ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΝΤΑΝΑ ~ ΠΕΤΡΑ ~ WADI RAM

Τρίτη Μέρα  
Kαλημέρα από τα Βουνά της Ιορδανίας βρισκόμαστε στα 1285 μέτρα υψόμετρο . Το βράδυ κοιμηθήκαμε εδώ σε μια φανταστική τοποθεσία . Eχουμε ξυπνήσει πίνουμε το πρωτο καφέ και φεύγουμε να περπατήσουμε στο παραδοσιακό οικισμό Dana .
Η θέα από το δωμάτιο 

Η Ντάνα είναι ένα πάρα πολύ γνωστό χωριό της Ιορδανία αφού έχουν εντοπιστεί σημάδια ζωής εκατοντάδες χρόνια πριν . Για πάρα πολύ μεγάλο διάστημα είχε μείνει ακατοίκητο λόγω του υψομέτρου και τις έλλειψης ζωής . Ωστόσο τα τελευταία χρόνια ο Βασιλιά πληρώνει ανθρώπους να ζήσουν στο χωριό ώστε να αναπτυχθεί τουριστικά. Είδη έχουν δημιουργηθεί πάρα πολύ ζεστοί πέτρινοι ξενώνες. Oπως και σε όλη την χώρα έτσι και εδώ οι άνθρωποι πάρα πολυ φιλικοί μαζί μας. Άπω την Ντάνα ξεκινούν και πάρα πολλές πεζοπορίες προς την Πέτρα αλλά και προς την έρημο wadi ram . 

To χωριό εξωτερικά


Το χωριό εσωτερικά 
Αφήνουμε πίσω τη Ντάνα και πάμε να δούμε το μικρότερο ξενοδοχείο στο κόσμο αναγνωρισμένο από το Guinness World Records !!

το μικρότερο ξενοδοχείο στο Κόσμο 
ένα παλιό volkswagen και ένα κρεβάτι που χωράει μόλις έναν άνθρωπο είναι αρκετά για να σε φιλοξενήσει για ένα βράδυ . Ο άνθρωπος που ήταν εκεί μας είπε ότι πολλοί Αμερικάνοι το επιλέγουν για να μείνουν ένα βράδυ .

Επόμενος προορισμός η Πέτρα ένα από τα επτά σύγχρονα θαύματα του κόσμου μας περιμένει να το εξερευνήσουμε . Τι να πρώτο πω για αυτό το μέρος . Όσον αφορά την ιστορία θα σας πω τα βασικά . όποιος θέλει να ψαχτεί υπάρχουν εκατομμύρια αναφορές στο διαδίκτυο  για περισσότερες πληροφορίες. Γιατί Πέτρα ; είναι απλό ένας Έλληνας έμπορος της εποχής εκείνης ονόμασε την περιοχή πέτρα επειδή το καλοκαίρι λάτρευαν μια θεότητα και έκαναν θυσίες πάνω σε μία τεράστια πέτρα . Στην Πόλη αυτοί ζούσαν οι Ναβαταίοι ήταν αρχαίος αραβικός λαός ας πούμε πρόγονοι των βεδουίνων.

Τα πρώτα δήγματα μόλις ξεκινάς "Bab Al Siq" 
Είσοδος στην πέτρα στοίχιζε  40JD εμείς δεν πληρώσαμε ήταν μέσα  στο jordan pass διάβασε περισσότερα εδώ . Η απόσταση για να γυρίσεις όλα τα μνημεία είναι περίπου 20 km οπότε θα πρέπει να βρίσκεσαι στο χώρο αρκετά νωρίς και να μείνεις μέχρι το απόγευμα . Να έχεις ντυθεί ελαφριά και άνετα αφού έχεις αρκετό περπάτημα θα χρειαστείς αθλητικά παπούτσια και φυσικά πολύ νερό . Τώρα αν πάλι θες να πας μέχρι το Θησαυροφυλάκιο ~ Treasury  παίρνεις αμαξούλα πας βγάζεις αναμνηστική φωτογραφία και φεύγεις . Έτσι όμως δεν θα έχεις νιώσει τίποτα από την ενέργεια αυτής της περιοχής  .

Πάνε και έρχονται τα άλογα 
Μόλις τρία χιλιόμετρα περπάτημα για να φτάσεις στο πρώτο και πιό γνωστό μνημείο της Πέτρας αλλά και ολόκληρης της Ιορδανίας . 

Διασχίζοντας το φοβερό φαράγγι μέχρι το Treasury

Το Θησαυροφυλάκιο ή Treasury 2007 ψηφίστηκε ως ένα από τα 7 σύγχρονα θαύματα του κόσμου 
Στην ουσία μετά Τhe Treasury (Al Khazna) ξεκινάει η ξενάγηση στο χώρο η αλήθεια είναι ότι για να το απολαύσεις θα χρειαστείς σίγουρα δύο ημέρες . Εμείς είχαμε στη διάθεση μας μόνο οκτώ ώρες οπότε και δεν προλάβαμε να φτάσουμε μέχρι το μοναστήρι Ad Deir . Bέβαια δεν περπατήσαμε και λίγο διασχίσαμε περίπου 15 km . 

Αρχαίο αμφιθέατρο το μοναδικό στο κόσμο φτιαγμένο με το χέρι 

Τhe Colonnaded Street 
Τhe RoyalsTomps
Πανοραμική Θέα από Σπηλιά Βεδουίνο 
Στην περιοχή της Πέτρας θα δεις πολλές σπηλιές όπου ζουν οι Βεδουίνοι. Πολλοί από αυτούς μάλιστα μένουν μόνιμα εκεί. Άνθρωποι από όλο τον κόσμος πηγαίνουν για να μείνουν μαζί τους παίρνοντας μια μικρή παύση από την πάλη της καθημερινότητας απoλαμβάνοντας παράλληλα το μοναδικό φυσικό τοπίο της περιοχής.

To Treasury από ψηλά 
Σίγουρα δεν χόρτασα την περιοχή της Πέτρας . Θα ξανά επισκεφτώ την Ιορδανία με σκοπό να έρθω και να μείνω 3 μέρες στη Πέτρα σε σπηλιά Βεδουίνων και να μπορέσω το πρωί να ξυπνήσω και με την ησυχία μου να απολαύσω όλα αυτά τα φανταστικά μνημεία . Άλλο ένα φανταστικό event είναι το Petra by Night εκπληκτική ατμόσφαιρα με κεριά και διάφορες αναπαραστάσεις που δεν πρέπει να χάσεις οπότε αν έχεις χρόνο μείνε ένα βράδυ στη Πέτρα για να το παρακολουθήσεις .

Η δύση απο το δρόμο προς την Wadi Ram 
Από την Πέτρα θα οδηγήσουμε μέχρι την Έρημο Wadi Ram περισσότερα από αυτή αύριο . Θα μείνουμε σε camp στην έρημο και το πρωί θα εξερευνήσουμε τα μυστικά της με τζιπ !0 Comments