ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ~ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΑΣ
Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ~ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΑΣ

Πάνω από το Tresury


 Read in English

  • Λίγα λόγια για την Χώρα 


Το Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας ή απλά Ιορδανία  είναι μια χώρα  της Μέσης Ανατολής. Συνορεύει με τη Συρία στα Βόρεια με το Ιράκ στα Βόρεια ανατολικά με την Σαουδική Αραβία στα ανατολικά και νότια  και τέλος με το Ισραήλ στα δυτικά . Ο συνολικός  πληθυσμός της Χώρας φτάνει τα  περίπου 10 εκατομμύρια και είναι εξολοκλήρου άραβες . Οι περισσότεροι Ιορδανοί είναι Σουνίτες μουσουλμάνοι ενώ υπάρχουν αρκετοί Σίτες και Αχμάντι. Ο Βασιλιάς του Κράτους είναι ο ανώτερος υπάλληλος του Κράτους . O πρωθυπουργός επιβλέπει το έργο της κυβέρνησης και κυβερνάει σε συνεργασία με το βασιλιά . Πρέπει να γνωρίζεις ότι οι άνθρωποι αγαπούν και σέβονται  πάρα πολύ τον βασιλιά και την οικογένεια του , παντού θα δείς φωτογραφίες τους  .  Αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι να το κάνετε  με απόλυτο σεβασμό . Η κύρια πηγή εσόδων είναι ο τουρισμός δυστυχώς από το 2011 μετά το πόλεμο στη Συρία υπάρχει ραγδαία πτώση . Η Ιορδανία επίσης είναι ένας από τους σημαντικότερους γαστρονομικούς προορισμούς στο κόσμο . 

Ο μικρός μας φίλος 

  • Είναι ασφαλές να ταξιδέψω στην Ιορδανία ; Όπως είπα και προηγουμένως η Ιορδανία έχει χάσει πάρα πολύ τουρισμό μετά τον πόλεμο που συμβαίνει στην γειτονική χώρα την Συρία . Πολλοί τουρίστες φοβούνται να ταξιδέψουν στην περιοχή της μέσης ανατολής. Ωστόσο όπως μας είπε και ο φίλος μου ο Μοχάμεντ όλα αυτά τα χρόνια ο πόλεμος δεν έχει επηρεάσει καθόλου την χώρα του . Σημαντικό παράγοντα σε αυτό έπαιξε το γεγονός ότι στη Ιορδανία δεν υπάρχει πετρέλαιο. Το μόνο πρόβλημα είναι  οι προσφυγές οι οποίοι έχουν υποβαθμίσει την περιοχή στα βόρεια της χωράς όπου βρίσκονται τα σύνορα με Συρία. Κάτι παρόμοιο με τα δικά μας νησιά στο Αιγαίο .Από την πρώτη στιγμή που θα πατήσεις το πόδι σου στο αεροδρόμιο θα νιώσεις την ζεστασιά των ανθρώπων οι οποίοι σε καλωσορίζουν στη χώρα τους . Πέντε ημέρες  δεν ένιωσα ποτέ κίνδυνο πόσο μάλλον να απειλείτε η ζωή μου . 
Πρίν την βόλτα στη Wadi Ram 

  • Ο καιρός στην Ιορδανία και πότε να πάω 

Η Ιδανική εποχή για να πας Ιορδανία είναι η Άνοιξη η θερμοκρασία είναι καλή και η μέρα μεγάλη .Σίγουρα όχι το καλοκαίρι αφού με τις υψηλές θερμοκρασίες δεν θα μπορείς να απολαύσεις σχεδόν τίποτα . Στην Ιορδανία χρειάζεται πολύ περπάτημα στους περισσότερους χώρους επίσκεψης αλλά και μέσα στη πρωτεύουσα το Αμμαν . Επειδή όμως την άνοιξη ταξιδεύει πολύς κόσμος τα εισιτήρια είναι ακριβά . Εγώ προτείνω να πας το φθινόπωρο όπως και εμείς . Η θερμοκρασία ήταν σαν το καλοκαίρι μας 33 max και την νύχτα 18 . Το μόνο αρνητικό είναι ότι νυχτώνει νωρίς στης (17:30) όποτε θα πρέπει να ξυπνάς νωρίτερα πχ 07:00( αυτό για όσους πάνε Νοέμβριο)
JORDAN WEATHER  

