Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ~ ΑΜΜΑΝ ~ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ

Δεύτερη μέρα 
Θα ξυπνήσουμε νωρίς και θα κατέβουμε νοτιότερα στο Αμμάν την πρωτεύουσα της Ιορδανίας . Αυτό που μου έκανε εντύπωση μπαίνοντας στην πόλη ήταν  ότι ήταν χτισμένη πάνω σε λόφους και οι δρόμοι περνούσαν ανάμεσα . Δεν είχα ξανά δει κάτι παρόμοιο .φυσικά όπως όλα τα αστικά κέντρα έτσι και εκεί έχει φοβερή κίνηση οπότε αν νοικιάσετε αμάξι ίσως να το αφήσετε λίγο πιο μακρυά από το κέντρο και να περπατήσετε. Σίγουρα θα φτάσετε πιο γρήγορα!!
Μπαίνοντας στο Αμμάν 
Πεινάμε πάρα πολύ οπότε μόλις παρκάραμε τρέχουμε για πρωινό . Θα πάμε στο Hashem Restaurant Down Town είναι το πιο φημισμένο μέρος για πρωινό φαλαφέλ στη Πόλη . Μέχρι και ο Βασιλιάς με την Βασίλισσα τρώνε εκεί καμιά φορά. Το μαγαζί συνεχώς γεμάτο ωστόσο όμως έχει πάρα πολύ γρήγορο προσωπικό και τα τραπέζια αδειάζουν γεμίζουν κατευθείαν  . Ήρθε η ώρα για μια βόλτα στη πρωτεύουσα δυστυχώς λίγες ώρες έχουμε στη διάθεση μας οπότε δεν θα μπούμε στα ενδότερα παρά μόνο γύρω γύρω στο κέντρο .  Στόχος να βρούμε κάνα μαγαζί για αναμνηστικά σουβενίρ . 

Αμμάν
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλά μαγαζιά και φυσικά δεν θα δεις πουθενά τιμές πάνω στα προϊόντα γιατί πολύ απλά θέλουν παζάρι τους . Εμείς είχαμε τον Μοχάμεντ οπότε τον ρωτούσαμε αν αξίζει και ξεκινούσαμε την μάχη της τιμής . Δεν σαν αναφέρω από πιο μαγαζί αγοράσαμε πράγματα αφού πάνω κάτω όλοι έχουν τα ίδια το θέμα είναι να το πάρεις στην καλύτερη δυνατή τιμή !! 
Από εδώ πήραμε λίγα πραγματάκια

Πέρα όμως από τα κλασικά σουβενίρ  πάντα θέλω να ψάχνω και να βρίσκω μαγαζιά "παλιατζίδικα" τα λέω εγώ   αντικερί νομίζω είναι το σωστό .

Θα δεις πολλά από τούτα στο Αμμαν
  
Βεβαία οι Τουρίστες χάλασαν την πίατσα τα προηγούμενα χρόνια θα μπορούσες να βρεις πράγματα αξίας και να το αγοράσεις σε πάρα πολύ χαμηλή τιμή . Ήταν τόσο χαμηλές οι τιμές που πολλοί τουρίστες έδιναν παραπάνω με αποτέλεσμα να ξυπνήσουν οι παλαιοπώλες και τώρα να χρειάζεται μεγάλος αγώνας για να κάνεις παζάρι .  

Αν έχεις περισσότερο χρόνο στην πρωτεύουσα πρέπει να ξέρεις το εξής ότι η πόλη έχει δύο κέντρα ένα αυτό που περπατήσαμε εμείς και το σύγχρονο γεμάτο ουρανοξύστες και εμπορικά   . Δεν λέγεται τυχαία η "Πόλη των αντιθέσεων" . Σημεία ενδιαφέροντος είναι η ακρόπολη του Αμμάν που εχει πανοραμική θέα της πόλης . Το όρος Νέμπο στο οποίο μάλιστα λένε ότι έχει ταφεί ο Μωυσής  φυσικά το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο και το Μουσείο της Ιορδανίας.

Αφήνουμε το Αμμάν και θα πάμε να επισκεφτούμε το The Baptismal Site of Jesus Christ το μέρος όπου έγινε η Βάπτιση του Ιησού .  Υπάρχει μεγάλη στρατιωτική φύλαξη αφού στο συγκεκριμένο σημείο είναι τα σύνορα με το Ισραήλ βασικά χωρίζονται μ ένα δίκτυ που υπάρχει μέσα στο ποτάμι . 

