ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ~ ΑΜΜΑΝ ~ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ
Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ~ ΑΜΜΑΝ ~ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ

Δεύτερη μέρα 
Θα ξυπνήσουμε νωρίς και θα κατέβουμε νοτιότερα στο Αμμάν την πρωτεύουσα της Ιορδανίας . Αυτό που μου έκανε εντύπωση μπαίνοντας στην πόλη ήταν  ότι ήταν χτισμένη πάνω σε λόφους και οι δρόμοι περνούσαν ανάμεσα . Δεν είχα ξανά δει κάτι παρόμοιο .φυσικά όπως όλα τα αστικά κέντρα έτσι και εκεί έχει φοβερή κίνηση οπότε αν νοικιάσετε αμάξι ίσως να το αφήσετε λίγο πιο μακρυά από το κέντρο και να περπατήσετε. Σίγουρα θα φτάσετε πιο γρήγορα!!
Μπαίνοντας στο Αμμάν 
Πεινάμε πάρα πολύ οπότε μόλις παρκάραμε τρέχουμε για πρωινό . Θα πάμε στο Hashem Restaurant Down Town είναι το πιο φημισμένο μέρος για πρωινό φαλαφέλ στη Πόλη . Μέχρι και ο Βασιλιάς με την Βασίλισσα τρώνε εκεί καμιά φορά. Το μαγαζί συνεχώς γεμάτο ωστόσο όμως έχει πάρα πολύ γρήγορο προσωπικό και τα τραπέζια αδειάζουν γεμίζουν κατευθείαν  . Ήρθε η ώρα για μια βόλτα στη πρωτεύουσα δυστυχώς λίγες ώρες έχουμε στη διάθεση μας οπότε δεν θα μπούμε στα ενδότερα παρά μόνο γύρω γύρω στο κέντρο .  Στόχος να βρούμε κάνα μαγαζί για αναμνηστικά σουβενίρ . 

Αμμάν
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλά μαγαζιά και φυσικά δεν θα δεις πουθενά τιμές πάνω στα προϊόντα γιατί πολύ απλά θέλουν παζάρι τους . Εμείς είχαμε τον Μοχάμεντ οπότε τον ρωτούσαμε αν αξίζει και ξεκινούσαμε την μάχη της τιμής . Δεν σαν αναφέρω από πιο μαγαζί αγοράσαμε πράγματα αφού πάνω κάτω όλοι έχουν τα ίδια το θέμα είναι να το πάρεις στην καλύτερη δυνατή τιμή !! 
Από εδώ πήραμε λίγα πραγματάκια

Πέρα όμως από τα κλασικά σουβενίρ  πάντα θέλω να ψάχνω και να βρίσκω μαγαζιά "παλιατζίδικα" τα λέω εγώ   αντικερί νομίζω είναι το σωστό .

Θα δεις πολλά από τούτα στο Αμμαν
  
Βεβαία οι Τουρίστες χάλασαν την πίατσα τα προηγούμενα χρόνια θα μπορούσες να βρεις πράγματα αξίας και να το αγοράσεις σε πάρα πολύ χαμηλή τιμή . Ήταν τόσο χαμηλές οι τιμές που πολλοί τουρίστες έδιναν παραπάνω με αποτέλεσμα να ξυπνήσουν οι παλαιοπώλες και τώρα να χρειάζεται μεγάλος αγώνας για να κάνεις παζάρι .  

Αν έχεις περισσότερο χρόνο στην πρωτεύουσα πρέπει να ξέρεις το εξής ότι η πόλη έχει δύο κέντρα ένα αυτό που περπατήσαμε εμείς και το σύγχρονο γεμάτο ουρανοξύστες και εμπορικά   . Δεν λέγεται τυχαία η "Πόλη των αντιθέσεων" . Σημεία ενδιαφέροντος είναι η ακρόπολη του Αμμάν που εχει πανοραμική θέα της πόλης . Το όρος Νέμπο στο οποίο μάλιστα λένε ότι έχει ταφεί ο Μωυσής  φυσικά το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο και το Μουσείο της Ιορδανίας.

Αφήνουμε το Αμμάν και θα πάμε να επισκεφτούμε το The Baptismal Site of Jesus Christ το μέρος όπου έγινε η Βάπτιση του Ιησού .  Υπάρχει μεγάλη στρατιωτική φύλαξη αφού στο συγκεκριμένο σημείο είναι τα σύνορα με το Ισραήλ βασικά χωρίζονται μ ένα δίκτυ που υπάρχει μέσα στο ποτάμι . 

