ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΣΤΗ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ

Δημητσάνα , Ορεινή Αρκαδία 


Κάθε χρόνο το Σαββατοκύριακο ανάμεσα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιάς προσπαθώ να κάνω την τελευταία εξόρμηση του χρόνου. Πέρσι τέτοια εποχή είχα πάει στην Λίμνη Δόξα στην Ορεινή Κορινθία. Μετά από μια μικρή αναζήτηση κατέληξα στην ορεινή Αρκαδία και την Δημητσάνα . 

Αθήνα - Δημητσάνα 

Απόσταση : 
Η Δημητσάνα απέχει μόλις 2 ώρα και 35 λεπτά από την Αθήνα και η απόσταση είναι 203km 
Κόστος : 
Η βενζίνη κοστίζει περίπου 50 (πήγαινε - έλα) ευρώ αν  και αυτό ποικίλει αναλόγως το αυτοκίνητο .Tα διόδια μέχρι την Δημητσάνα είναι 17.60 (πήγαινε - έλα).


Από την Αθήνα φύγαμε στης 07:00 το πρωί και με μία στάση στην Κόρινθο φτάσαμε στη Βυτίνα στης 09:20 . Αφιερώσαμε μία ώρα να κάνουμε μια γρήγορη βόλτα στο χωριό για τις απαραίτητες φωτογραφίες.

Παραδοσιακά προϊόντα Βυτίνας  

Η γάτα λιάζεται με θέα την Πλατεία.
Σοκάκι , Βυτίνας
Θα φύγουμε από την Βυτίνα στης 10:30 και θα πάμε προς το μοναστήρι του Aγιου Ιωάννου  Προδρόμου .Εδώ χρειάζεται προσοχή για να μην μπερδέψεις τον δρόμο. Εμείς δυστυχώς ακολουθήσαμε άλλον δρόμο και θα έπρεπε να περπατήσουμε περίπου 4km προς το μοναστήρι. 


Οδηγίες από το Google Maps πατήστε εδώ.
Το μοναστήρι απέχει από τη Δημητσάνα περίπου μίση ώρα (14.7km) και καλό είναι να φοράτε άνετα ρούχα να έχετε μαζί σας νερό και κατάλληλα παπούτσια πεζοπορίας γιατί από εκεί που θα αφήσετε το αυτοκίνητο θα πρέπει να περπατήσετε 800 μέτρα σε ανηφορικό χωματόδρομο με πέτρες!!
Επίσης αν θέλετε να αφήσετε κάτι στους μοναχούς αυτό που έχουν ανάγκη είναι σκουρόχρωμα εσώρουχα,φανέλες , κάλτσες.
Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου

Μπαίνοντας στο Μοναστήρι
Σίγουρα σε μία μέρα δεν προλαβαίνεις να δεις όλα τα σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής ωστόσο εγώ τα αναφέρω για όποιον μείνει πάνω από μια μέρα  .

- Μονή Αγίου Ιωάννη Προδρόμου 

- Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης ή Μπαρουτόμυλοι (4 ευρώ γενική είσοδος) 

- Χωρίο Σταμνίτσα και Κάστρο Σταμνίτσας 

- Πεζοπορία στον Λούσιο Ποταμό 

- Πεζοπορία στο Μαίναλο 

Ξενοδοχεία και Διαμερίσματα στη Δημητσάνα σε προσφορά! !


Σοκάκι, Δημητσάνας
Δημητσάνα ερχόμενοι από το Μοναστήρι 
Έφτασε περίπου 14:00 οπότε ήρθε η ώρα να αναζητήσουμε την ταβέρνα στην οποία θα φάμε . Δύο είναι οι καλύτερες στην περιοχή το Στέκι της Γεύσης και το Καπηλειό των Αθανάτων σε όποιο βρείτε τραπέζι μπουκάρετε !
Στη Λαδόκολλα είναι πιο ωραία !
Αφού φάγαμε μετά πήραμε και ένα καφεδάκι για να ξυπνήσουμε και ξεκινάμε τον δρόμο της επιστροφής για Αθήνα θα μας πάρει περίπου 3 ώρες γιατί θα σταματήσουμε στο Λεβίδι για να ψωνίσουμε κρεατικά για τις μέρες των Εορτών .
Καλή Χρονιά !


0 Comments