ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΝΤΑΝΑ ~ ΠΕΤΡΑ ~ WADI RAM
Skip to main content

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΝΤΑΝΑ ~ ΠΕΤΡΑ ~ WADI RAM

Τρίτη Μέρα  
Kαλημέρα από τα Βουνά της Ιορδανίας βρισκόμαστε στα 1285 μέτρα υψόμετρο . Το βράδυ κοιμηθήκαμε εδώ σε μια φανταστική τοποθεσία . Eχουμε ξυπνήσει πίνουμε το πρωτο καφέ και φεύγουμε να περπατήσουμε στο παραδοσιακό οικισμό Dana .
Η θέα από το δωμάτιο 

Η Ντάνα είναι ένα πάρα πολύ γνωστό χωριό της Ιορδανία αφού έχουν εντοπιστεί σημάδια ζωής εκατοντάδες χρόνια πριν . Για πάρα πολύ μεγάλο διάστημα είχε μείνει ακατοίκητο λόγω του υψομέτρου και τις έλλειψης ζωής . Ωστόσο τα τελευταία χρόνια ο Βασιλιά πληρώνει ανθρώπους να ζήσουν στο χωριό ώστε να αναπτυχθεί τουριστικά. Είδη έχουν δημιουργηθεί πάρα πολύ ζεστοί πέτρινοι ξενώνες. Oπως και σε όλη την χώρα έτσι και εδώ οι άνθρωποι πάρα πολυ φιλικοί μαζί μας. Άπω την Ντάνα ξεκινούν και πάρα πολλές πεζοπορίες προς την Πέτρα αλλά και προς την έρημο wadi ram . 

To χωριό εξωτερικά


Το χωριό εσωτερικά 
Αφήνουμε πίσω τη Ντάνα και πάμε να δούμε το μικρότερο ξενοδοχείο στο κόσμο αναγνωρισμένο από το Guinness World Records !!

το μικρότερο ξενοδοχείο στο Κόσμο 
ένα παλιό volkswagen και ένα κρεβάτι που χωράει μόλις έναν άνθρωπο είναι αρκετά για να σε φιλοξενήσει για ένα βράδυ . Ο άνθρωπος που ήταν εκεί μας είπε ότι πολλοί Αμερικάνοι το επιλέγουν για να μείνουν ένα βράδυ .

Επόμενος προορισμός η Πέτρα ένα από τα επτά σύγχρονα θαύματα του κόσμου μας περιμένει να το εξερευνήσουμε . Τι να πρώτο πω για αυτό το μέρος . Όσον αφορά την ιστορία θα σας πω τα βασικά . όποιος θέλει να ψαχτεί υπάρχουν εκατομμύρια αναφορές στο διαδίκτυο  για περισσότερες πληροφορίες. Γιατί Πέτρα ; είναι απλό ένας Έλληνας έμπορος της εποχής εκείνης ονόμασε την περιοχή πέτρα επειδή το καλοκαίρι λάτρευαν μια θεότητα και έκαναν θυσίες πάνω σε μία τεράστια πέτρα . Στην Πόλη αυτοί ζούσαν οι Ναβαταίοι ήταν αρχαίος αραβικός λαός ας πούμε πρόγονοι των βεδουίνων.

Τα πρώτα δήγματα μόλις ξεκινάς "Bab Al Siq" 
Είσοδος στην πέτρα στοίχιζε  40JD εμείς δεν πληρώσαμε ήταν μέσα  στο jordan pass διάβασε περισσότερα εδώ . Η απόσταση για να γυρίσεις όλα τα μνημεία είναι περίπου 20 km οπότε θα πρέπει να βρίσκεσαι στο χώρο αρκετά νωρίς και να μείνεις μέχρι το απόγευμα . Να έχεις ντυθεί ελαφριά και άνετα αφού έχεις αρκετό περπάτημα θα χρειαστείς αθλητικά παπούτσια και φυσικά πολύ νερό . Τώρα αν πάλι θες να πας μέχρι το Θησαυροφυλάκιο ~ Treasury  παίρνεις αμαξούλα πας βγάζεις αναμνηστική φωτογραφία και φεύγεις . Έτσι όμως δεν θα έχεις νιώσει τίποτα από την ενέργεια αυτής της περιοχής  .

Πάνε και έρχονται τα άλογα 
Μόλις τρία χιλιόμετρα περπάτημα για να φτάσεις στο πρώτο και πιό γνωστό μνημείο της Πέτρας αλλά και ολόκληρης της Ιορδανίας . 