Γεμίζοντας νερό από τον Ιορδάνη ποταμό , απέναντι το Ισραήλ 
 Για να μπεις στο χώρο δίνεις 12 JD και σε παίρνει πούλμαν που σε πάει στο ποταμό . Δεν μας άρεσε καθόλου που ενώ η διαδρομή ήταν ένα τέταρτο μας πέρασε από τα καταστήματα αναμνηστικών πρώτα αλλά και  κατά την επιστροφή . Δυστυχώς δεν υπήρχε άλλος τρόπος πρόσβασης στο σημείο οπότε κάναμε υπομονή. 

Το σημείο της Βάπτισης μαζί με τα ερείπια του πρώτου ναού  
Έχει πάει σχεδόν απόγευμα όποτε φεύγουμε γρήγορα για να πάμε στη Νεκρά Θάλασσα έναν από τα must see της χώρας . Όπως μαρτυρεί και το όνομα της μέσα σε αυτή την θάλασσα δεν μπορεί να επιβιώσει κανένας οργανισμός λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε αλάτι . Σημαντικό επίσης γεγονός είναι ότι η Νεκρά θάλασσα είναι το πιο χαμηλό σημείο της ηπειρωτικής γης  αφού βρίσκεται - 430 m από την επιφάνεια .
Ηλιοβασίλεμα από την Νεκρά Θάλασσα 
Η πρόσβαση στην Νεκρά θάλασσα είναι δωρεάν υπάρχουν φυσικά κάποια ιδιωτικά ξενοδοχεία που έχουν πάρει κάποια καλά φιλέτα για να τα εκμεταλλεύονται κάτι σαν εμάς στην παραλιακή της Αττικής . Αν όμως τα προσπεράσεις θα βρεις μέρη ελεύθερα για φτάσεις στη θάλασσα και να απολαύσεις αυτό το μοναδικό φαινόμενο της φύσης . 

Φοβερή άνωση νιώθεις σαν πλαστικό μπουκάλι !!
Προσοχή δε πρέπει να μπει καθόλου το κεφάλι μέσα γιατί ο πόνος στα μάτια θα είναι οξύς εγώ την πάτησα !!! Μετά οπωσδήποτε κάνετε ένα ντους .Υπάρχουν κάποιες καντίνες από πάνω βασικά καλύβες θα έλεγα που έχουν νερό για να βγάλεις το αλάτι από πάνω σου .
Kάνοντας Spa
Αλείψου και εσύ με την θαυματουργή λάσπη της νεκράς θάλασσας και θα καταλάβεις τα γρήγορα αποτελέσματα κατευθείαν . Το αφήνεις πάνω σου δέκα λεπτά και μετά επιδερμίδα μωρού . Απίστευτο !

Aυτά από τη Νεκρά θάλασσα από το χαμηλότερο σημείο της γης θα πάρουμε τα βουνά με στόχο να φτάσουμε στο παραδοσιακό χωριό Ντάνα . Θα σας πω περισσότερα για αυτό το χωριό αύριο που θα το περπατήσουμε κιόλας . Προς το παρόν θα πρέπει να σταματήσουμε κάπου να φάμε γιατί η πείνα έχει αρχίσει και μας θερίζει !

 Tafila Gate Restaurant  Στο χωριό Al-Ain Al-Baida , Φοβερό φτηνό φαΐ 
Καλό Βράδυ !

Διάβασε το πρώτο μέρος από το ταξίδι μας στην Ιορδανία

Δες την τρίτη μέρα από το ταξίδι μας στην Ιορδανία


Comments

Popular on this Blog

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ~ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΑΣ

Λίγα λόγια για την Χώρα 
Το Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας ή απλά Ιορδανία  είναι μια χώρα  της Μέσης Ανατολής. Συνορεύει με τη Συρία στα Βόρεια με το Ιράκ στα Βόρεια ανατολικά με την Σαουδική Αραβία στα ανατολικά και νότια  και τέλος με το Ισραήλ στα δυτικά . Ο συνολικός  πληθυσμός της Χώρας φτάνει τα  περίπου 10 εκατομμύρια και είναι εξολοκλήρου άραβες . Οι περισσότεροι Ιορδανοί είναι Σουνίτες μουσουλμάνοι ενώ υπάρχουν αρκετοί Σίτες και Αχμάντι. Ο Βασιλιάς του Κράτους είναι ο ανώτερος υπάλληλος του Κράτους . O πρωθυπουργός επιβλέπει το έργο της κυβέρνησης και κυβερνάει σε συνεργασία με το βασιλιά . Πρέπει να γνωρίζεις ότι οι άνθρωποι αγαπούν και σέβονται  πάρα πολύ τον βασιλιά και την οικογένεια του , παντού θα δείς φωτογραφίες τους  .  Αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι να το κάνετε  με απόλυτο σεβασμό . Η κύρια πηγή εσόδων είναι ο τουρισμός δυστυχώς από το 2011 μετά το πόλεμο στη Συρία υπάρχει ραγδαία πτώση . Η Ιορδανία επίσης είναι ένας από τους σημαντικότερους γαστρονομικούς προορισμ…

