TANDEM ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ SKYDIVE GREECE


Read in  English
Όταν ήμουν παιδί επηρεασμένος από τα Anime που έβλεπα τη νύχτα συνήθως ονειρευόμουν  ότι πετάω . Ακόμη και τώρα βλέπω μερικές φορές παρόμοια όνειρα . Άλλωστε ποιος δεν έχει ονειρευτεί ότι πετάει ;Ίσως είναι αυτό το αίσθημα τις ελευθερίας που θέλει να νιώσει ο άνθρωπος άλλα δυστυχώς οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής μας  δεν τον αφήνουν. Έτσι λοιπόν ενώ έχω παρατηρήσει ότι μια μικρή ακροφοβία την έχω αποφάσισα να κάνω skydive και για λίγα δευτερόλεπτα να " πετάξω ".
  
Τι είναι το Tadem ?

Το άλμα tandem είναι ένας ευρέως διαδεδομένος και δημοφιλής τρόπος γνωριμίας με την ελεύθερη πτώση.Είναι ένα άλμα που προσφέρει όλη την εμπειρία και την αίσθηση του skydiving σε όποιον δεν έχει πρότερη εμπειρία, ενώ τον έλεγχο και την ευθύνη της πτήσης τα έχει ο tandem instructor, ο οποίος έχει εκπαιδευτεί ειδικά για αυτά τα άλματα. Εσείς, είστε ο επιβάτης και ο tandem instructor είναι ο πιλότος αποκλειστικά για εσάς.Και πράγματι, είναι μία πτήση

 Πρέπει να γνωρίζω : 

  • Φοράμε άνετα ρούχα και ανάλογα παπούτσια, το καλύτερο είναι τα αθλητικά  Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες, και φυσικά να μην είστε νηστικός. εγώ ξύπνησα νωρίς το πρωί έφαγα αρκετά καλά και άφησα περίπου 3-4 ώρες μέχρι την  ελεύθερη πτώση .
  • Απαγορεύεται η λήψη video και φωτογραφιών εντός αεροδρομίου, μην ανησυχείτε η ομάδα έχει εξοπλισμό που θα καλύψει την εμπειρία σας.
  • Το βάρος σας να μην ξεπερνάει τα 105 κιλά .
Μετά την ενημέρωση και αφού φορέσαμε την στολή δοκιμές στάσεις πτήσης


 
Μια μικρή ξενάγηση πριν μπούμε μέσα στο αεροπλάνο


Λίγα Λόγια για την Πτήση :

Ξεκινώντας από ένα ύψος11000 πόδια  και προσγειωνόμαστε στην γη αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πέφτουμε.Στο πρώτο σκέλος του άλματος -την ελεύθερη πτώση- το όχημά μας είναι το σώμα μας. Θα είμαστε με τέτοιο τρόπο και με ειδικό εξοπλισμό προσαρμοσμένοι ο ένας πίσω από τον άλλο ώστε να πετάμε σαν ένα σώμα. ("tandem" σημαίνει "ο ένας πίσω από τον άλλο").Στο δεύτερο σκέλος του άλματος -όταν θα έχει ανοίξει το αλεξίπτωτό μας-  το πτητικό μας μέσο είναι ο θόλος μας, αυτή η πτέρυγα από την οποία θα είμαστε αναρτημένοι. Θα πετάξουμε ενόψει αυτής καταπληκτικής θέας που διαθέτει η ζώνη ρίψεων της Πάχης και θα προσγειωθούμε ομαλά και με ασφάλεια σε συγκεκριμένο χώρο!!

Μόλις φύγαμε από τα 11.000 πόδια
Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που έκανε skydive και να μην φοβήθηκε . Τα πρώτα 40 δευτερόλεπτα ένιωσα κάτι μοναδικό από την μία να πετάω πάνω από τα σύννεφα  και από την άλλη να νιώθω τον φόβο και  την αδρεναλίνη στο σώμα μου να χτυπάνε κόκκινα .Ο χρόνος κυλούσε πολύ αργά όταν ρώτησα τον Δημήτρη πόση ώρα ήταν η ελεύθερη πτώση και μου απάντησε περίπου 40 δευτερόλεπτα τρελάθηκα. Μόλις ανοίξει το αλεξίπτωτο   όλα έχουν τελειώσει παίρνεις βαθιές ανάσες και απολαμβάνεις την θέα και το φυσικό τοπίο κάτω από τα πόδια σου . 

Μόλις άνοιξε το αλεξίπτωτο απολαμβάνοντας την τέλεια θέα από ψηλά 


Αναμνηστική φωτογραφία με τον Δημήτρη αφού όλα πήγαν τέλεια υπό την καθοδήγηση σου!
Σε αυτό το σημείο  να ευχαριστήσω το SkydiveGreece για την πρόσκληση . Είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός αποτελούμενος από μια τρελή παρέα  που τους ενώνει η αγάπη για το άθλημα αυτό . Στόχος τους να μοιραστούν μαζί μας την μαγεία της ελεύθερης πτώσης .
Ευχαριστώ!! για την μοναδική εμπειρία που έζησα και θα θυμάμαι για πάντα ! 

Για τιμές  - Προσφορές - οδηγίες και ότι άλλο χρειαστείτε επικοινωνήστε μαζί τους


Ιστοσελίδα : SkydiveGreece
Facebook:SkydiveGreece 
Instagram:SkydiveGreece
Youtube:SkydiveGreece


0 Comments