Πρώτη εξόρμηση για φέτος (Παρνασσός - Λιβαδειά)

Ο Παρνασσός από την Τιθορέα
Που θα πάμε ; 
Επειδή το αποφασίσαμε τελευταία στιγμή θα πάμε στο Παρνασσό και θα γυρίσουμε τα φημισμένα χωριά του (Αμφίκλεια , Αγόριανη , Επτάλοφος , Βάριανη , Αράχωβα ,Δελφοι ) . Δεν είναι η πρώτη φορά που θα πάω στο Παρνασσό το καλοκαίρι είχα μείνει  σε ένα φανταστικό Camping στους Δελφούς διάβασε εδώ.

Που θα μείνουμε ; 
Τριήμερο έρχεται όποτε οι περισσότεροι έχουν σκεφτεί να αποδράσουν από την Αθήνα και ο πιο κοντινός προορισμός είναι ο Παρνασσός . Εννοείται πως στην Αράχωβα δεν υπήρχε τίποτα για να κλείσουμε οπότε επιλέξαμε ένα μικρό ξενοδοχείο στους Δελφούς.

Γενικά οι Δελφοί είναι μια πάρα πολύ καλή επιλογή αφού είσαι μόνο 10 λεπτά από την Αράχοβα και βρίσκεις δωμάτια σε καλύτερες τιμές . 

Για να κλείσουμε δωμάτιο χρησιμοποιήσαμε την εφαρμογή booking.com παρακάτω θα βρεις όλες τις προσφορές για την περιοχή
Booking.com

Τι θα δούμε ; 
Χάρτης Παρνασσού
Θα φύγουμε από την Αθήνα νωρίς το πρωί . Σκοπός να μην πάμε από Άραχωβα αλλά να κάνουμε τον κύκλο κάτω από την Τιθορέα και Αμφίκλεια .Υπολογίζουμε ότι θα έχει πάρα πολύ κίνηση προς χιονοδρομικό κέντρο οπότε έτσι θα γλυτώσουμε χρόνο και παράλληλα θα κάνουμε μια στάση στη Αμφίκλεια για ένα καφέ .

Πλατεία Αμφίκλειας
Επόμενη στάση το χωριό Αγόριανη ή Επτάλοφος ένα πανέμορφο χωρίο με πέτρινες κατοικίες μέσα στο Ελατό-δασος δημιουργούν ένα φανταστικό τοπίο . Υπάρχει ένας καταρράκτης ο οποίος αξίζει να επισκεφτείς πριν πλακώσεις τα κοψίδια στην πλατεία. Απλά προσοχή γιατί γλιστράει πάρα πολύ !!
Πλατεία Αγόριανης 

Αγόριανη , Παρνασσός
Καταρράκτης στην Αγόριανη 
Αφού κάναμε βόλτα στα σοκάκια του χωριού και βγάλαμε τις απαραίτητες φωτογραφίες θα φύγουμε προς Αράχωβα. Εδώ το νύχτα ο δρόμος παγώνει και δεν θέλω να το ρισκάρω !

Ηλιοβασίλεμα από το Λιβάδι λίγο πριν την Αράχωβα
Την Επόμενη μέρα θα πάμε στο χωριό Βάριανη θα φτάσουμε εκεί από Άμφισσα προς Γραβιά. Ένα χωριό που τα τελευταία χρόνια ξανά αποκτά ζωή αφού όλο και περισσότεροι ξενώνες ανοίγουν.Αυτό είχε σαν αφορμή να ξανά λειτουργήσει και το καφενείο στη πλατεία μαζί με το καφενείο θα βρεις και μια ταβέρνα . Ο δρόμος είναι πάρα πολύ στενός και με πολλές στροφές στο τελευταίο του κομμάτι οπότε μεγάλη προσοχή 
Πλατεία,Βάριανη
Παρνασσός , Παιχνίδι στο χιόνι

Το Ρολόι της Αράχωβας
Την τελευταία μέρα που επιστρέφουμε Αθήνα θα περάσουμε από την Λιβαδειά και θα περπατήσουμε στο ποταμό Έρκυνα μέχρι τις πηγές της κρύας όπου στην Αρχαιότητα λειτουργούσε το μαντείο του Τριφωνίου.Το σήμα κατατεθέν της πόλης είναι η προτομή της Έρκυνας στις πηγές της Κρύας από εκεί πήρε και το όνομα του ο ποταμός ο οποίος είναι από τους αρχαιότερους αλλά και από τους ελάχιστους με γυναικείο όνομα .
Νερόμυλλος , Λιβαδειά

Πηγές Κρύας, Λιβαδειά
Έρκυνα 
Ποταμός Έρκυνας , Λιβαδειά
Τι θα φάμε ; 

Μπακλαβάς Και Χορτόπιτα παραδοσιακές συνταγές Αγόριανη Παρνασσού
Στην Αράχωβα χρησιμοποιήσαμε την βοήθεια των google maps reviews  και φάγαμε στο Τσουκάλι
φανταστικό φαγητό μα πιο φανταστικός ο Κρητικός μάγειρας ο οποίος καθόταν στο τραπέζι και σου μιλούσε για το κάθε πιάτο ξεχωριστά .

Για αρχή τραχανόσουπα με τυρί και στη συνέχεια  σουτζουκι με αυγό και πίτα για να κατέβει το κρασί !
Κόκορας με χυλοπίτες παραδοσιακή συνταγή , Χοιρινό με Λαχανικά στο Τηγάνι μαζί με μακαρόνια 

Την επόμενη μέρα στη Γραβιά φάγαμε σε μια οικογενειακή ταβέρνα Το Τζάκι
Xοιρινό στη γάστρα με πατάτες και Ελάφι κοκκινιστό με δαμάσκηνο και κάστανο 

Την τελευταία μέρα στη Λιβαδειά δεν είχαμε και άλλη επιλογή αλλά να δοκιμάσουμε το φημισμένο σουβλάκι της Πόλης . Επιλέξαμε το Οbelix επειδή μας άρεσε το όνομα και δεν κάναμε λάθος !!
Πεινάει ο κόσμος !!

Απλό ταπεινό ζουμερό Καλαμάκι χοιρινό Λιβαδειάς
Καλη χρονιά σε όλους με Υγεία !!

0 Comments