Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Road Trip Στη Ρουμανία | Βουκουρέστι,Μπρασόβ,Σιγκισοάρα


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΡΙΝ ΚΑΝΩ ROADTRIP ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ 

Πρίν ξεκινήσεις να βλέπεις τιμές από ενοικιαζόμενα αμάξια στη Ρουμανία θα πρέπει να γνωρίζεις:

  1. Οι δρόμοι στην Ρουμανία είναι σαν τους επαρχιακούς εδώ στην Ελλάδα που σημαίνει στο μεγαλύτερο κομμάτι τους είναι δρόμος διπλής κυκλοφορίας.
  2. Οι Ρουμάνοι οδηγοί οδηγούν επικίνδυνα κάνοντας πολλές προσπεράσεις "Καμικάζι".
  3. Δεν υπάρχουν διόδια στους δρόμους.
  4. Ακόμη και χιόνι να ρίχνει οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί και καθαροί 
  5. Προσοχή στο κομμάτι του δρόμου από Sinai προς Brasov γίνονται συνήθως ατυχήματα ειδικά το χειμώνα από την παγωνιά.Πραγματοποιούνται  και αρκετά έργα με αποτέλεσμα απόσταση 20km να θες πάνω από μιάμιση ώρα. Ιδανικά θα πρέπει να περάσετε το κομμάτι του δρόμου πάρα πολύ νωρίς το πρωί.
  6. Δεν έχουν ευρώ αλλά τα δικά τους χρήματα " Romanian leu " η αναλογία τον Φεβρουάριο του 2020 είναι 1euro = 4.77 leu.
  7. Ιδανική περίοδος για roadtrip σίγουρα είναι πρώτα η άνοιξη και μετά το Φθινόπωρο. Αν θές όμως να γλυτώσεις κίνηση και πολυκοσμία από Τουρίστες τότε πας Χειμώνα.
  8. Η βενζίνη κοστίζει 5.15leu δηλαδή 1.08euro το λίτρο.
TO ΔΙΚΟ ΜΟΥ ROADTRIP 3 ΗΜΕΡΕΣ 

Την πρώτη μέρα φτάσαμε στο Βουκουρέστι με πτήση της Ryanair από Αθήνα.Μόλις πήραμε το αμάξι που είχαμε κλείσει από της AVIS πήγαμε στο Βουκουρέστι να αφήσουμε τα πράματα στο δωμάτιο και να βγούμε για μια γρήγορη βόλτα στο κέντρο να τσιμπήσουμε .Πρώτη φορά στο εξωτερικό με Χιόνι οπότε αυτό από μόνο του ήταν μια νέα εμπειρία.

Βράδυ στο Χιονισμένο Βουκουρέστι


Μέρα Πρώτη,Κάστρο Peles 
H πρώτη στάση μετά το Βουκουρέστι θα είναι στο χωριό Sinai.Εκεί υπάρχει ένα παλάτι ή κάστρο πολλοί λένε ότι είναι πιο εντυπωσιακό από αυτό στο Bran "Του Δράκουλα".Ήταν Θερινή κατοικία της Βασιλικής οικογένειας,το πρώτο κάστρο της Ευρώπης που φωταγωγήθηκε ολόκληρο από ηλεκτρικό ρεύμα.Την εντολή της κατασκευής του την έδωσε ο Κάρολος Α και είναι ένα αριστούργημα αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής.
Τιμή για το εσωτερικό του Κάστρου 30Leu/6.29euro τιμή Parking 15 leu/3.14euro
Sinai , Roumania 

