ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΑΘΗΝΑ ~ ΑΚΑΜΠΑ ~ IRBID ~ ΓΕΡΑΣΑ ~ AJLOUN
Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΑΘΗΝΑ ~ ΑΚΑΜΠΑ ~ IRBID ~ ΓΕΡΑΣΑ ~ AJLOUNΠρώτη μέρα 
Θα φύγουμε το απόγευμα από την Αθήνα για Άκαμπα . Η πτήση διαρκεί περίπου δύο μίση ώρες . Μόλις φτάσουμε στο Αεροδρόμιο θα μας περιμένει ο Μοχάμεντ για φύγουμε για Irbid.Μια φοιτητούπολη στο Βορρά της Ιορδανίας και εκεί θα είναι η βάση μας για τις πρώτες δύο μέρες . 

Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος 

Οι δρόμοι στην Ιορδανία είναι αρκετά καλοί θυμίζουν τους δικούς μας επαρχιακούς δρόμους στηνΕλλάδα . Σίγουρα χρειάζεται προσοχή για αυτό και εγώ ενώ είμαι αρκετά κουρασμένος θα μείνω ξύπνιος για να κάνω παρέα στο Μοχάμεντ .Πέντε ώρες θα χρειαστούμε για να φτάσουμε στο Irbid , υπολογίζουμε να είμαστε εκεί κατά της μια μίση τα ξημερώματα .
Φούρνος από δω τρώει όλο το Irbid
Αφού φάγαμε καλά καλά φεύγουμε γρήγορα για το σπίτι να πέσουμε να κοιμηθούμε για τι αύριο θα έχουμε μια  μεγάλη και δύσκολη μέρα ! Αφού ξυπνήσαμε πήραμε πρωινό , ήπιαμε καφέ θα οδηγήσουμε μέχρι  την γειτονική  Πόλη Γέρασα ή jerash .  Την Πόλη αυτή την ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος και οι πρώτοι κάτοικοι της όπως μαρτυρεί και το όνομα αυτής ήταν ηλικιωμένοι απόστρατοι του μακεδονικού στρατού .Ο αρχαιολογικός χώρος είναι τεράστιος και χρειάζεσαι σίγουρα ένα ολόκληρο πρωί για να τον εξερευνήσεις  από άκρη σε άκρη. Τι πρέπει να δεις  ; σίγουρα την Οβάλ πλατεία που ήταν αγορά της πόλης , το Νότιο αρχαίο αμφιθέατρο με την τέλια ακουστική , Την αψίδα του Αδριανού μπαίνοντας στη πόλη , τον ναό της Άρτεμις και τον Ιππόδρομο.

Οβάλ Πλατεία, Γέρασα 

Αψίδα του Αδριανού , Γέρασα 
Νότιο Αμφιθέατρο , Γέρασα
Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας νερό και φυσικά να φοράτε ελαφριά ρούχα ο ήλιο χτυπάει όλη την μέρα οπότε και Καπελάκι !! Γενικά μην Βιαστείτε καθόλου πάρτε τον χρόνο σας και απολαύστε την Αρχιτεκτονική της πόλης που σε ταξιδεύει στον Αρχαίο ελληνικό πολιτισμό . Θα σε  βοηθήσουν και οι τόσες ελληνικές επιγραφές που υπάρχουν παντού .

Εμείς αφιερώσαμε σχεδόν 3 ώρες  ναι δεν είναι αρκετές άλλα δυστυχώς σε όλο το ταξίδι ο χρόνος ήταν εχθρός μας

Θα αφήσουμε την Γέρασα και θα πάμε δυτικά σε μια άλλη πόλη την Ajloun . Εκεί υπάρχει ένα ξακουστό κάστρο από τα χρόνια των σταυροφόρων το Ajloun Castle قلعة عجلون .

Ajloun Castle
Tο Κάστρο αυτό το κατασκεύασε ένας στρατηγός του Θρυλικού Σαλαντιν. Όσοι έχουν διαβάσει για εκείνη την εποχή σίγουρα τον  γνωρίζουν .Ήταν ο πρώτος Σουλτάνος της Αιγύπτου και της Συρίας αλλα και ο φόβος και τρόμος  των σταυροφόρων . Το κάστρο έχει μείνει στη Ιστορία γιατί οι σταυροφόροι   μπόρεσαν ποτέ να το κατακτήσουν. 

Σώσετε σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Μια βόλτα στους εσωτερικούς διαδρόμους και δωμάτια αρκεί για να καταλάβεις πολλά για την αρχιτεκτονική των κάστρων εκείνης της περιόδου άλλα και για την καθημερινότητα των ανθρώπων που ζούσαν σε αυτό.

