ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ WADI RUM ~ AQABA

Τέταρτη μέρα  
Καλημέρα από την φημισμένη έρημος Wadi rum . Σε αυτή την έρημο έχουν γυριστεί ταινίες που έγιναν γνωστές σε όλο το κόσμο όπως Indiana Jones, lawrence of arabia και τώρα πρόσφατα ο Αλαντίν. Ένα μαγικό φυσικό τοπίο που αν έρθεις στην Ιορδανία δεν πρέπει να το χάσεις.
Στιγμές χαλάρωσης στο camp
Στην περιοχή της Wadi Rum φτάσαμε αργά την νύχτα. Υπάρχει ένας οικισμός πριν την έρημο όπου παρκάρεις το αυτοκίνητο και από εκεί έρχονται τσιπ να σε πάρουν και να σε πάνε μέσα στην έρημο. Φανταστική εμπειρία! .Υπάρχουν όλων των ειδών camp από φτηνό μέχρι και luxury αναλόγως τι διαθέτεις εμείς επιλέξαμε να μείνουμε σε normal ούτως η άλλως δεν είχαμε σκοπό να κοιμηθούμε στο σπιτάκι αλλά έξω στη έρημο για να δούμε τον Ουρανό και τα αστέρια .
Μόλις ξυπνήσαμε

Το camp που μείναμε

Έτοιμοι να πάρουμε το πρωινό μας
Πάρα πολύ όμορφο να ξυπνάς και να βλέπεις αυτό το τοπίο. Συνεχώς νόμιζες ότι είσαι πρωταγωνιστής σε ταινία και τα τοπία που βλέπεις δεν είναι πραγματικά αλλά ένα wallpaper στον υπολογιστή. 

Πολλοί επισκέπτες μένουν στην έρημο δύο και τρις μέρες μπορέι και περισσότερο. Το κλίμα ήταν πάρα πολύ καλό την νύχτα η θερμοκρασία έφτανε τους 17c και την μέρα τους 33c. Aν θες να μάθεις ποία εποχή είναι κατάλληλη να ταξιδέψεις στην Ιορδανία διάβασε αυτό.

Ο οδηγός μας μόλις 10 ετών

Η δραστηριότητα που πρέπει να κάνεις είναι βόλτα με το τζιπ στην έρημο. Πάνω στη Καρότσα απολαμβάνοντας την μαγεία του τοπίου. Ότι και να σας πω εγώ αν δεν το ζήσεις δεν μπορείς να καταλάβεις . 

Καροτσάτοι!!
Όλη η περιοχή της Wadi Rum ανήκει στους βεδουίνους. Είναι πάρα πολύ ισχυροί και πολλοί από αυτούς έχουν τεράστια περιουσία. Κύριο εισόδημα τους είναι ο τουρισμός και χάρις αυτού έχουν διασυνδέσεις με ισχυρούς ανθρώπους ανά το κόσμο . Οι βεδουίνοι της wadi rum είναι σε κόντρα με αυτούς στην Πέτρα για το ποιός είναι πιο original. Η αλήθεια είναι ότι οι βεδουίνοι της wadi rum ήταν πρώτοι κάτοικοι της χώρας και απο εδώ έφυγαν και εξαπλώθηκαν στις υπόλοιπες περιοχες.

Μαγεία !!!
Η φημισμένη τρύπα που βγάζουν όλοι φώτο!
Αγοράσαμε τσάι και καφέ από βεδουίνο στην wadi rum σας προτείνω να το κάνετε και εσείς ήταν φανταστικό .Ήθελα να αγοράσω και το σκεύος που φράζουν το τσάι αλλά μου το έδιναν ακριβά. Θα κάνουμε βόλτα στην Aqaba και θα βρω πολύ να αγοράσω πολύ πιο φτηνό μου είπε ο Μοχάμεντ.

Βολτάρουμε σαν Βεδουίνοι
Πριν φύγουμε μια για πάντα από τη Wadi Rum θέλαμε να κάνουμε βόλτα με τις καμήλες . Μόλις 5JD το άτομο για 20 λεπτά βόλτα καλή τιμή αν σκεφτείς ότι προηγούμενος μας ζήτησε 30JD το άτομο . Και σε αυτή την περίπτωση ο φίλος μας έκανε την συμφωνία για μας !!

Επιστροφή στην Aqaba
Στην πόλη Aqaba θα φτάσουμε μεσημέρι . Η Πτήση για Ελλάδα αναχωρεί στης 21:30 οποτε 19:30 πρέπει να είμαστε στο αεροδρόμιο  έχουμε στη διάθεση μας περίπου πέντε ώρες να κάνουμε μια βόλτα στα μαγαζιά και να φάμε κάτι.

Τελευταίες αγορές μπαχαρικών και αρωματικών
To Αqaba είναι μια μεγάλη πόλη της Ιορδανίας και το μοναδικό λιμάνι της χώρας . Εχει μεγάλη αγορά με όλα τα είδη οπότε σας προτείνω να μην βιαστείτε και αγοράσετε κάτι από την Πέτρα και τη wadi rum μόνο αν σας αρέσει πολύ και είναι ευκαιρία. Αυτό αφορά όσους έχουν έδρα το Aqaba για τούς υπόλοιπους που μπορεί να μένουν Αμμάν σίγουρα και εκεί βρίσκεις τα παντα και σε καλή τιμή.

Το Αqaba προσφέρεται και για κατάδυση οπότε όποιος ενδιαφέρετε μπορεί να δει την περιοχή και να πάει . Δύο παιδιά που ρώτησα στη wadi rum έμειναν πάρα πολύ ευχαριστημένοι από την εμπειρία αυτή !

https://blog.padi.com/wp-content/uploads/2013/04/AAD-Pictur-64.jpg
Κάπου εδώ τελειώνει το ταξίδι μας στην Ιορδανία γεμάτο εικόνες αναμνήσεις και καινούργιους φίλους που είναι και το πιο σημαντικό από τα ταξίδια μας . Ελπίζω να κατάφερα να σας μεταφέρω λίγο απο την ατμόσφαιρα αυτής της χωρας. Μέσα από τα βίντεο που θα ανεβάσω θα εχετε μια πιό ολοκληρωμένη εικόνα .
Μείνετε συντονισμένοι !!!


0 Comments