Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Road Trip Στη Ρουμανία | Βουκουρέστι,Μπρασόβ,Σιγκισοάρα


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΡΙΝ ΚΑΝΩ ROADTRIP ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ 

Πρίν ξεκινήσεις να βλέπεις τιμές από ενοικιαζόμενα αμάξια στη Ρουμανία θα πρέπει να γνωρίζεις:

  1. Οι δρόμοι στην Ρουμανία είναι σαν τους επαρχιακούς εδώ στην Ελλάδα που σημαίνει στο μεγαλύτερο κομμάτι τους είναι δρόμος διπλής κυκλοφορίας.
  2. Οι Ρουμάνοι οδηγοί οδηγούν επικίνδυνα κάνοντας πολλές προσπεράσεις "Καμικάζι".
  3. Δεν υπάρχουν διόδια στους δρόμους.
  4. Ακόμη και χιόνι να ρίχνει οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί και καθαροί 
  5. Προσοχή στο κομμάτι του δρόμου από Sinai προς Brasov γίνονται συνήθως ατυχήματα ειδικά το χειμώνα από την παγωνιά.Πραγματοποιούνται  και αρκετά έργα με αποτέλεσμα απόσταση 20km να θες πάνω από μιάμιση ώρα. Ιδανικά θα πρέπει να περάσετε το κομμάτι του δρόμου πάρα πολύ νωρίς το πρωί.
  6. Δεν έχουν ευρώ αλλά τα δικά τους χρήματα " Romanian leu " η αναλογία τον Φεβρουάριο του 2020 είναι 1euro = 4.77 leu.
  7. Ιδανική περίοδος για roadtrip σίγουρα είναι πρώτα η άνοιξη και μετά το Φθινόπωρο. Αν θές όμως να γλυτώσεις κίνηση και πολυκοσμία από Τουρίστες τότε πας Χειμώνα.
  8. Η βενζίνη κοστίζει 5.15leu δηλαδή 1.08euro το λίτρο.
TO ΔΙΚΟ ΜΟΥ ROADTRIP 3 ΗΜΕΡΕΣ 

Την πρώτη μέρα φτάσαμε στο Βουκουρέστι με πτήση της Ryanair από Αθήνα.Μόλις πήραμε το αμάξι που είχαμε κλείσει από της AVIS πήγαμε στο Βουκουρέστι να αφήσουμε τα πράματα στο δωμάτιο και να βγούμε για μια γρήγορη βόλτα στο κέντρο να τσιμπήσουμε .Πρώτη φορά στο εξωτερικό με Χιόνι οπότε αυτό από μόνο του ήταν μια νέα εμπειρία.

Βράδυ στο Χιονισμένο Βουκουρέστι


Μέρα Πρώτη,Κάστρο Peles 
H πρώτη στάση μετά το Βουκουρέστι θα είναι στο χωριό Sinai.Εκεί υπάρχει ένα παλάτι ή κάστρο πολλοί λένε ότι είναι πιο εντυπωσιακό από αυτό στο Bran "Του Δράκουλα".Ήταν Θερινή κατοικία της Βασιλικής οικογένειας,το πρώτο κάστρο της Ευρώπης που φωταγωγήθηκε ολόκληρο από ηλεκτρικό ρεύμα.Την εντολή της κατασκευής του την έδωσε ο Κάρολος Α και είναι ένα αριστούργημα αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής.
Τιμή για το εσωτερικό του Κάστρου 30Leu/6.29euro τιμή Parking 15 leu/3.14euro
Sinai , Roumania 

Peleș Castle

Brasov 
Μετά από περίπου δύο ώρες (είχαμε καθυστέρηση στο δρόμο λόγω χιονιού) φτάσαμε στη Πόλη Brasov. Μια όμορφη γραφική πόλη της Ρουμανίας μέσα στο πράσινο. Πολλοί fan του ski την επισκέπτονται τον χειμώνα αφού σε πολύ κοντινή απόσταση λειτουργεί το Χιονοδρομικό κέντρο Poiana. Στα όμορφα σοκάκια της πόλης θα βρεις ζεστά εστιατόρια και καφέ. Αξίζει να τα ανακαλύψεις μόνος σου και αν έχει καλό καιρό να πάρεις το τελεφερίκ που σε ανεβάζει ψηλά πάνω από την πόλη  για να απολαύσεις την πανοραμική της θέα. Κεντρική Πλατεία Brasov 
O δημοφιλής Δρόμος με τα καφέ 