Γεμίζοντας νερό από τον Ιορδάνη ποταμό , απέναντι το Ισραήλ 
 Για να μπεις στο χώρο δίνεις 12 JD και σε παίρνει πούλμαν που σε πάει στο ποταμό . Δεν μας άρεσε καθόλου που ενώ η διαδρομή ήταν ένα τέταρτο μας πέρασε από τα καταστήματα αναμνηστικών πρώτα αλλά και  κατά την επιστροφή . Δυστυχώς δεν υπήρχε άλλος τρόπος πρόσβασης στο σημείο οπότε κάναμε υπομονή. 

Το σημείο της Βάπτισης μαζί με τα ερείπια του πρώτου ναού  
Έχει πάει σχεδόν απόγευμα όποτε φεύγουμε γρήγορα για να πάμε στη Νεκρά Θάλασσα έναν από τα must see της χώρας . Όπως μαρτυρεί και το όνομα της μέσα σε αυτή την θάλασσα δεν μπορεί να επιβιώσει κανένας οργανισμός λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε αλάτι . Σημαντικό επίσης γεγονός είναι ότι η Νεκρά θάλασσα είναι το πιο χαμηλό σημείο της ηπειρωτικής γης  αφού βρίσκεται - 430 m από την επιφάνεια .
Ηλιοβασίλεμα από την Νεκρά Θάλασσα 
Η πρόσβαση στην Νεκρά θάλασσα είναι δωρεάν υπάρχουν φυσικά κάποια ιδιωτικά ξενοδοχεία που έχουν πάρει κάποια καλά φιλέτα για να τα εκμεταλλεύονται κάτι σαν εμάς στην παραλιακή της Αττικής . Αν όμως τα προσπεράσεις θα βρεις μέρη ελεύθερα για φτάσεις στη θάλασσα και να απολαύσεις αυτό το μοναδικό φαινόμενο της φύσης . 

Φοβερή άνωση νιώθεις σαν πλαστικό μπουκάλι !!
Προσοχή δε πρέπει να μπει καθόλου το κεφάλι μέσα γιατί ο πόνος στα μάτια θα είναι οξύς εγώ την πάτησα !!! Μετά οπωσδήποτε κάνετε ένα ντους .Υπάρχουν κάποιες καντίνες από πάνω βασικά καλύβες θα έλεγα που έχουν νερό για να βγάλεις το αλάτι από πάνω σου .
Kάνοντας Spa
Αλείψου και εσύ με την θαυματουργή λάσπη της νεκράς θάλασσας και θα καταλάβεις τα γρήγορα αποτελέσματα κατευθείαν . Το αφήνεις πάνω σου δέκα λεπτά και μετά επιδερμίδα μωρού . Απίστευτο !

Aυτά από τη Νεκρά θάλασσα από το χαμηλότερο σημείο της γης θα πάρουμε τα βουνά με στόχο να φτάσουμε στο παραδοσιακό χωριό Ντάνα . Θα σας πω περισσότερα για αυτό το χωριό αύριο που θα το περπατήσουμε κιόλας . Προς το παρόν θα πρέπει να σταματήσουμε κάπου να φάμε γιατί η πείνα έχει αρχίσει και μας θερίζει !

 Tafila Gate Restaurant  Στο χωριό Al-Ain Al-Baida , Φοβερό φτηνό φαΐ 
Καλό Βράδυ !

Διάβασε το πρώτο μέρος από το ταξίδι μας στην Ιορδανία

Δες την τρίτη μέρα από το ταξίδι μας στην Ιορδανία


Σχόλια

Popular on this Blog

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ~ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΑΣ

