάντα για το νησί βρήκαμε στο Kythera.gr


Comments

Popular on this Blog

Let's Discover The Greenest Island in Greece Skopelos

Skopelos belongs to the Northern Sporades and has three main ports: Skopelos, Agnontas and Glossa .Skopelos  is the capital of the island, located on the north side of the island. Its ancient name was "Peparithos", by the son of Dionysus and Ariadne, who was the first resident here. Emerald waters on dreamy coasts, Pelion architecture, natural beauties, imposing monasteries and authentic island atmosphere make up the image of Skopelos, one of the greenest islands of Greece, since most of it is covered with virgin pine forestHow to get to Skopelos 

By Ship: 

From Volos
From Agios Konstantinos 
From Kimasi Mantoudi Evia 
From Kimi Evia 

Time Table:
Anes Ferries - Hellenic Seaways - Aegean Flying Dolphins - Skyros Shipping

By Plane :
To Skiathos Island 

Where to Stay 

For Families : Neo Klima , Panormos, Stafylos , Loutraki , Agnontas

For Couples : Skopelos Town , Glossa 

For Nature-lovers : Glossa 


Find the Best Deals Here !!Booking.com
Skopelos Beaches 


There are plenty of beaches on the isl…

CAMPING SKOPELOS

Οne of the most famous ways to get close to nature is camping.There are several beaches on the island where you can camp but with the new law in Greece which prohibits free camping  is important to be careful.

Find The Best Deals Here !Booking.com

Take great care with the fire. Do not attempt to fire if you haven't taken the appropriate safety measures.


SKOPELOS MAP

I don't present  beaches on the south side of the island ( Kastani, Panormos, Millia , Stafylos , Neo Klima , Loutraki ) they have many tourists at all times of the daybecause they are close to Settlements. Beaches where you can camp is (Perivoliou , Pethamenis , Aggeletou , Xondrogiorgi , Mark , Agios ioannis , Monopati , Velanios ..)  are Greek names local people can help you as well  you can contact me and give you that information you need  :) I have chosen Angeletou it is very close to the Perivoliou  where there is  a Canteen  Perivoliou Beach Bar
 chilling.....

See you soon !!!

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΣΤΗ ΚΥΘΝΟ

Είμαστε στα μέσα του φετινού καλοκαιριού και  το θερμόμετρο ανεβαίνει αν και η αλήθεια είναι ότι ο καιρός φέτος μας τα χάλασε ! Έχοντας  ρεπό από σήμερα αναζητώ την επόμενη  εξόρμηση. Την ίδια εποχή Πέρυσι είχα επιλέξει την Άνδρο .Mία γρήγορη ματιά σε εισιτήρια και δρομολόγια αποφασίζουμε να φύγουμε την επόμενη το πρωί για Κύθνο. 

Βρείτε τις καλύτερες τιμές εδώ !  

Booking.com


Υπάρχουν δύο τρόποι για να φτάσεις στο νησί είτε από Πειραιά είτε από Λαύριο μέσω της εφαρμογής  Ferryscanner  βρήκαμε και κλείσαμε τα εισιτήρια μας . 

Το καράβι αναχωρεί στις 08:00 Οπότε ένα γρήγορο καφέ φορτώνουμε τη μπέμπα και φεύγουμε για Λαύριο. Αφού φτάνουμε στο λιμάνι θα περάσουμε από το πρακτορείο να παραλάβουμε τα εισιτήρια και θα επιβιβαστούμε στο πλοίο.


Η Κύθνος απέχει περίπου  δύο ώρες από το λιμάνι του Λαυρίου βρίσκεται ανάμεσα στην Κέα και την Σέριφο. Με μια μικρή αναζήτηση στο google είδα ότι έχει δύο μεγάλα χωρία τη χώρα της Κύθνου ή Μεσαριά  και τη Δρυοπίδα αλλά και τρις κύριοι παραθαλάσσιοι οικισμοί…

Exploring Berlin

Μost travelers choose to visit Berlin , the Capital of Germany is the heart of Europe and full of history It’s maybe not the prettiest European city but if you’re interested in Nightlife or culture  you’ll find exactly what you’re looking for in Berlin .The locals are very hospitable and polite.There are many immigrants from all over Europe.they create a very warm atmosphere and from day to day you fall in love with this city.


We chose to visit the city in the autumn but the best time is the summer.Because many concerts and events take place in and around the city.Cycling will be more enjoyable in the big parks that the city offers from Brandenburg Tor to Zoologischer garten berlin .


We were lucky the weather was wonderful. From the very first moment we rented a bicycle to explorer the city and we bought the Berlin Welcome card which we have free access to public transport and discount a variety of museums and attractions (Berlin Welcome Card). Driving a bike is very safe. Most locals u…

Top 5 Beaches in Athens

Kape Sounio

I think it is the best beach of Athena. while you are there, you will think you are making a holiday on a small island of the Cyclades. If you have visited the Poseidon Temple in Sounio then make a stop for a little swim. There is a nice bar where you can enjoy a cool beer overlooking the Aegean .The beach is not organized, so you will need an umbrella

 Sesi Beach

It is located outside the village of Sesi, 22 km from the Marathon Tomb and just 45 minutes from Athens , beach with fine pebbles and sand, crystal clear waters and salt lakes , ideal for families. There is also a small tavern where you can eat something if you are hungry . I suggest you get to the beach early in the morning because later there will not be enough parking space for your car. The road is good , only 200 meters from the coast the road becomes dirt if you do not have a jeep it would be better to leave the car back and walking to the beach.
Τsonima Beach


At a distance of 20 kilometers from the center…

Visit Gdansk Poland

Looking for a low budget destination this spring , Poland was top of  our list since we can find quite cheap tickets. However, we did not want to visit Warsaw as it is spring we wanted to landscape out of cities. So we chose the city of Gdansk. Why? Baltic Sea's City offers us what we were looking for a history, cheap and  nearby natural attractions.
Our trip will take four days from Friday to Monday , Flights to Gdansk here we also find a cheap room via Booking.
Exchange 

Poland is a cheap country the same and the city of Gdansk however in places where there are tourists the prices are higher. The currency of the country is zloty and  the exchange rate with euro is 1 euro 4.30 zlotys. Advice! The best way to make exchange is to go to ATM of Narodowy Bank Polski take cash. It would be good to have the cash withdrawn once to pay one time a commission.

Where to Stay in Gdansk 


Of course in the old city, the cost to rent an apartment is cheap , you may feel that you are carried back to th…