  • Tι Παίζει με την Βίζα ; 

Αν ταξιδέψετε με προορισμό το Αμμάν η βίζα είναι απαραίτητη και κοστίζει 40JD ~51EURO . Όμως αν μείνετε  περισσότερα από 3 βράδια  τότε συμφέρει να βγάλετε το jordan pass το οποιο κοστίζει 70JD και έχει μέσα τη βίζα αλλά και την πρόσβαση σε όλους τους αρχαιολογικόυς χώρους και σημεία ενδιαφέροντος , περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ. Σκεφτείτε ότι μόνο η είσοδος στην Πέτρα έχει  50JD. Αν πετάξεις για Άκαμπα τότε δεν χρειάζεται να βγάλεις βίζα δεν είναι απαραίτητο.


Ιορδανικά Δολάρια 

  • Που να κάνω Exchange ;

Όταν ταξιδεύω εντός Ευρώπης σε χώρες εκτός ζέγκεν προτιμώ να σηκώνω από ATM της εθνικής τράπεζας της εκάστοτε χώρας ωστόσο στην Ιορδανία είναι καλύτερο να κάνει αλλαγή σε ένα western union. Υπάρχει μέγιστο ποσό ανάληψης από atm και είναι 250 JD κατά πάσα πιθανότητα θα σηκώσεις δυο φορές με αποτέλεσμα να πληρώσεις δυο φορές προμήθειες κτλπ . Αν για κάποιο λόγο θες να σηκώσεις από ATM η τράπεζα Bank al Etihad έχει την μικρότερη προμήθεια.

Στο Δρόμο


  • Να νοικιάσω αμάξι ; 

Αν είσαι εξοικειωμένος με την οδήγηση στο εξωτερικό φυσικά και μπορείς. Στην Ιορδανία οδηγούν σαν εμάς από τα δεξιά. Η βενζίνη έχει 0.70-1.03 το λίτρο αναλόγως την περιοχή Αν θυμάμαι καλά τα Τotal Jordan είχαν την πιο φτηνή .


ο Μοχάμεντ και εμείς στο χωριό του


  • Special Tip 

Σε αυτό το ταξίδι ήμασταν πάρα πολύ τυχεροί αφού φίλη μας  σύστησε το Μοχάμεντ ένα παιδί στην ηλικία μας που του αρέσει να γνωρίζει νέους ανθρώπους , να κάνει καινούργιους φίλους και  παράλληλα να βγάζει ένα χαρτζιλίκι δεν είναι άλλος ένας ταξιδιωτικός οδηγός με σκοπό το κέρδος ;) Μαζί του από το αεροδρόμιο και για πέντε μέρες γνωρίσαμε την Ιορδανία όχι σαν τουρίστες. Ήρθαμε σε επαφή με Ιορδανούς τις ηλικίας μας χορέψαμε μαζί δικούς μας και δικούς τους χορούς και μάθαμε πολλά για την χώρα τους . Έχοντας μαζί μας τον Μοχάμεντ γλυτώσαμε πολλά χρήματα αφού ήξερε την Γλώσσα και πάντα έψαχνε το καλύτερο για μας . Αν ταξιδέψετε σύντομα Ιορδανία μην διαστάσεις να μου στείλεις και να σε σου δώσω τον αριθμό του ίσως μπορεί να βοηθήσει και σένα !
Δες το βίντεο από πτήση μας για Ιορδανία
Comments

Popular on this Blog

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΣΤΗ ΚΥΘΝΟ

Είμαστε στα μέσα του φετινού καλοκαιριού και  το θερμόμετρο ανεβαίνει αν και η αλήθεια είναι ότι ο καιρός φέτος μας τα χάλασε ! Έχοντας  ρεπό από σήμερα αναζητώ την επόμενη  εξόρμηση. Την ίδια εποχή Πέρυσι είχα επιλέξει την Άνδρο .Mία γρήγορη ματιά σε εισιτήρια και δρομολόγια αποφασίζουμε να φύγουμε την επόμενη το πρωί για Κύθνο. 