Peleș Castle

Brasov 
Μετά από περίπου δύο ώρες (είχαμε καθυστέρηση στο δρόμο λόγω χιονιού) φτάσαμε στη Πόλη Brasov. Μια όμορφη γραφική πόλη της Ρουμανίας μέσα στο πράσινο. Πολλοί fan του ski την επισκέπτονται τον χειμώνα αφού σε πολύ κοντινή απόσταση λειτουργεί το Χιονοδρομικό κέντρο Poiana. Στα όμορφα σοκάκια της πόλης θα βρεις ζεστά εστιατόρια και καφέ. Αξίζει να τα ανακαλύψεις μόνος σου και αν έχει καλό καιρό να πάρεις το τελεφερίκ που σε ανεβάζει ψηλά πάνω από την πόλη  για να απολαύσεις την πανοραμική της θέα. Κεντρική Πλατεία Brasov 
O δημοφιλής Δρόμος με τα καφέ 


Χιονισμένο Brasov το πρωί 
Μέρα Δεύτερη,Kάστρο Bran 
Το επόμενο πρωί ξεκινάει η ανακάλυψη των Κάστρων της Τρανσυλβανίας με πρώτο αυτό στο Μπράν γνωστό σε όλους ως το Κάστρο του Κόμη δράκουλα.Είναι το εθνικό μνημείο της χώρας και δεν γίνετε να πάς Ρουμανία και να μην περάσεις μια βόλτα και από εκεί.Ωστόσο δεν έχει αποδειχτεί ότι ο Μπράν Στόκερ αναφερόταν σε αυτό το κάστρο.Όποια και να είναι η αλήθεια σημασία έχει ότι χιλιάδες κόσμος επισκέπτεστε το κάστρο κάθε χρόνο για το εξερευνήσει.Η έμπνευση του συγγραφέα του Κόμη Δράκουλα πηγάζει από τον Βλάντ Τσέπες έναν άρχοντα της περιοχής που έγινε θρύλος αφού χαρης αυτόν οι Οθωμανοί δεν κατάφεραν ποτέ να καταλάβουν την Ρουμανία.Ο Βλάντ πολεμούσε τους Οθωμανούς όπως έκαναν και οι ίδιοι παλουκώνοντας  τους με κάθε ευκαιρία.Στο χώρο του Κάστρου υπάρχει ένα δωμάτιο με όλα τα εργαλεία και τον τρόπο που τα χρησιμοποιούσαν για τα βασανιστήρια.
Τιμή εισόδου στο κάστρο 40leu/8.39euro , τιμή Parking 10leu/2.09euro
Bran Castle

Rasnov 
Σε κοντινή απόσταση από το Bran είναι το Rasnov όπου δεσπόζει  η ακρόπολη φρούριο που είχαν κατασκευάσει το Τάγμα των Τευτόνων τον 13 αιώνα για να ελέγχουν την περιοχή.Έχει καταστραφεί πάρα πολλές φορές στο παρελθόν από επιδρομές αλλά έχει κατακτηθεί  μόνο μια φορά το 1612.Μέσα στο κάστρο έχουν γυριστεί πολλά πλάνα από την Ταινία Cold Mountain.Δυστυχώς εδώ και δύο χρόνια απαγορεύεται η είσοδος στο εσωτερικό.Παρκάρεις το αμάξι σε κοντινή απόσταση και με τα πόδια σε 10 λεπτά φτάνεις στην ακρόπολη. 
Τιμή Parking 10Leu/2.09euroRupea 
Από το Braşov προς την Sighişoara μετά από μια στροφή αντικρίζουμε ένα επιβλητικό Κάστρο της πόλης Rupea. Για λίγο νόμιζα ότι ο χρόνος γύρισε στο μεσαίωνα την εποχή των ιπποτών και των πολλών επιδρομών.Το όνομα της Ακρόπολης προέρχεται από την Λατινική λέξη “Rupes” που σημαίνει πέτρα.Το κάστρο αυτό είναι ένας από τους αρχαιότερους χώρους της χώρας και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην περιοχή αφού ήταν σημείο σύνδεσης Τρανσυλβανίας Μολδαβιας και Βλαχιάς.
Τιμή εισόδου 25leu/5.24euro