Διασχίζοντας το φοβερό φαράγγι μέχρι το Treasury

Το Θησαυροφυλάκιο ή Treasury 2007 ψηφίστηκε ως ένα από τα 7 σύγχρονα θαύματα του κόσμου 
Στην ουσία μετά Τhe Treasury (Al Khazna) ξεκινάει η ξενάγηση στο χώρο η αλήθεια είναι ότι για να το απολαύσεις θα χρειαστείς σίγουρα δύο ημέρες . Εμείς είχαμε στη διάθεση μας μόνο οκτώ ώρες οπότε και δεν προλάβαμε να φτάσουμε μέχρι το μοναστήρι Ad Deir . Bέβαια δεν περπατήσαμε και λίγο διασχίσαμε περίπου 15 km . 

Αρχαίο αμφιθέατρο το μοναδικό στο κόσμο φτιαγμένο με το χέρι 

Τhe Colonnaded Street 
Τhe RoyalsTomps
Πανοραμική Θέα από Σπηλιά Βεδουίνο 
Στην περιοχή της Πέτρας θα δεις πολλές σπηλιές όπου ζουν οι Βεδουίνοι. Πολλοί από αυτούς μάλιστα μένουν μόνιμα εκεί. Άνθρωποι από όλο τον κόσμος πηγαίνουν για να μείνουν μαζί τους παίρνοντας μια μικρή παύση από την πάλη της καθημερινότητας απoλαμβάνοντας παράλληλα το μοναδικό φυσικό τοπίο της περιοχής.

To Treasury από ψηλά 
Σίγουρα δεν χόρτασα την περιοχή της Πέτρας . Θα ξανά επισκεφτώ την Ιορδανία με σκοπό να έρθω και να μείνω 3 μέρες στη Πέτρα σε σπηλιά Βεδουίνων και να μπορέσω το πρωί να ξυπνήσω και με την ησυχία μου να απολαύσω όλα αυτά τα φανταστικά μνημεία . Άλλο ένα φανταστικό event είναι το Petra by Night εκπληκτική ατμόσφαιρα με κεριά και διάφορες αναπαραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις οπότε αν έχεις χρόνο μείνε ένα βράδυ στη Πέτρα για να το παρακολουθήσεις .

Η δύση απο το δρόμο προς την Wadi Ram 
Από την Πέτρα θα οδηγήσουμε μέχρι την Έρημο Wadi Ram περισσότερα από αυτή αύριο . Θα μείνουμε σε camp στην έρημο και το πρωί θα εξερευνήσουμε τα μυστικά της με τζιπ !Comments

Popular on this Blog

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ~ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΑΣ

Λίγα λόγια για την Χώρα 
Το Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας ή απλά Ιορδανία  είναι μια χώρα  της Μέσης Ανατολής. Συνορεύει με τη Συρία στα Βόρεια με το Ιράκ στα Βόρεια ανατολικά με την Σαουδική Αραβία στα ανατολικά και νότια  και τέλος με το Ισραήλ στα δυτικά . Ο συνολικός  πληθυσμός της Χώρας φτάνει τα  περίπου 10 εκατομμύρια και είναι εξολοκλήρου άραβες . Οι περισσότεροι Ιορδανοί είναι Σουνίτες μουσουλμάνοι ενώ υπάρχουν αρκετοί Σίτες και Αχμάντι. Ο Βασιλιάς του Κράτους είναι ο ανώτερος υπάλληλος του Κράτους . O πρωθυπουργός επιβλέπει το έργο της κυβέρνησης και κυβερνάει σε συνεργασία με το βασιλιά . Πρέπει να γνωρίζεις ότι οι άνθρωποι αγαπούν και σέβονται  πάρα πολύ τον βασιλιά και την οικογένεια του , παντού θα δείς φωτογραφίες τους  .  Αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι να το κάνετε  με απόλυτο σεβασμό . Η κύρια πηγή εσόδων είναι ο τουρισμός δυστυχώς από το 2011 μετά το πόλεμο στη Συρία υπάρχει ραγδαία πτώση . Η Ιορδανία επίσης είναι ένας από τους σημαντικότερους γαστρονομικούς προορισμ…

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΣΤΗ ΚΥΘΝΟ

Είμαστε στα μέσα του φετινού καλοκαιριού και  το θερμόμετρο ανεβαίνει αν και η αλήθεια είναι ότι ο καιρός φέτος μας τα χάλασε ! Έχοντας  ρεπό από σήμερα αναζητώ την επόμενη  εξόρμηση. Την ίδια εποχή Πέρυσι είχα επιλέξει την Άνδρο .Mία γρήγορη ματιά σε εισιτήρια και δρομολόγια αποφασίζουμε να φύγουμε την επόμενη το πρωί για Κύθνο. 