Βρείτε τις καλύτερες τιμές εδώ !  

Booking.com


Υπάρχουν δύο τρόποι για να φτάσεις στο νησί είτε από Πειραιά είτε από Λαύριο μέσω της εφαρμογής  Ferryscanner  βρήκαμε και κλείσαμε τα εισιτήρια μας . 

Το καράβι αναχωρεί στις 08:00 Οπότε ένα γρήγορο καφέ φορτώνουμε τη μπέμπα και φεύγουμε για Λαύριο. Αφού φτάνουμε στο λιμάνι θα περάσουμε από το πρακτορείο να παραλάβουμε τα εισιτήρια και θα επιβιβαστούμε στο πλοίο.


Η Κύθνος απέχει περίπου  δύο ώρες από το λιμάνι του Λαυρίου βρίσκεται ανάμεσα στην Κέα και την Σέριφο. Με μια μικρή αναζήτηση στο google είδα ότι έχει δύο μεγάλα χωρία τη χώρα της Κύθνου ή Μεσαριά  και τη Δρυοπίδα αλλά και τρις κύριοι παραθαλάσσιοι οικισμοί…

LET'S DISCOVER THE GREENEST ISLAND IN GREECE SKOPELOS

Skopelos belongs to the Northern Sporades and has three main ports: Skopelos, Agnontas and Glossa .Skopelos  is the capital of the island, located on the north side of the island. Its ancient name was "Peparithos", by the son of Dionysus and Ariadne, who was the first resident here. Emerald waters on dreamy coasts, Pelion architecture, natural beauties, imposing monasteries and authentic island atmosphere make up the image of Skopelos, one of the greenest islands of Greece, since most of it is covered with virgin pine forestHow to get to Skopelos 

By Ship: 

From Volos
From Agios Konstantinos 
From Kimasi Mantoudi Evia 
From Kimi Evia 

Time Table:
Anes Ferries - Hellenic Seaways - Aegean Flying Dolphins - Skyros Shipping

By Plane :
To Skiathos Island 

Where to Stay 

For Families : Neo Klima , Panormos, Stafylos , Loutraki , Agnontas

For Couples : Skopelos Town , Glossa 

For Nature-lovers : Glossa 


Find the Best Deals Here !!Booking.com
Skopelos Beaches 


There are plenty of beaches on the isl…

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ

Πριν αρχίζεις να διαβάζεις αυτό το άρθρο πρώτα δες όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν ταξιδέψεις στην Ιορδανία. Για άλλη μια φορά το ταξίδι μας θα ξεκινήσει από την Αθήνα με πτήση της Ryanair με προορισμό την Άκαμπα. Κατά την γνώμη μου η Ryanair είναι η καλύτερη low cost αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης. Στην ιστοσελίδα της εταιρείας  μπορείς να βρεις φτηνά εισιτήρια για σχεδόν όλη την Ευρώπη + Μαρόκο και Ιορδανία . 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Αναλυτικά όσα ζήσαμε τις πέντε ημέρες στην Ιορδανία ανά μέρα

Πρώτη μέρα  (Αθήνα - Άκαμπα - Irbid - Jerash - Ajloun )

Δεύτερη μέρα (Irbid - Aμμάν - Νεκρά Θάλασσα) 

Τρίτη μέρα (Ντάνα - Πέτρα - Wadi Rum )

Τέταρτη μέρα (Wadi Rum - Άκαμπα)

ΚΟΣΤΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ 

Όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε όλα μου τα ταξίδια προσπαθώ να είναι όσο low budget γίνεται .Έτσι και σε αυτό ταξίδι τα κόστη ήταν πολύ χαμηλά για ένα τέτοιο ταξίδι . Παρακάτω γ φαίνονται αναλυτικά ανά άτομο : 
Αεροπορικά εισιτήρια :56€πήγε/έλα (εννοείται στην τιμή είναι μέσα και η χειραποσκευή και prioty που κόστισε 24€ πήγ…

ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΚΥΘΗΡΑ ~VISIT KYTHIRA/CERIGO GREECE~