Sighisoara 
Σιγκισοάρα η μεσαιωνική πόλη της Ρουμανίας η οποία ιδρύθηκε από τους Σάξονες της Τρανσυλβανίας . Στο ιστορικό κέντρο υψώνονται έντεκα καλά διατηρημένοι πύργοι από τους οποίους ο πιο γνωστός είναι ο Πύργος του Ρολογιού (Turnul cu Ceas).Ανοίγει το πρωί στης 10 οπότε μπορείς να μπεις και να ανέβεις στη κορυφή για να θαυμάσεις την πανοραμική θέα της Πόλης.Το ιστορικό κέντρο είναι μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO το οποίο παραμένει ίδιο από από τον 13ο αιώνα.

ο Πύργος του Ρολογιού


Κεντρική Πλατεία 

ΠΟΥ ΦΑΓΑΜΕ 
Το πρώτο βράδυ στο Βουκουρέστι δεν είχαμε χρόνο να ψάξουμε οπότε μπήκαμε στο πρώτο που βρήκαμε με καλές κρητικές. Επιλέξαμε το Caru' cu bere ήταν ένας φανταστικός χώρος ωστόσο δεν μείναμε και πολύ ευχαριστημένοι από το φαγητό. Ενώ ήταν και αρκετά ακριβό για το μέσο όρο της Πόλης.
Το εσωτερικό από το Μαγαζί
Στο Μπρασόβ φάγαμε  σε ένα Σαξονικό εστιατόριο το Am Rosenanger. Όλα ήταν φανταστικά  μην ξεχάσετε να πάρετε ζεστό κρασί μέσα σε κούπα φοβερό!!Αν κάνετε βόλτα στη πόλη να πάρετε το φημισμένο Kurto Kalacs από την καντίνα στη Πλατεία.
Kurto Kalacs

Την επόμενη μέρα στο Μπράν κάτω από το κάστρο του Κόμη Δράκουλα στην Αγορά φάγαμε φοβερά ψητά και σούπα Goulash.
Τρία μεγαλα Wok στο ένα ψητό στο άλλο Goulash και στο τρίτο Φασολάδα 

Τέλος στη Sighisoara φάγαμε στο Joseph T Restaurant πολύ ωραίος χώρος μπαίνεις από την είσοδου του ξενοδοχείου Central Park.
Το γεύμα μας 
Σύντομα θα ανεβάσω και τα video από το ταξίδι για περισσότερο υλικό και πληροφορίες !!

Σχόλια

Popular on this Blog

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ~ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΑΣ

Διάβασε εδώ ολόκληρο το ταξίδι μου στην Ιορδανία  Δες εδώ όλα τα Βίντεο από την Ιορδανία 
Λίγα λόγια για την Χώρα 
Το Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας ή απλά Ιορδανία  είναι μια χώρα  της Μέσης Ανατολής. Συνορεύει με τη Συρία στα Βόρεια με το Ιράκ στα Βόρεια ανατολικά με την Σαουδική Αραβία στα ανατολικά και νότια  και τέλος με το Ισραήλ στα δυτικά . Ο συνολικός  πληθυσμός της Χώρας φτάνει τα  περίπου 10 εκατομμύρια και είναι εξολοκλήρου άραβες . Οι περισσότεροι Ιορδανοί είναι Σουνίτες μουσουλμάνοι ενώ υπάρχουν αρκετοί Σίτες και Αχμάντι. Ο Βασιλιάς του Κράτους είναι ο ανώτερος υπάλληλος του Κράτους . O πρωθυπουργός επιβλέπει το έργο της κυβέρνησης και κυβερνάει σε συνεργασία με το βασιλιά . Πρέπει να γνωρίζεις ότι οι άνθρωποι αγαπούν και σέβονται  πάρα πολύ τον βασιλιά και την οικογένεια του , παντού θα δείς φωτογραφίες τους  .  Αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι να το κάνετε  με απόλυτο σεβασμό . Η κύρια πηγή εσόδων είναι ο τουρισμός δυστυχώς από το 2011 μετά το πόλεμο στη Συρία υπάρχει ραγδα…

