ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ~ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΑΣ

Πάνω από το Tresury


Διάβασε εδώ ολόκληρο το ταξίδι μου στην Ιορδανία 
Δες εδώ όλα τα Βίντεο από την Ιορδανία 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ 


Το Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας ή απλά Ιορδανία  είναι μια χώρα  της Μέσης Ανατολής. Συνορεύει με τη Συρία στα Βόρεια με το Ιράκ στα Βόρεια ανατολικά με την Σαουδική Αραβία στα ανατολικά και νότια  και τέλος με το Ισραήλ στα δυτικά . Ο συνολικός  πληθυσμός της Χώρας φτάνει τα  περίπου 10 εκατομμύρια και είναι εξολοκλήρου άραβες . Οι περισσότεροι Ιορδανοί είναι Σουνίτες μουσουλμάνοι ενώ υπάρχουν αρκετοί Σίτες και Αχμάντι. Ο Βασιλιάς του Κράτους είναι ο ανώτερος υπάλληλος του Κράτους . O πρωθυπουργός επιβλέπει το έργο της κυβέρνησης και κυβερνάει σε συνεργασία με το βασιλιά . Πρέπει να γνωρίζεις ότι οι άνθρωποι αγαπούν και σέβονται  πάρα πολύ τον βασιλιά και την οικογένεια του , παντού θα δείς φωτογραφίες τους  .  Αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι να το κάνετε  με απόλυτο σεβασμό . Η κύρια πηγή εσόδων είναι ο τουρισμός δυστυχώς από το 2011 μετά το πόλεμο στη Συρία υπάρχει ραγδαία πτώση . Η Ιορδανία επίσης είναι ένας από τους σημαντικότερους γαστρονομικούς προορισμούς στο κόσμο . 

ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΩ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ; Όπως είπα και προηγουμένως η Ιορδανία έχει χάσει πάρα πολύ τουρισμό μετά τον πόλεμο που συμβαίνει στην γειτονική χώρα την Συρία . Πολλοί τουρίστες φοβούνται να ταξιδέψουν στην περιοχή της μέσης ανατολής. Ωστόσο όπως μας είπε και ο φίλος μου ο Μοχάμεντ όλα αυτά τα χρόνια ο πόλεμος δεν έχει επηρεάσει καθόλου την χώρα του . Σημαντικό παράγοντα σε αυτό έπαιξε το γεγονός ότι στη Ιορδανία δεν υπάρχει πετρέλαιο. Το μόνο πρόβλημα είναι  οι προσφυγές οι οποίοι έχουν υποβαθμίσει την περιοχή στα βόρεια της χωράς όπου βρίσκονται τα σύνορα με Συρία. Κάτι παρόμοιο με τα δικά μας νησιά στο Αιγαίο .Από την πρώτη στιγμή που θα πατήσεις το πόδι σου στο αεροδρόμιο θα νιώσεις την ζεστασιά των ανθρώπων οι οποίοι σε καλωσορίζουν στη χώρα τους . Πέντε ημέρες  δεν ένιωσα ποτέ κίνδυνο πόσο μάλλον να απειλείτε η ζωή μου . 

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ;

Η Ιδανική εποχή για να πας Ιορδανία είναι η Άνοιξη η θερμοκρασία είναι καλή και η μέρα μεγάλη .Σίγουρα όχι το καλοκαίρι αφού με τις υψηλές θερμοκρασίες δεν θα μπορείς να απολαύσεις σχεδόν τίποτα . Στην Ιορδανία χρειάζεται πολύ περπάτημα στους περισσότερους χώρους επίσκεψης αλλά και μέσα στη πρωτεύουσα το Αμμαν . Επειδή όμως την άνοιξη ταξιδεύει πολύς κόσμος τα εισιτήρια είναι ακριβά . Εγώ προτείνω να πας το φθινόπωρο όπως και εμείς . Η θερμοκρασία ήταν σαν το καλοκαίρι μας 33 max και την νύχτα 18 . Το μόνο αρνητικό είναι ότι νυχτώνει νωρίς στης (17:30) όποτε θα πρέπει να ξυπνάς νωρίτερα πχ 07:00( αυτό για όσους πάνε Νοέμβριο)
JORDAN WEATHER  

ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΒΙΖΑ;

Αν ταξιδέψετε με προορισμό το Αμμάν η βίζα είναι απαραίτητη και κοστίζει 40JD ~51EURO . Όμως αν μείνετε  περισσότερα από 3 βράδια  τότε συμφέρει να βγάλετε το jordan pass το οποιο κοστίζει 70JD και έχει μέσα τη βίζα αλλά και την πρόσβαση σε όλους τους αρχαιολογικόυς χώρους και σημεία ενδιαφέροντος , περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ. Σκεφτείτε ότι μόνο η είσοδος στην Πέτρα έχει  50JD. Αν πετάξεις για Άκαμπα τότε δεν χρειάζεται να βγάλεις βίζα δεν είναι απαραίτητο.


Ιορδανικά Δολάρια 

ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΧCHANGE; 

Όταν ταξιδεύω εντός Ευρώπης σε χώρες εκτός ζέγκεν προτιμώ να σηκώνω από ATM της εθνικής τράπεζας της εκάστοτε χώρας ωστόσο στην Ιορδανία είναι καλύτερο να κάνει αλλαγή σε ένα western union. Υπάρχει μέγιστο ποσό ανάληψης από atm και είναι 250 JD κατά πάσα πιθανότητα θα σηκώσεις δυο φορές με αποτέλεσμα να πληρώσεις δυο φορές προμήθειες κτλπ . Αν για κάποιο λόγο θες να σηκώσεις από ATM η τράπεζα Bank al Etihad έχει την μικρότερη προμήθεια.

Αν είσαι εξοικειωμένος με την οδήγηση στο εξωτερικό φυσικά και μπορείς. Στην Ιορδανία οδηγούν σαν εμάς από τα δεξιά. Η βενζίνη έχει 0.70-1.03 το λίτρο αναλόγως την περιοχή Αν θυμάμαι καλά τα Τotal Jordan είχαν την πιο φτηνή .
0 Comments