Παραδοσιακό Ιορδανικό Τσάι 
Κοντά στο Ajloun βρίσκεται και το χωριό που μεγάλωσε ο Μοχάμεντ . Μας πήγε μια βόλτα από το πατρικό του . Η νύφη του μας ετοίμασε παραδοσιακό τσάι το οποίο μπορώ να πω ότι μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν ότι πιο ωραίο είχα ποιεί .  Πίνοντας το τσάι και περπατώντας στο χωριό ο Μοχάμεντ μας έλεγε ιστορίες από τα παιδικά του χρόνια  αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια .

Βάζοντας ένα χεράκι στο μάζεμα της ελιάς 
Θα γυρίσουμε πάλι πίσω στο Irbid να κάνουμε μια βόλτα στα μαγαζιά και την αγορά της πόλης και μετά να βρούμε να φάμε κάτι γιατί όσο νάνε η πείνα θερίζει.

Τσάι όλων των Ειδών 
Στο Irbid ίσως ήμασταν και οι μοναδικοί επισκέπτες της πόλης . Μιλάμε για μια επαρχιακή πόλη χωρίς τουριστικό ενδιαφέρον .Αυτό μας άρεσε πάρα πολύ και το αναζητούμε στα ταξίδια μας είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθουμε περισσότερα για την χώρα . Επίσης στις αγορές αυτές μπορεί να βρεις πράγματα άξιας σε πολύ καλή τιμή .

Ενώ νομίζαμε ότι θα πάμε να φάμε σε κάποιο εστιατόριο βρεθήκαμε σε ένα λόφο με θέα όλη την πόλη . Μαζί με εμάς και φίλοι του Μοχάμεντ γεμάτοι με προμήθειες για να ψήσουμε και να φάμε εκεί,  πάνω από τα φώτα της πόλης . Από τι μας είπαν τα παιδιά αυτό είναι μια συνήθεια των νέων της Ιορδανίας να ανάβουν φωτιές και να τρώνε έξω .

ο μάγειρας εν δράση 
Δεν θυμάμαι το όνομα του φαγητού θυμάμαι πάντως ότι είχε φρέσκα λαχανικά , κιμά μοσχαρίσιο ,ελαιόλαδο και ήταν πεντα νόστιμο . Εννοείται στη Ιορδανία δεν χρησιμοποιούν πιρούνια αλλά πίτα στο χέρι και βούτα. Αφού φάγαμε όλο το φαγητό μέσα σε δέκα λεπτά . Στη  συνέχεια  χορέψαμε μαζί δικούς τους και δικούς μας χορούς  και συζητήσαμε πράγματα και καταστάσεις που προβληματίζουν τους ίδιους αλλά και εμάς .

ο Ναργιλές περιμένει το τσάι 
Κάπως έτσι θα τελειώσει η πρώτη μέρα  κάνοντας καινούργιους φίλους και απολαμβάνοντας γεύσεις  απο τη Ιορδανία πάνω από τα φώτα της Πόλης.

Διάβασε την επόμενη μέρα από το ταξίδι μας 


Δες το Βίντεο από την πρώτη μέρα


Comments

Popular on this Blog

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ~ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΑΣ

Λίγα λόγια για την Χώρα 
Το Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας ή απλά Ιορδανία  είναι μια χώρα  της Μέσης Ανατολής. Συνορεύει με τη Συρία στα Βόρεια με το Ιράκ στα Βόρεια ανατολικά με την Σαουδική Αραβία στα ανατολικά και νότια  και τέλος με το Ισραήλ στα δυτικά . Ο συνολικός  πληθυσμός της Χώρας φτάνει τα  περίπου 10 εκατομμύρια και είναι εξολοκλήρου άραβες . Οι περισσότεροι Ιορδανοί είναι Σουνίτες μουσουλμάνοι ενώ υπάρχουν αρκετοί Σίτες και Αχμάντι. Ο Βασιλιάς του Κράτους είναι ο ανώτερος υπάλληλος του Κράτους . O πρωθυπουργός επιβλέπει το έργο της κυβέρνησης και κυβερνάει σε συνεργασία με το βασιλιά . Πρέπει να γνωρίζεις ότι οι άνθρωποι αγαπούν και σέβονται  πάρα πολύ τον βασιλιά και την οικογένεια του , παντού θα δείς φωτογραφίες τους  .  Αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι να το κάνετε  με απόλυτο σεβασμό . Η κύρια πηγή εσόδων είναι ο τουρισμός δυστυχώς από το 2011 μετά το πόλεμο στη Συρία υπάρχει ραγδαία πτώση . Η Ιορδανία επίσης είναι ένας από τους σημαντικότερους γαστρονομικούς προορισμ…