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΣΤΗ ΚΥΘΝΟ

Είμαστε στα μέσα του φετινού καλοκαιριού και  το θερμόμετρο ανεβαίνει αν και η αλήθεια είναι ότι ο καιρός φέτος μας τα χάλασε ! Έχοντας  ρεπό από σήμερα αναζητώ την επόμενη  εξόρμηση. Την ίδια εποχή Πέρυσι είχα επιλέξει την Άνδρο .Mία γρήγορη ματιά σε εισιτήρια και δρομολόγια αποφασίζουμε να φύγουμε την επόμενη το πρωί για Κύθνο. 

Βρείτε τις καλύτερες τιμές εδώ !  

Booking.com


Υπάρχουν δύο τρόποι για να φτάσεις στο νησί είτε από Πειραιά είτε από Λαύριο μέσω της εφαρμογής  Ferryscanner  βρήκαμε και κλείσαμε τα εισιτήρια μας . 

Το καράβι αναχωρεί στις 08:00 Οπότε ένα γρήγορο καφέ φορτώνουμε τη μπέμπα και φεύγουμε για Λαύριο. Αφού φτάνουμε στο λιμάνι θα περάσουμε από το πρακτορείο να παραλάβουμε τα εισιτήρια και θα επιβιβαστούμε στο πλοίο.


Η Κύθνος απέχει περίπου  δύο ώρες από το λιμάνι του Λαυρίου βρίσκεται ανάμεσα στην Κέα και την Σέριφο. Με μια μικρή αναζήτηση στο google είδα ότι έχει δύο μεγάλα χωρία τη χώρα της Κύθνου ή Μεσαριά  και τη Δρυοπίδα αλλά και τρις κύριοι παραθαλάσσιοι οικισμοί…

LET'S DISCOVER THE GREENEST ISLAND IN GREECE SKOPELOS

Skopelos belongs to the Northern Sporades and has three main ports: Skopelos, Agnontas and Glossa .Skopelos  is the capital of the island, located on the north side of the island. Its ancient name was "Peparithos", by the son of Dionysus and Ariadne, who was the first resident here. Emerald waters on dreamy coasts, Pelion architecture, natural beauties, imposing monasteries and authentic island atmosphere make up the image of Skopelos, one of the greenest islands of Greece, since most of it is covered with virgin pine forestHow to get to Skopelos 

By Ship: 

From Volos
From Agios Konstantinos 
From Kimasi Mantoudi Evia 
From Kimi Evia 

Time Table:
Anes Ferries - Hellenic Seaways - Aegean Flying Dolphins - Skyros Shipping

By Plane :
To Skiathos Island 

Where to Stay 

For Families : Neo Klima , Panormos, Stafylos , Loutraki , Agnontas

For Couples : Skopelos Town , Glossa 

For Nature-lovers : Glossa 


Find the Best Deals Here !!Booking.com
Skopelos Beaches 


There are plenty of beaches on the isl…

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ

Πριν αρχίζεις να διαβάζεις αυτό το άρθρο πρώτα δες όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν ταξιδέψεις στην Ιορδανία. Για άλλη μια φορά το ταξίδι μας θα ξεκινήσει από την Αθήνα με πτήση της Ryanair με προορισμό την Άκαμπα. Κατά την γνώμη μου η Ryanair είναι η καλύτερη low cost αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης. Στην ιστοσελίδα της εταιρείας  μπορείς να βρεις φτηνά εισιτήρια για σχεδόν όλη την Ευρώπη + Μαρόκο και Ιορδανία . 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Αναλυτικά όσα ζήσαμε τις πέντε ημέρες στην Ιορδανία ανά μέρα

Πρώτη μέρα  (Αθήνα - Άκαμπα - Irbid - Jerash - Ajloun )

Δεύτερη μέρα (Irbid - Aμμάν - Νεκρά Θάλασσα) 

Τρίτη μέρα (Ντάνα - Πέτρα - Wadi Rum )

Τέταρτη μέρα (Wadi Rum - Άκαμπα)

ΚΟΣΤΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ 

Όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε όλα μου τα ταξίδια προσπαθώ να είναι όσο low budget γίνεται .Έτσι και σε αυτό ταξίδι τα κόστη ήταν πολύ χαμηλά για ένα τέτοιο ταξίδι . Παρακάτω γ φαίνονται αναλυτικά ανά άτομο : 
Αεροπορικά εισιτήρια :56€πήγε/έλα (εννοείται στην τιμή είναι μέσα και η χειραποσκευή και prioty που κόστισε 24€ πήγ…

ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΚΥΘΗΡΑ ~VISIT KYTHIRA/CERIGO GREECE~

Οι καλύτερες Τιμές για Δωμάτια !! Booking.com Ταξιδεύοντας  με πορισμό την Ελαφόνησο για camping στην ξακουστή παραλία του Σίμου . Τρία χρόνια προσπαθώ να επισκεφτώ το νησί και όλο κάτι στραβώνει και τελικά δεν τα καταφέρνω . Δυστυχώς και αυτή την φορά κάτι προέκυψε...Μία περίπου ώρα ο πριν φτάσω στο λιμάνι της Πούντας για να πάρω το ferry boat κάναμε  μια στάση στο χωριό Άσωπος για ενα καφεδάκι . Εκείνη την στιγμή που περιμένουμε τους καφέδες έρχεται ειδοποίηση στο κινητό μου "φωτιά στην Ελαφόνησο"!! Μετά από λίγα λεπτά άλλη ειδοποίηση "εκκενώνεται το camping " στο μεταξύ έχουν περάσει είδη δύο πυροσβεστικά οχήματα .Όπως καταλαβαίνεται έπρεπε να αλλάξουμε γρήγορα πλάνο . Μετά από ένα μικρό meeting καταλήξαμε στα "άγνωστα" μέχρι τότε Κύθηρα .Με μια γρήγορη αναζήτηση τα Κύθηρα είχαν πάρα πολλά να δούμε και το βασικότερο έχουν camping . Κατευθείαν μπαίνουμε στην μηχανή και φεύγουμε για Νεάπολη από όπου αναχωρεί το πλοίο για το νησί .

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ 
ΜΕ ΠΛΟ…

CAMPING SKOPELOS

Οne of the most famous ways to get close to nature is camping.There are several beaches on the island where you can camp but with the new law in Greece which prohibits free camping  is important to be careful.

Find The Best Deals Here !Booking.com

Take great care with the fire. Do not attempt to fire if you haven't taken the appropriate safety measures.


SKOPELOS MAP

I don't present  beaches on the south side of the island ( Kastani, Panormos, Millia , Stafylos , Neo Klima , Loutraki ) they have many tourists at all times of the daybecause they are close to Settlements. Beaches where you can camp is (Perivoliou , Pethamenis , Aggeletou , Xondrogiorgi , Mark , Agios ioannis , Monopati , Velanios ..)  are Greek names local people can help you as well  you can contact me and give you that information you need  :) I have chosen Angeletou it is very close to the Perivoliou  where there is  a Canteen  Perivoliou Beach Bar
 chilling.....

See you soon !!!

AΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ ΣΤΑ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ

Μετά από μία εβδομάδα ξεκούραση και ανασυγκρότησης ήρθε η ώρα για την πρώτη εξόρμηση του φθινόπωρου . Δεν θα φύγουμε πολύ μακρυά από το λεκανοπέδιο  σκοπός είναι μέχρι το απόγευμα να έχουμε επιστρέψει ! Παρέα με την Μπέμπα , τον φίλο μου το Νίκο και τον Τίγρη του θα φύγουμε προς τα Δερβενοχώρια και θα αναζητήσουμε το πέτρινο Γεφύρι της Δαφνούλας .

Θα ξεκινήσουμε από την Νέα Φιλαδέλφεια και θα πάμε προς την Φυλή και από εκεί μέσω της επαρχιακής οδού Νεοχωρακίου - Φυλής για να  τα Δερβενοχωρια. Ωραία η διαδρομή μέσα στο πράσινο ο και δρόμος ασφαλής σε όλη την διαδρομή . Αν θέλετε με τα την Φυλή κάνετε μια στάση στη Μόνη Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών από τα ομορφότερα μοναστήρια στην Αττική μέσα στο πράσινο και θέα που σε κάνει για λίγο να ξεχάσεις την βουή της πόλης .

Φτάνοντας στο οροπέδιο της Βοιωτίας ξεχωρίζουν οι πέντε οικισμοί που συγκροτούν και συνθέτουν το πλέγμα των Δερβενοχωρίων είναι η Πύλη , τα Σκούρτα , η Στεφάνη , η Πάνακτος και το Πράσινο .Ιστορικό το οροπέδιο αυτό αφου κ…