Βρείτε τις καλύτερες τιμές εδώ !  

Booking.com


Υπάρχουν δύο τρόποι για να φτάσεις στο νησί είτε από Πειραιά είτε από Λαύριο μέσω της εφαρμογής  Ferryscanner  βρήκαμε και κλείσαμε τα εισιτήρια μας . 

Το καράβι αναχωρεί στις 08:00 Οπότε ένα γρήγορο καφέ φορτώνουμε τη μπέμπα και φεύγουμε για Λαύριο. Αφού φτάνουμε στο λιμάνι θα περάσουμε από το πρακτορείο να παραλάβουμε τα εισιτήρια και θα επιβιβαστούμε στο πλοίο.


Η Κύθνος απέχει περίπου  δύο ώρες από το λιμάνι του Λαυρίου βρίσκεται ανάμεσα στην Κέα και την Σέριφο. Με μια μικρή αναζήτηση στο google είδα ότι έχει δύο μεγάλα χωρία τη χώρα της Κύθνου ή Μεσαριά  και τη Δρυοπίδα αλλά και τρις κύριοι παραθαλάσσιοι οικισμοί…

LET'S DISCOVER THE GREENEST ISLAND IN GREECE SKOPELOS

Skopelos belongs to the Northern Sporades and has three main ports: Skopelos, Agnontas and Glossa .Skopelos  is the capital of the island, located on the north side of the island. Its ancient name was "Peparithos", by the son of Dionysus and Ariadne, who was the first resident here. Emerald waters on dreamy coasts, Pelion architecture, natural beauties, imposing monasteries and authentic island atmosphere make up the image of Skopelos, one of the greenest islands of Greece, since most of it is covered with virgin pine forestHow to get to Skopelos 

By Ship: 

From Volos
From Agios Konstantinos 
From Kimasi Mantoudi Evia 
From Kimi Evia 

Time Table:
Anes Ferries - Hellenic Seaways - Aegean Flying Dolphins - Skyros Shipping

By Plane :
To Skiathos Island 

Where to Stay 

For Families : Neo Klima , Panormos, Stafylos , Loutraki , Agnontas

For Couples : Skopelos Town , Glossa 

For Nature-lovers : Glossa 


Find the Best Deals Here !!Booking.com
Skopelos Beaches 


There are plenty of beaches on the isl…

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ

Πριν αρχίζεις να διαβάζεις αυτό το άρθρο πρώτα δες όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν ταξιδέψεις στην Ιορδανία. Για άλλη μια φορά το ταξίδι μας θα ξεκινήσει από την Αθήνα με πτήση της Ryanair με προορισμό την Άκαμπα. Κατά την γνώμη μου η Ryanair είναι η καλύτερη low cost αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης. Στην ιστοσελίδα της εταιρείας  μπορείς να βρεις φτηνά εισιτήρια για σχεδόν όλη την Ευρώπη + Μαρόκο και Ιορδανία . 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Αναλυτικά όσα ζήσαμε τις πέντε ημέρες στην Ιορδανία ανά μέρα

Πρώτη μέρα  (Αθήνα - Άκαμπα - Irbid - Jerash - Ajloun )

Δεύτερη μέρα (Irbid - Aμμάν - Νεκρά Θάλασσα) 

Τρίτη μέρα (Ντάνα - Πέτρα - Wadi Rum )

Τέταρτη μέρα (Wadi Rum - Άκαμπα)

ΚΟΣΤΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ 

Όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε όλα μου τα ταξίδια προσπαθώ να είναι όσο low budget γίνεται .Έτσι και σε αυτό ταξίδι τα κόστη ήταν πολύ χαμηλά για ένα τέτοιο ταξίδι . Παρακάτω γ φαίνονται αναλυτικά ανά άτομο : 
Αεροπορικά εισιτήρια :56€πήγε/έλα (εννοείται στην τιμή είναι μέσα και η χειραποσκευή και prioty που κόστισε 24€ πήγ…

ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΚΥΘΗΡΑ ~VISIT KYTHIRA/CERIGO GREECE~

Οι καλύτερες Τιμές για Δωμάτια !! Booking.com Ταξιδεύοντας  με πορισμό την Ελαφόνησο για camping στην ξακουστή παραλία του Σίμου . Τρία χρόνια προσπαθώ να επισκεφτώ το νησί και όλο κάτι στραβώνει και τελικά δεν τα καταφέρνω . Δυστυχώς και αυτή την φορά κάτι προέκυψε...Μία περίπου ώρα ο πριν φτάσω στο λιμάνι της Πούντας για να πάρω το ferry boat κάναμε  μια στάση στο χωριό Άσωπος για ενα καφεδάκι . Εκείνη την στιγμή που περιμένουμε τους καφέδες έρχεται ειδοποίηση στο κινητό μου "φωτιά στην Ελαφόνησο"!! Μετά από λίγα λεπτά άλλη ειδοποίηση "εκκενώνεται το camping " στο μεταξύ έχουν περάσει είδη δύο πυροσβεστικά οχήματα .Όπως καταλαβαίνεται έπρεπε να αλλάξουμε γρήγορα πλάνο . Μετά από ένα μικρό meeting καταλήξαμε στα "άγνωστα" μέχρι τότε Κύθηρα .Με μια γρήγορη αναζήτηση τα Κύθηρα είχαν πάρα πολλά να δούμε και το βασικότερο έχουν camping . Κατευθείαν μπαίνουμε στην μηχανή και φεύγουμε για Νεάπολη από όπου αναχωρεί το πλοίο για το νησί .

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ 
ΜΕ ΠΛΟ…

AΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΗΣ ΔΑΦΝΟΥΛΑΣ ΣΤΑ ΔΕΡΒΕΝΟΧΩΡΙΑ

Μετά από μία εβδομάδα ξεκούραση και ανασυγκρότησης ήρθε η ώρα για την πρώτη εξόρμηση του φθινόπωρου . Δεν θα φύγουμε πολύ μακρυά από το λεκανοπέδιο  σκοπός είναι μέχρι το απόγευμα να έχουμε επιστρέψει ! Παρέα με την Μπέμπα , τον φίλο μου το Νίκο και τον Τίγρη του θα φύγουμε προς τα Δερβενοχώρια και θα αναζητήσουμε το πέτρινο Γεφύρι της Δαφνούλας .

Θα ξεκινήσουμε από την Νέα Φιλαδέλφεια και θα πάμε προς την Φυλή και από εκεί μέσω της επαρχιακής οδού Νεοχωρακίου - Φυλής για να  τα Δερβενοχωρια. Ωραία η διαδρομή μέσα στο πράσινο ο και δρόμος ασφαλής σε όλη την διαδρομή . Αν θέλετε με τα την Φυλή κάνετε μια στάση στη Μόνη Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών από τα ομορφότερα μοναστήρια στην Αττική μέσα στο πράσινο και θέα που σε κάνει για λίγο να ξεχάσεις την βουή της πόλης .

Φτάνοντας στο οροπέδιο της Βοιωτίας ξεχωρίζουν οι πέντε οικισμοί που συγκροτούν και συνθέτουν το πλέγμα των Δερβενοχωρίων είναι η Πύλη , τα Σκούρτα , η Στεφάνη , η Πάνακτος και το Πράσινο .Ιστορικό το οροπέδιο αυτό αφου κ…

CAMPING SKOPELOS

Οne of the most famous ways to get close to nature is camping.There are several beaches on the island where you can camp but with the new law in Greece which prohibits free camping  is important to be careful.

Find The Best Deals Here !Booking.com

Take great care with the fire. Do not attempt to fire if you haven't taken the appropriate safety measures.


SKOPELOS MAP

I don't present  beaches on the south side of the island ( Kastani, Panormos, Millia , Stafylos , Neo Klima , Loutraki ) they have many tourists at all times of the daybecause they are close to Settlements. Beaches where you can camp is (Perivoliou , Pethamenis , Aggeletou , Xondrogiorgi , Mark , Agios ioannis , Monopati , Velanios ..)  are Greek names local people can help you as well  you can contact me and give you that information you need  :) I have chosen Angeletou it is very close to the Perivoliou  where there is  a Canteen  Perivoliou Beach Bar
 chilling.....

See you soon !!!