Χιονισμένο Brasov το πρωί 
Μέρα Δεύτερη,Kάστρο Bran 
Το επόμενο πρωί ξεκινάει η ανακάλυψη των Κάστρων της Τρανσυλβανίας με πρώτο αυτό στο Μπράν γνωστό σε όλους ως το Κάστρο του Κόμη δράκουλα.Είναι το εθνικό μνημείο της χώρας και δεν γίνετε να πάς Ρουμανία και να μην περάσεις μια βόλτα και από εκεί.Ωστόσο δεν έχει αποδειχτεί ότι ο Μπράν Στόκερ αναφερόταν σε αυτό το κάστρο.Όποια και να είναι η αλήθεια σημασία έχει ότι χιλιάδες κόσμος επισκέπτεστε το κάστρο κάθε χρόνο για το εξερευνήσει.Η έμπνευση του συγγραφέα του Κόμη Δράκουλα πηγάζει από τον Βλάντ Τσέπες έναν άρχοντα της περιοχής που έγινε θρύλος αφού χαρης αυτόν οι Οθωμανοί δεν κατάφεραν ποτέ να καταλάβουν την Ρουμανία.Ο Βλάντ πολεμούσε τους Οθωμανούς όπως έκαναν και οι ίδιοι παλουκώνοντας  τους με κάθε ευκαιρία.Στο χώρο του Κάστρου υπάρχει ένα δωμάτιο με όλα τα εργαλεία και τον τρόπο που τα χρησιμοποιούσαν για τα βασανιστήρια.
Τιμή εισόδου στο κάστρο 40leu/8.39euro , τιμή Parking 10leu/2.09euro
Bran Castle

Rasnov 
Σε κοντινή απόσταση από το Bran είναι το Rasnov όπου δεσπόζει  η ακρόπολη φρούριο που είχαν κατασκευάσει το Τάγμα των Τευτόνων τον 13 αιώνα για να ελέγχουν την περιοχή.Έχει καταστραφεί πάρα πολλές φορές στο παρελθόν από επιδρομές αλλά έχει κατακτηθεί  μόνο μια φορά το 1612.Μέσα στο κάστρο έχουν γυριστεί πολλά πλάνα από την Ταινία Cold Mountain.Δυστυχώς εδώ και δύο χρόνια απαγορεύεται η είσοδος στο εσωτερικό.Παρκάρεις το αμάξι σε κοντινή απόσταση και με τα πόδια σε 10 λεπτά φτάνεις στην ακρόπολη. 
Τιμή Parking 10Leu/2.09euroRupea 
Από το Braşov προς την Sighişoara μετά από μια στροφή αντικρίζουμε ένα επιβλητικό Κάστρο της πόλης Rupea. Για λίγο νόμιζα ότι ο χρόνος γύρισε στο μεσαίωνα την εποχή των ιπποτών και των πολλών επιδρομών.Το όνομα της Ακρόπολης προέρχεται από την Λατινική λέξη “Rupes” που σημαίνει πέτρα.Το κάστρο αυτό είναι ένας από τους αρχαιότερους χώρους της χώρας και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην περιοχή αφού ήταν σημείο σύνδεσης Τρανσυλβανίας Μολδαβιας και Βλαχιάς.
Τιμή εισόδου 25leu/5.24euro


Sighisoara 
Σιγκισοάρα η μεσαιωνική πόλη της Ρουμανίας η οποία ιδρύθηκε από τους Σάξονες της Τρανσυλβανίας . Στο ιστορικό κέντρο υψώνονται έντεκα καλά διατηρημένοι πύργοι από τους οποίους ο πιο γνωστός είναι ο Πύργος του Ρολογιού (Turnul cu Ceas).Ανοίγει το πρωί στης 10 οπότε μπορείς να μπεις και να ανέβεις στη κορυφή για να θαυμάσεις την πανοραμική θέα της Πόλης.Το ιστορικό κέντρο είναι μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO το οποίο παραμένει ίδιο από από τον 13ο αιώνα.

ο Πύργος του Ρολογιού


Κεντρική Πλατεία 

ΠΟΥ ΦΑΓΑΜΕ 
Το πρώτο βράδυ στο Βουκουρέστι δεν είχαμε χρόνο να ψάξουμε οπότε μπήκαμε στο πρώτο που βρήκαμε με καλές κρητικές. Επιλέξαμε το Caru' cu bere ήταν ένας φανταστικός χώρος ωστόσο δεν μείναμε και πολύ ευχαριστημένοι από το φαγητό. Ενώ ήταν και αρκετά ακριβό για το μέσο όρο της Πόλης.
Το εσωτερικό από το Μαγαζί
Στο Μπρασόβ φάγαμε  σε ένα Σαξονικό εστιατόριο το Am Rosenanger. Όλα ήταν φανταστικά  μην ξεχάσετε να πάρετε ζεστό κρασί μέσα σε κούπα φοβερό!!Αν κάνετε βόλτα στη πόλη να πάρετε το φημισμένο Kurto Kalacs από την καντίνα στη Πλατεία.
Kurto Kalacs

Την επόμενη μέρα στο Μπράν κάτω από το κάστρο του Κόμη Δράκουλα στην Αγορά φάγαμε φοβερά ψητά και σούπα Goulash.
Τρία μεγαλα Wok στο ένα ψητό στο άλλο Goulash και στο τρίτο Φασολάδα 

Τέλος στη Sighisoara φάγαμε στο Joseph T Restaurant πολύ ωραίος χώρος μπαίνεις από την είσοδου του ξενοδοχείου Central Park.
Το γεύμα μας 
Σύντομα θα ανεβάσω και τα video από το ταξίδι για περισσότερο υλικό και πληροφορίες !!

