ΚΑΤΑΔYΣΗ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟΣ ~ DIVING SKOPELOS ~Σίγουρα μια από τις πιο  δημοφιλής δραστηριότητες το καλοκαίρι στη χώρας είναι η κατάδυση . Ένας άλλος κόσμος διαφορετικός εκεί κάτω που σε περιμένει να τον εξερευνήσεις !! Τα τελευταία χρόνια όλα και περισσότερα κέντρα καταδύσεων εμφανίζονται σε διάφορα μέρη της χώρας μας αλλά και παγκοσμίως αφού πολλοί επισκέπτες δεν αρκούνται στην εξερεύνηση πάνω από την θάλασσα αλλά θέλουν να γνωρίσουν και τον πλούτο που βρίσκεται κάτω από αυτή . Και καλά κάνουν :) 

Στις Σποράδες και πιο ειδικότερα στη Σκόπελο και την Αλόννησο έχουμε ενα από τα καλύτερα καταδυτικά κέντρα πιστοποιημένο από την PADI (Professional Association of Diving Instructors) SporadesDiving. Στην ιστοσελίδα τους θα δείτε όλες τις δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε μαζί τους και φυσικά να ξεκινήσετε μαθήματα καταδύσεων κοντά σε έμπειρους δύτες .  

Eξοπλισμός DSB
Όσον αφορά την Σκόπελο έχουμε δύο καταδυτικές βάσεις μία στη Xώρα και μία στο Πάνορμο μέσα στο ξενοδοχείο Adrina . Εγώ θα επισκεφτώ την  βάση στο Πάνορμο και θα κάνω  DSD (Discover Scuba Diving) .Κατά την διάρκεια θα μάθω  πώς να χρησιμοποιώ τον εξοπλισμό κατάδυσης σε ρηχά νερά και θα κάνουμε  μια γρήγορη και εύκολη εισαγωγή σε ό,τι χρειάζεται για να εξερευνήσουμε τον υποβρύχιο κόσμο. 

Έτοιμοι για δράση !!!
Οι Βόρειες Σποράδες εκτός από το μεγαλύτερο σε έκταση θαλάσσιο πάρκο της Ευρώπης φιλοξενούν κι ένα πλήθος ναυαγίων από όλο το ιστορικό εύρος. Το “Χριστόφορος” είναι ίσως το πιο καλοδιατηρημένο ναυάγιο πλοίου στην ευρύτερη περιοχή . Μετά από πρωτοβουλία της καταδυτικής ομάδας  προσφέρεται πλέον για υποβρύχιες επισκέψεις  σε όσους έχουν ή θέλουν να αποκτήσουν την ανάλογη εμπειρία σε τέτοιου είδους καταδύσεις. Δυστυχώς εμείς για πρώτο μάθημα θα μείνουμε στα βασικά και θα κινηθούμε γιαλό γιαλό :) 
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω το Skopelos Dive Center για αυτή την εμπειρία που έζησα  κάτω από το νερό και φυσικά την Δασκάλα μας Ευγενία  evyeniabartz. Σίγουρα αυτό ήταν μόνο η αρχή εύχομαι περισσότερες εμπειρίες και εικόνες από τον υποβρύχιο κόσμο . Σύντομα θα ανεβάσω  και vlog  .


0 Comments