Διάβασε εδώ ολόκληρο το ταξίδι μου στην Ιορδανία  Δες εδώ όλα τα Βίντεο από την Ιορδανία 
Λίγα λόγια για την Χώρα 
Το Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας ή απλά Ιορδανία  είναι μια χώρα  της Μέσης Ανατολής. Συνορεύει με τη Συρία στα Βόρεια με το Ιράκ στα Βόρεια ανατολικά με την Σαουδική Αραβία στα ανατολικά και νότια  και τέλος με το Ισραήλ στα δυτικά . Ο συνολικός  πληθυσμός της Χώρας φτάνει τα  περίπου 10 εκατομμύρια και είναι εξολοκλήρου άραβες . Οι περισσότεροι Ιορδανοί είναι Σουνίτες μουσουλμάνοι ενώ υπάρχουν αρκετοί Σίτες και Αχμάντι. Ο Βασιλιάς του Κράτους είναι ο ανώτερος υπάλληλος του Κράτους . O πρωθυπουργός επιβλέπει το έργο της κυβέρνησης και κυβερνάει σε συνεργασία με το βασιλιά . Πρέπει να γνωρίζεις ότι οι άνθρωποι αγαπούν και σέβονται  πάρα πολύ τον βασιλιά και την οικογένεια του , παντού θα δείς φωτογραφίες τους  .  Αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι να το κάνετε  με απόλυτο σεβασμό . Η κύρια πηγή εσόδων είναι ο τουρισμός δυστυχώς από το 2011 μετά το πόλεμο στη Συρία υπάρχει ραγδα…

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΣΤΗ ΚΥΘΝΟ

Είμαστε στα μέσα του φετινού καλοκαιριού και  το θερμόμετρο ανεβαίνει αν και η αλήθεια είναι ότι ο καιρός φέτος μας τα χάλασε ! Έχοντας  ρεπό από σήμερα αναζητώ την επόμενη  εξόρμηση. Την ίδια εποχή Πέρυσι είχα επιλέξει την Άνδρο .Mία γρήγορη ματιά σε εισιτήρια και δρομολόγια αποφασίζουμε να φύγουμε την επόμενη το πρωί για Κύθνο. 

Βρείτε τις καλύτερες τιμές εδώ !  

Booking.com


Υπάρχουν δύο τρόποι για να φτάσεις στο νησί είτε από Πειραιά είτε από Λαύριο μέσω της εφαρμογής  Ferryscanner  βρήκαμε και κλείσαμε τα εισιτήρια μας . 

Το καράβι αναχωρεί στις 08:00 Οπότε ένα γρήγορο καφέ φορτώνουμε τη μπέμπα και φεύγουμε για Λαύριο. Αφού φτάνουμε στο λιμάνι θα περάσουμε από το πρακτορείο να παραλάβουμε τα εισιτήρια και θα επιβιβαστούμε στο πλοίο.


Η Κύθνος απέχει περίπου  δύο ώρες από το λιμάνι του Λαυρίου βρίσκεται ανάμεσα στην Κέα και την Σέριφο. Με μια μικρή αναζήτηση στο google είδα ότι έχει δύο μεγάλα χωρία τη χώρα της Κύθνου ή Μεσαριά  και τη Δρυοπίδα αλλά και τρις κύριοι παραθαλάσσιοι οικισμοί…

Exploring Berlin

Μost travelers choose to visit Berlin , the Capital of Germany is the heart of Europe and full of history It’s maybe not the prettiest European city but if you’re interested in Nightlife or culture  you’ll find exactly what you’re looking for in Berlin .The locals are very hospitable and polite.There are many immigrants from all over Europe.they create a very warm atmosphere and from day to day you fall in love with this city.


We chose to visit the city in the autumn but the best time is the summer.Because many concerts and events take place in and around the city.Cycling will be more enjoyable in the big parks that the city offers from Brandenburg Tor to Zoologischer garten berlin .


We were lucky the weather was wonderful. From the very first moment we rented a bicycle to explorer the city and we bought the Berlin Welcome card which we have free access to public transport and discount a variety of museums and attractions (Berlin Welcome Card). Driving a bike is very safe. Most locals u…

Παραλίες Aττικής : Top 5 ελεύθερες που πρέπει να πας φέτος

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό για όλους.Σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας τις πέντε καλύτερες κατά την γνώμη μου ελεύθερες παραλίες της Αττικής .Τα κριτήρια μου είναι απλά και κοινά πιστεύω με τα δικά σας: Καθαρά νεράΚαθαρή ΑμμουδιάΝα μην είναι οργανωμένη Εύκολη πρόσβαση  Με βάση λοιπόν αυτά τα κριτήρια σας παρουσιάζω με σειρά προτιμήσεις τις παρακάτω παραλίες της Αθήνας όπως επίσης και τις οδηγίες το πώς θα πάτε.Απλά πατάτε στον σύνδεσμο του χάρτη και αυτόματα ανοίγει το google maps με τις οδηγίες.Πίο πλούσιου υλικό από τις παραλίες αυτές μπορείτε να δείτε στο Vlog βίντεο που έχω ανεβάσει στο youtube.Θα το βρείτε στο τέλος.
1.ΚAΠΕ ,Σούνιο

