ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ~ ΑΜΜΑΝ ~ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ

Δεύτερη μέρα 
Θα ξυπνήσουμε νωρίς και θα κατέβουμε νοτιότερα στο Αμμάν την πρωτεύουσα της Ιορδανίας . Αυτό που μου έκανε εντύπωση μπαίνοντας στην πόλη ήταν  ότι ήταν χτισμένη πάνω σε λόφους και οι δρόμοι περνούσαν ανάμεσα . Δεν είχα ξανά δει κάτι παρόμοιο .φυσικά όπως όλα τα αστικά κέντρα έτσι και εκεί έχει φοβερή κίνηση οπότε αν νοικιάσετε αμάξι ίσως να το αφήσετε λίγο πιο μακρυά από το κέντρο και να περπατήσετε. Σίγουρα θα φτάσετε πιο γρήγορα!!
Μπαίνοντας στο Αμμάν 
Πεινάμε πάρα πολύ οπότε μόλις παρκάραμε τρέχουμε για πρωινό . Θα πάμε στο Hashem Restaurant Down Town είναι το πιο φημισμένο μέρος για πρωινό φαλαφέλ στη Πόλη . Μέχρι και ο Βασιλιάς με την Βασίλισσα τρώνε εκεί καμιά φορά. Το μαγαζί συνεχώς γεμάτο ωστόσο όμως έχει πάρα πολύ γρήγορο προσωπικό και τα τραπέζια αδειάζουν γεμίζουν κατευθείαν  . Ήρθε η ώρα για μια βόλτα στη πρωτεύουσα δυστυχώς λίγες ώρες έχουμε στη διάθεση μας οπότε δεν θα μπούμε στα ενδότερα παρά μόνο γύρω γύρω στο κέντρο .  Στόχος να βρούμε κάνα μαγαζί για αναμνηστικά σουβενίρ . 

Αμμάν
Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλά μαγαζιά και φυσικά δεν θα δεις πουθενά τιμές πάνω στα προϊόντα γιατί πολύ απλά θέλουν παζάρι τους . Εμείς είχαμε τον Μοχάμεντ οπότε τον ρωτούσαμε αν αξίζει και ξεκινούσαμε την μάχη της τιμής . Δεν σαν αναφέρω από πιο μαγαζί αγοράσαμε πράγματα αφού πάνω κάτω όλοι έχουν τα ίδια το θέμα είναι να το πάρεις στην καλύτερη δυνατή τιμή !! 
Από εδώ πήραμε λίγα πραγματάκια

Πέρα όμως από τα κλασικά σουβενίρ  πάντα θέλω να ψάχνω και να βρίσκω μαγαζιά "παλιατζίδικα" τα λέω εγώ   αντικερί νομίζω είναι το σωστό .

Θα δεις πολλά από τούτα στο Αμμαν
  
Βεβαία οι Τουρίστες χάλασαν την πίατσα τα προηγούμενα χρόνια θα μπορούσες να βρεις πράγματα αξίας και να το αγοράσεις σε πάρα πολύ χαμηλή τιμή . Ήταν τόσο χαμηλές οι τιμές που πολλοί τουρίστες έδιναν παραπάνω με αποτέλεσμα να ξυπνήσουν οι παλαιοπώλες και τώρα να χρειάζεται μεγάλος αγώνας για να κάνεις παζάρι .  

Αν έχεις περισσότερο χρόνο στην πρωτεύουσα πρέπει να ξέρεις το εξής ότι η πόλη έχει δύο κέντρα ένα αυτό που περπατήσαμε εμείς και το σύγχρονο γεμάτο ουρανοξύστες και εμπορικά   . Δεν λέγεται τυχαία η "Πόλη των αντιθέσεων" . Σημεία ενδιαφέροντος είναι η ακρόπολη του Αμμάν που εχει πανοραμική θέα της πόλης . Το όρος Νέμπο στο οποίο μάλιστα λένε ότι έχει ταφεί ο Μωυσής  φυσικά το Ρωμαϊκό αμφιθέατρο και το Μουσείο της Ιορδανίας.