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΣΤΗ ΚΥΘΝΟ

Είμαστε στα μέσα του φετινού καλοκαιριού και  το θερμόμετρο ανεβαίνει αν και η αλήθεια είναι ότι ο καιρός φέτος μας τα χάλασε ! Έχοντας  ρεπό από σήμερα αναζητώ την επόμενη  εξόρμηση. Την ίδια εποχή Πέρυσι είχα επιλέξει την Άνδρο .Mία γρήγορη ματιά σε εισιτήρια και δρομολόγια αποφασίζουμε να φύγουμε την επόμενη το πρωί για Κύθνο. 

Βρείτε τις καλύτερες τιμές εδώ !  

Booking.com


Υπάρχουν δύο τρόποι για να φτάσεις στο νησί είτε από Πειραιά είτε από Λαύριο μέσω της εφαρμογής  Ferryscanner  βρήκαμε και κλείσαμε τα εισιτήρια μας . 

Το καράβι αναχωρεί στις 08:00 Οπότε ένα γρήγορο καφέ φορτώνουμε τη μπέμπα και φεύγουμε για Λαύριο. Αφού φτάνουμε στο λιμάνι θα περάσουμε από το πρακτορείο να παραλάβουμε τα εισιτήρια και θα επιβιβαστούμε στο πλοίο.


Η Κύθνος απέχει περίπου  δύο ώρες από το λιμάνι του Λαυρίου βρίσκεται ανάμεσα στην Κέα και την Σέριφο. Με μια μικρή αναζήτηση στο google είδα ότι έχει δύο μεγάλα χωρία τη χώρα της Κύθνου ή Μεσαριά  και τη Δρυοπίδα αλλά και τρις κύριοι παραθαλάσσιοι οικισμοί…

Exploring Berlin

Μost travelers choose to visit Berlin , the Capital of Germany is the heart of Europe and full of history It’s maybe not the prettiest European city but if you’re interested in Nightlife or culture  you’ll find exactly what you’re looking for in Berlin .The locals are very hospitable and polite.There are many immigrants from all over Europe.they create a very warm atmosphere and from day to day you fall in love with this city.


We chose to visit the city in the autumn but the best time is the summer.Because many concerts and events take place in and around the city.Cycling will be more enjoyable in the big parks that the city offers from Brandenburg Tor to Zoologischer garten berlin .


We were lucky the weather was wonderful. From the very first moment we rented a bicycle to explorer the city and we bought the Berlin Welcome card which we have free access to public transport and discount a variety of museums and attractions (Berlin Welcome Card). Driving a bike is very safe. Most locals u…

Παραλίες Aττικής : Top 5 ελεύθερες που πρέπει να πας φέτος

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι διαφορετικό για όλους.Σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας τις πέντε καλύτερες κατά την γνώμη μου ελεύθερες παραλίες της Αττικής .Τα κριτήρια μου είναι απλά και κοινά πιστεύω με τα δικά σας: Καθαρά νεράΚαθαρή ΑμμουδιάΝα μην είναι οργανωμένη Εύκολη πρόσβαση  Με βάση λοιπόν αυτά τα κριτήρια σας παρουσιάζω με σειρά προτιμήσεις τις παρακάτω παραλίες της Αθήνας όπως επίσης και τις οδηγίες το πώς θα πάτε.Απλά πατάτε στον σύνδεσμο του χάρτη και αυτόματα ανοίγει το google maps με τις οδηγίες.Πίο πλούσιου υλικό από τις παραλίες αυτές μπορείτε να δείτε στο Vlog βίντεο που έχω ανεβάσει στο youtube.Θα το βρείτε στο τέλος.
1.ΚAΠΕ ,Σούνιο

Οδηγίες

2.Τσονίμα ,Κερατέα

Οδηγίες

3.Σέσι ,Γραμματικό

Οδηγίες

4.Πόρτο Εννέα ,Κερατέα Οδηγίες

5.Άγιος Νικόλαος ,Σαρωνίδα ΟδηγίεςHow will I travel more cheaply?