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΣΤΗ ΚΥΘΝΟ

Είμαστε στα μέσα του φετινού καλοκαιριού και  το θερμόμετρο ανεβαίνει αν και η αλήθεια είναι ότι ο καιρός φέτος μας τα χάλασε ! Έχοντας  ρεπό από σήμερα αναζητώ την επόμενη  εξόρμηση. Την ίδια εποχή Πέρυσι είχα επιλέξει την Άνδρο .Mία γρήγορη ματιά σε εισιτήρια και δρομολόγια αποφασίζουμε να φύγουμε την επόμενη το πρωί για Κύθνο. 

Βρείτε τις καλύτερες τιμές εδώ !  

Booking.com


Υπάρχουν δύο τρόποι για να φτάσεις στο νησί είτε από Πειραιά είτε από Λαύριο μέσω της εφαρμογής  Ferryscanner  βρήκαμε και κλείσαμε τα εισιτήρια μας . 

Το καράβι αναχωρεί στις 08:00 Οπότε ένα γρήγορο καφέ φορτώνουμε τη μπέμπα και φεύγουμε για Λαύριο. Αφού φτάνουμε στο λιμάνι θα περάσουμε από το πρακτορείο να παραλάβουμε τα εισιτήρια και θα επιβιβαστούμε στο πλοίο.


Η Κύθνος απέχει περίπου  δύο ώρες από το λιμάνι του Λαυρίου βρίσκεται ανάμεσα στην Κέα και την Σέριφο. Με μια μικρή αναζήτηση στο google είδα ότι έχει δύο μεγάλα χωρία τη χώρα της Κύθνου ή Μεσαριά  και τη Δρυοπίδα αλλά και τρις κύριοι παραθαλάσσιοι οικισμοί…

LET'S DISCOVER THE GREENEST ISLAND IN GREECE SKOPELOS

Skopelos belongs to the Northern Sporades and has three main ports: Skopelos, Agnontas and Glossa .Skopelos  is the capital of the island, located on the north side of the island. Its ancient name was "Peparithos", by the son of Dionysus and Ariadne, who was the first resident here. Emerald waters on dreamy coasts, Pelion architecture, natural beauties, imposing monasteries and authentic island atmosphere make up the image of Skopelos, one of the greenest islands of Greece, since most of it is covered with virgin pine forestHow to get to Skopelos 

By Ship: 

From Volos
From Agios Konstantinos 
From Kimasi Mantoudi Evia 
From Kimi Evia 

Time Table:
Anes Ferries - Hellenic Seaways - Aegean Flying Dolphins - Skyros Shipping

By Plane :
To Skiathos Island 

Where to Stay 

For Families : Neo Klima , Panormos, Stafylos , Loutraki , Agnontas

For Couples : Skopelos Town , Glossa 

For Nature-lovers : Glossa 


Find the Best Deals Here !!Booking.com
Skopelos Beaches 


There are plenty of beaches on the isl…

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ

Πριν αρχίζεις να διαβάζεις αυτό το άρθρο πρώτα δες όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν ταξιδέψεις στην Ιορδανία. Για άλλη μια φορά το ταξίδι μας θα ξεκινήσει από την Αθήνα με πτήση της Ryanair με προορισμό την Άκαμπα. Κατά την γνώμη μου η Ryanair είναι η καλύτερη low cost αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης. Στην ιστοσελίδα της εταιρείας  μπορείς να βρεις φτηνά εισιτήρια για σχεδόν όλη την Ευρώπη + Μαρόκο και Ιορδανία . 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Αναλυτικά όσα ζήσαμε τις πέντε ημέρες στην Ιορδανία ανά μέρα

Πρώτη μέρα  (Αθήνα - Άκαμπα - Irbid - Jerash - Ajloun )

Δεύτερη μέρα (Irbid - Aμμάν - Νεκρά Θάλασσα) 

Τρίτη μέρα (Ντάνα - Πέτρα - Wadi Rum )

Τέταρτη μέρα (Wadi Rum - Άκαμπα)

ΚΟΣΤΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ 

Όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε όλα μου τα ταξίδια προσπαθώ να είναι όσο low budget γίνεται .Έτσι και σε αυτό ταξίδι τα κόστη ήταν πολύ χαμηλά για ένα τέτοιο ταξίδι . Παρακάτω γ φαίνονται αναλυτικά ανά άτομο : 
Αεροπορικά εισιτήρια :56€πήγε/έλα (εννοείται στην τιμή είναι μέσα και η χειραποσκευή και prioty που κόστισε 24€ πήγ…

ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΚΥΘΗΡΑ ~VISIT KYTHIRA/CERIGO GREECE~

Οι καλύτερες Τιμές για Δωμάτια !! Booking.com Ταξιδεύοντας  με πορισμό την Ελαφόνησο για camping στην ξακουστή παραλία του Σίμου . Τρία χρόνια προσπαθώ να επισκεφτώ το νησί και όλο κάτι στραβώνει και τελικά δεν τα καταφέρνω . Δυστυχώς και αυτή την φορά κάτι προέκυψε...Μία περίπου ώρα ο πριν φτάσω στο λιμάνι της Πούντας για να πάρω το ferry boat κάναμε  μια στάση στο χωριό Άσωπος για ενα καφεδάκι . Εκείνη την στιγμή που περιμένουμε τους καφέδες έρχεται ειδοποίηση στο κινητό μου "φωτιά στην Ελαφόνησο"!! Μετά από λίγα λεπτά άλλη ειδοποίηση "εκκενώνεται το camping " στο μεταξύ έχουν περάσει είδη δύο πυροσβεστικά οχήματα .Όπως καταλαβαίνεται έπρεπε να αλλάξουμε γρήγορα πλάνο . Μετά από ένα μικρό meeting καταλήξαμε στα "άγνωστα" μέχρι τότε Κύθηρα .Με μια γρήγορη αναζήτηση τα Κύθηρα είχαν πάρα πολλά να δούμε και το βασικότερο έχουν camping . Κατευθείαν μπαίνουμε στην μηχανή και φεύγουμε για Νεάπολη από όπου αναχωρεί το πλοίο για το νησί .

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ 
ΜΕ ΠΛΟ…

AΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ ΣΤΑ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ

Μετά από μία εβδομάδα ξεκούραση και ανασυγκρότησης ήρθε η ώρα για την πρώτη εξόρμηση του φθινόπωρου . Δεν θα φύγουμε πολύ μακρυά από το λεκανοπέδιο  σκοπός είναι μέχρι το απόγευμα να έχουμε επιστρέψει ! Παρέα με την Μπέμπα , τον φίλο μου το Νίκο και τον Τίγρη του θα φύγουμε προς τα Δερβενοχώρια και θα αναζητήσουμε το πέτρινο Γεφύρι της Δαφνούλας .

Θα ξεκινήσουμε από την Νέα Φιλαδέλφεια και θα πάμε προς την Φυλή και από εκεί μέσω της επαρχιακής οδού Νεοχωρακίου - Φυλής για να  τα Δερβενοχωρια. Ωραία η διαδρομή μέσα στο πράσινο ο και δρόμος ασφαλής σε όλη την διαδρομή . Αν θέλετε με τα την Φυλή κάνετε μια στάση στη Μόνη Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών από τα ομορφότερα μοναστήρια στην Αττική μέσα στο πράσινο και θέα που σε κάνει για λίγο να ξεχάσεις την βουή της πόλης .

Φτάνοντας στο οροπέδιο της Βοιωτίας ξεχωρίζουν οι πέντε οικισμοί που συγκροτούν και συνθέτουν το πλέγμα των Δερβενοχωρίων είναι η Πύλη , τα Σκούρτα , η Στεφάνη , η Πάνακτος και το Πράσινο .Ιστορικό το οροπέδιο αυτό αφου κ…

CAMPING SKOPELOS

Οne of the most famous ways to get close to nature is camping.There are several beaches on the island where you can camp but with the new law in Greece which prohibits free camping  is important to be careful.

Find The Best Deals Here !Booking.com

Take great care with the fire. Do not attempt to fire if you haven't taken the appropriate safety measures.


SKOPELOS MAP

I don't present  beaches on the south side of the island ( Kastani, Panormos, Millia , Stafylos , Neo Klima , Loutraki ) they have many tourists at all times of the daybecause they are close to Settlements. Beaches where you can camp is (Perivoliou , Pethamenis , Aggeletou , Xondrogiorgi , Mark , Agios ioannis , Monopati , Velanios ..)  are Greek names local people can help you as well  you can contact me and give you that information you need  :) I have chosen Angeletou it is very close to the Perivoliou  where there is  a Canteen  Perivoliou Beach Bar
 chilling.....

See you soon !!!