Αφήνουμε το Αμμάν και θα πάμε να επισκεφτούμε το The Baptismal Site of Jesus Christ το μέρος όπου έγινε η Βάπτιση του Ιησού .  Υπάρχει μεγάλη στρατιωτική φύλαξη αφού στο συγκεκριμένο σημείο είναι τα σύνορα με το Ισραήλ βασικά χωρίζονται μ ένα δίκτυ που υπάρχει μέσα στο ποτάμι . 

Γεμίζοντας νερό από τον Ιορδάνη ποταμό , απέναντι το Ισραήλ 
 Για να μπεις στο χώρο δίνεις 12 JD και σε παίρνει πούλμαν που σε πάει στο ποταμό . Δεν μας άρεσε καθόλου που ενώ η διαδρομή ήταν ένα τέταρτο μας πέρασε από τα καταστήματα αναμνηστικών πρώτα αλλά και  κατά την επιστροφή . Δυστυχώς δεν υπήρχε άλλος τρόπος πρόσβασης στο σημείο οπότε κάναμε υπομονή. 

Το σημείο της Βάπτισης μαζί με τα ερείπια του πρώτου ναού  
Έχει πάει σχεδόν απόγευμα όποτε φεύγουμε γρήγορα για να πάμε στη Νεκρά Θάλασσα έναν από τα must see της χώρας . Όπως μαρτυρεί και το όνομα της μέσα σε αυτή την θάλασσα δεν μπορεί να επιβιώσει κανένας οργανισμός λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας σε αλάτι . Σημαντικό επίσης γεγονός είναι ότι η Νεκρά θάλασσα είναι το πιο χαμηλό σημείο της ηπειρωτικής γης  αφού βρίσκεται - 430 m από την επιφάνεια .
Ηλιοβασίλεμα από την Νεκρά Θάλασσα 
Η πρόσβαση στην Νεκρά θάλασσα είναι δωρεάν υπάρχουν φυσικά κάποια ιδιωτικά ξενοδοχεία που έχουν πάρει κάποια καλά φιλέτα για να τα εκμεταλλεύονται κάτι σαν εμάς στην παραλιακή της Αττικής . Αν όμως τα προσπεράσεις θα βρεις μέρη ελεύθερα για φτάσεις στη θάλασσα και να απολαύσεις αυτό το μοναδικό φαινόμενο της φύσης . 

Φοβερή άνωση νιώθεις σαν πλαστικό μπουκάλι !!
Προσοχή δε πρέπει να μπει καθόλου το κεφάλι μέσα γιατί ο πόνος στα μάτια θα είναι οξύς εγώ την πάτησα !!! Μετά οπωσδήποτε κάνετε ένα ντους .Υπάρχουν κάποιες καντίνες από πάνω βασικά καλύβες θα έλεγα που έχουν νερό για να βγάλεις το αλάτι από πάνω σου .
Kάνοντας Spa
Αλείψου και εσύ με την θαυματουργή λάσπη της νεκράς θάλασσας και θα καταλάβεις τα γρήγορα αποτελέσματα κατευθείαν . Το αφήνεις πάνω σου δέκα λεπτά και μετά επιδερμίδα μωρού . Απίστευτο !

Aυτά από τη Νεκρά θάλασσα από το χαμηλότερο σημείο της γης θα πάρουμε τα βουνά με στόχο να φτάσουμε στο παραδοσιακό χωριό Ντάνα . Θα σας πω περισσότερα για αυτό το χωριό αύριο που θα το περπατήσουμε κιόλας . Προς το παρόν θα πρέπει να σταματήσουμε κάπου να φάμε γιατί η πείνα έχει αρχίσει και μας θερίζει !

 Tafila Gate Restaurant  Στο χωριό Al-Ain Al-Baida , Φοβερό φτηνό φαΐ 
Καλό Βράδυ !

Διάβασε το πρώτο μέρος από το ταξίδι μας στην Ιορδανία

Δες την τρίτη μέρα από το ταξίδι μας στην Ιορδανία


0 Comments