Travel is the best gift you can do to yourself, and the best training. But sometimes traveling is often expensive. I will suggest to you in some ways to reduce as much cost as possible!!

Use Couchsurfing
Do you remember Couchsurfing? We remember it, and it is more or less disappearing due to the rapid popularity of the other hospitality app Airbnb. Couchsurfing is a service that connects members to a global community of travelers. Use Couchsurfing to find a place to stay or share your home and hometown with travelers.Ιf you want to learn a foreign place there is no better way to succeed than to get in touch with the locals. This is also the purpose of the Couchsurfing. Ιt's free and safe!
WWOOF
World Wide Opportunities on Organic Farms. Which means you can travel to a farm in the world, stay and eat there and pay for work. It is an excellent service for those who want to travel to nature and get to know life in other countries.
Τake advantage of your age
Are you a student or less than 2…

CAMPING SKOPELOS

Οne of the most famous ways to get close to nature is camping.There are several beaches on the island where you can camp but with the new law in Greece which prohibits free camping  is important to be careful.

Find The Best Deals Here !Booking.com

Take great care with the fire. Do not attempt to fire if you haven't taken the appropriate safety measures.


SKOPELOS MAP

I don't present  beaches on the south side of the island ( Kastani, Panormos, Millia , Stafylos , Neo Klima , Loutraki ) they have many tourists at all times of the daybecause they are close to Settlements. Beaches where you can camp is (Perivoliou , Pethamenis , Aggeletou , Xondrogiorgi , Mark , Agios ioannis , Monopati , Velanios ..)  are Greek names local people can help you as well  you can contact me and give you that information you need  :) I have chosen Angeletou it is very close to the Perivoliou  where there is  a Canteen  Perivoliou Beach Bar
 chilling.....

See you soon !!!

ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΣΤΗ ΜΥΛΟΚΟΠΗ ~ Mylokopḗ Beach Loutraki ~

Πλησιάζει σαββατοκύριακο η ζέστη καλά κρατεί όποτε πρέπει να βρούμε ένα μέρος να δροσιστούμε . Όλοι ξέρουμε ότι τα Σαββατοκύριακα στις παραλίες της Αττικής γίνεται χαμός έτσι δεν έχουμε λύση παρά να ψάξουμε  λίγο πιο έξω από το λεκανοπέδιο . Ένας φίλος μου πρότεινε να πάω προς το Λουτράκι πάνω από την Λίμνη Βουλιαγμένης λεεί υπάρχουν παραλίες μέσα στο πράσινο με καταγάλανα νερά στην αρχή ήμουν διστακτικός αφού οι παράλιες του κορινθιακού δεν με πείθουν και πολύ . Με μια μικρή αναζήτηση που έκανα κατέληξα στη παράλια της Μυλοκοπής . 
 Mylokopḗ Beach Loutraki     Directions via Google Maps 


Ο δρόμος μέχρι και δύο χιλιόμετρα πριν την παραλία είναι μια χαρά ωστόσο το υπόλοιπο κομμάτι του δρόμου είναι πάρα πολύ επικίνδυνο χωματόδρομος με μεγάλα χαντάκια και πέτρες . Οπότε αν θέλετε να επισκεφτείτε την παραλία και δεν εχετε 4Χ4 αφήνετε το όχημα σας και πάτε με τα πόδια . Εγώ με την μηχανή  κουράστηκα πάρα πολύ να κατέβω δύο φορές κινδύνεψα . Παλαιότερα ήταν σε καλύτερη κατάσταση ο δρόμος το τ…