Οδηγίες

2.Τσονίμα ,Κερατέα

Οδηγίες

3.Σέσι ,Γραμματικό

Οδηγίες

4.Πόρτο Εννέα ,Κερατέα Οδηγίες

5.Άγιος Νικόλαος ,Σαρωνίδα ΟδηγίεςHow will I travel more cheaply?

Travel is the best gift you can do to yourself, and the best training. But sometimes traveling is often expensive. I will suggest to you in some ways to reduce as much cost as possible!!

Use Couchsurfing
Do you remember Couchsurfing? We remember it, and it is more or less disappearing due to the rapid popularity of the other hospitality app Airbnb. Couchsurfing is a service that connects members to a global community of travelers. Use Couchsurfing to find a place to stay or share your home and hometown with travelers.Ιf you want to learn a foreign place there is no better way to succeed than to get in touch with the locals. This is also the purpose of the Couchsurfing. Ιt's free and safe!
WWOOF
World Wide Opportunities on Organic Farms. Which means you can travel to a farm in the world, stay and eat there and pay for work. It is an excellent service for those who want to travel to nature and get to know life in other countries.
Τake advantage of your age
Are you a student or less than 2…

CAMPING SKOPELOS

Οne of the most famous ways to get close to nature is camping.There are several beaches on the island where you can camp but with the new law in Greece which prohibits free camping  is important to be careful.

Find The Best Deals Here !Booking.com

Take great care with the fire. Do not attempt to fire if you haven't taken the appropriate safety measures.


SKOPELOS MAP

I don't present  beaches on the south side of the island ( Kastani, Panormos, Millia , Stafylos , Neo Klima , Loutraki ) they have many tourists at all times of the daybecause they are close to Settlements. Beaches where you can camp is (Perivoliou , Pethamenis , Aggeletou , Xondrogiorgi , Mark , Agios ioannis , Monopati , Velanios ..)  are Greek names local people can help you as well  you can contact me and give you that information you need  :) I have chosen Angeletou it is very close to the Perivoliou  where there is  a Canteen  Perivoliou Beach Bar
 chilling.....

See you soon !!!

ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗ ΜΥΛΟΚΟΠΗ ~ Mylokopḗ Beach Loutraki ~

Πλησιάζει σαββατοκύριακο η ζέστη καλά κρατεί όποτε πρέπει να βρούμε ένα μέρος να δροσιστούμε . Όλοι ξέρουμε ότι τα Σαββατοκύριακα στις παραλίες της Αττικής γίνεται χαμός έτσι δεν έχουμε λύση παρά να ψάξουμε  λίγο πιο έξω από το λεκανοπέδιο . Ένας φίλος μου πρότεινε να πάω προς το Λουτράκι πάνω από την Λίμνη Βουλιαγμένης λεεί υπάρχουν παραλίες μέσα στο πράσινο με καταγάλανα νερά στην αρχή ήμουν διστακτικός αφού οι παράλιες του κορινθιακού δεν με πείθουν και πολύ . Με μια μικρή αναζήτηση που έκανα κατέληξα στη παράλια της Μυλοκοπής . 
 Mylokopḗ Beach Loutraki     Directions via Google Maps 


Ο δρόμος μέχρι και δύο χιλιόμετρα πριν την παραλία είναι μια χαρά ωστόσο το υπόλοιπο κομμάτι του δρόμου είναι πάρα πολύ επικίνδυνο χωματόδρομος με μεγάλα χαντάκια και πέτρες . Οπότε αν θέλετε να επισκεφτείτε την παραλία και δεν εχετε 4Χ4 αφήνετε το όχημα σας και πάτε με τα πόδια . Εγώ με την μηχανή  κουράστηκα πάρα πολύ να κατέβω δύο φορές κινδύνεψα . Παλαιότερα ήταν σε καλύτερη κατάσταση ο δρόμος το τ…