Οι καλύτερες Τιμές για Δωμάτια !! Booking.com Ταξιδεύοντας  με πορισμό την Ελαφόνησο για camping στην ξακουστή παραλία του Σίμου . Τρία χρόνια προσπαθώ να επισκεφτώ το νησί και όλο κάτι στραβώνει και τελικά δεν τα καταφέρνω . Δυστυχώς και αυτή την φορά κάτι προέκυψε...Μία περίπου ώρα ο πριν φτάσω στο λιμάνι της Πούντας για να πάρω το ferry boat κάναμε  μια στάση στο χωριό Άσωπος για ενα καφεδάκι . Εκείνη την στιγμή που περιμένουμε τους καφέδες έρχεται ειδοποίηση στο κινητό μου "φωτιά στην Ελαφόνησο"!! Μετά από λίγα λεπτά άλλη ειδοποίηση "εκκενώνεται το camping " στο μεταξύ έχουν περάσει είδη δύο πυροσβεστικά οχήματα .Όπως καταλαβαίνεται έπρεπε να αλλάξουμε γρήγορα πλάνο . Μετά από ένα μικρό meeting καταλήξαμε στα "άγνωστα" μέχρι τότε Κύθηρα .Με μια γρήγορη αναζήτηση τα Κύθηρα είχαν πάρα πολλά να δούμε και το βασικότερο έχουν camping . Κατευθείαν μπαίνουμε στην μηχανή και φεύγουμε για Νεάπολη από όπου αναχωρεί το πλοίο για το νησί .

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ 
ΜΕ ΠΛΟ…

AΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ ΣΤΑ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ

Μετά από μία εβδομάδα ξεκούραση και ανασυγκρότησης ήρθε η ώρα για την πρώτη εξόρμηση του φθινόπωρου . Δεν θα φύγουμε πολύ μακρυά από το λεκανοπέδιο  σκοπός είναι μέχρι το απόγευμα να έχουμε επιστρέψει ! Παρέα με την Μπέμπα , τον φίλο μου το Νίκο και τον Τίγρη του θα φύγουμε προς τα Δερβενοχώρια και θα αναζητήσουμε το πέτρινο Γεφύρι της Δαφνούλας .

Θα ξεκινήσουμε από την Νέα Φιλαδέλφεια και θα πάμε προς την Φυλή και από εκεί μέσω της επαρχιακής οδού Νεοχωρακίου - Φυλής για να  τα Δερβενοχωρια. Ωραία η διαδρομή μέσα στο πράσινο ο και δρόμος ασφαλής σε όλη την διαδρομή . Αν θέλετε με τα την Φυλή κάνετε μια στάση στη Μόνη Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών από τα ομορφότερα μοναστήρια στην Αττική μέσα στο πράσινο και θέα που σε κάνει για λίγο να ξεχάσεις την βουή της πόλης .

Φτάνοντας στο οροπέδιο της Βοιωτίας ξεχωρίζουν οι πέντε οικισμοί που συγκροτούν και συνθέτουν το πλέγμα των Δερβενοχωρίων είναι η Πύλη , τα Σκούρτα , η Στεφάνη , η Πάνακτος και το Πράσινο .Ιστορικό το οροπέδιο αυτό αφου κ…

CAMPING SKOPELOS

Οne of the most famous ways to get close to nature is camping.There are several beaches on the island where you can camp but with the new law in Greece which prohibits free camping  is important to be careful.

Find The Best Deals Here !Booking.com

Take great care with the fire. Do not attempt to fire if you haven't taken the appropriate safety measures.


SKOPELOS MAP

I don't present  beaches on the south side of the island ( Kastani, Panormos, Millia , Stafylos , Neo Klima , Loutraki ) they have many tourists at all times of the daybecause they are close to Settlements. Beaches where you can camp is (Perivoliou , Pethamenis , Aggeletou , Xondrogiorgi , Mark , Agios ioannis , Monopati , Velanios ..)  are Greek names local people can help you as well  you can contact me and give you that information you need  :) I have chosen Angeletou it is very close to the Perivoliou  where there is  a Canteen  Perivoliou Beach Bar
 chilling.....

See you soon !!!