Σχόλια

Popular on this Blog

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ~ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΡΙΝ ΠΑΣ

Διάβασε εδώ ολόκληρο το ταξίδι μου στην Ιορδανία  Δες εδώ όλα τα Βίντεο από την Ιορδανία 
Λίγα λόγια για την Χώρα 
Το Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας ή απλά Ιορδανία  είναι μια χώρα  της Μέσης Ανατολής. Συνορεύει με τη Συρία στα Βόρεια με το Ιράκ στα Βόρεια ανατολικά με την Σαουδική Αραβία στα ανατολικά και νότια  και τέλος με το Ισραήλ στα δυτικά . Ο συνολικός  πληθυσμός της Χώρας φτάνει τα  περίπου 10 εκατομμύρια και είναι εξολοκλήρου άραβες . Οι περισσότεροι Ιορδανοί είναι Σουνίτες μουσουλμάνοι ενώ υπάρχουν αρκετοί Σίτες και Αχμάντι. Ο Βασιλιάς του Κράτους είναι ο ανώτερος υπάλληλος του Κράτους . O πρωθυπουργός επιβλέπει το έργο της κυβέρνησης και κυβερνάει σε συνεργασία με το βασιλιά . Πρέπει να γνωρίζεις ότι οι άνθρωποι αγαπούν και σέβονται  πάρα πολύ τον βασιλιά και την οικογένεια του , παντού θα δείς φωτογραφίες τους  .  Αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι να το κάνετε  με απόλυτο σεβασμό . Η κύρια πηγή εσόδων είναι ο τουρισμός δυστυχώς από το 2011 μετά το πόλεμο στη Συρία υπάρχει ραγδα…

ΜΟΝΟΗΜΕΡΗ ΣΤΗ ΚΥΘΝΟ

Είμαστε στα μέσα του φετινού καλοκαιριού και  το θερμόμετρο ανεβαίνει αν και η αλήθεια είναι ότι ο καιρός φέτος μας τα χάλασε ! Έχοντας  ρεπό από σήμερα αναζητώ την επόμενη  εξόρμηση. Την ίδια εποχή Πέρυσι είχα επιλέξει την Άνδρο .Mία γρήγορη ματιά σε εισιτήρια και δρομολόγια αποφασίζουμε να φύγουμε την επόμενη το πρωί για Κύθνο. 

Βρείτε τις καλύτερες τιμές εδώ !  

Booking.com


Υπάρχουν δύο τρόποι για να φτάσεις στο νησί είτε από Πειραιά είτε από Λαύριο μέσω της εφαρμογής  Ferryscanner  βρήκαμε και κλείσαμε τα εισιτήρια μας . 

Το καράβι αναχωρεί στις 08:00 Οπότε ένα γρήγορο καφέ φορτώνουμε τη μπέμπα και φεύγουμε για Λαύριο. Αφού φτάνουμε στο λιμάνι θα περάσουμε από το πρακτορείο να παραλάβουμε τα εισιτήρια και θα επιβιβαστούμε στο πλοίο.


Η Κύθνος απέχει περίπου  δύο ώρες από το λιμάνι του Λαυρίου βρίσκεται ανάμεσα στην Κέα και την Σέριφο. Με μια μικρή αναζήτηση στο google είδα ότι έχει δύο μεγάλα χωρία τη χώρα της Κύθνου ή Μεσαριά  και τη Δρυοπίδα αλλά και τρις κύριοι παραθαλάσσιοι οικισμοί…

Exploring Berlin

Μost travelers choose to visit Berlin , the Capital of Germany is the heart of Europe and full of history It’s maybe not the prettiest European city but if you’re interested in Nightlife or culture  you’ll find exactly what you’re looking for in Berlin .The locals are very hospitable and polite.There are many immigrants from all over Europe.they create a very warm atmosphere and from day to day you fall in love with this city.


We chose to visit the city in the autumn but the best time is the summer.Because many concerts and events take place in and around the city.Cycling will be more enjoyable in the big parks that the city offers from Brandenburg Tor to Zoologischer garten berlin .


We were lucky the weather was wonderful. From the very first moment we rented a bicycle to explorer the city and we bought the Berlin Welcome card which we have free access to public transport and discount a variety of museums and attractions (Berlin Welcome Card). Driving a bike is very safe. Most locals u…

LET'S DISCOVER THE GREENEST ISLAND IN GREECE SKOPELOS ~ MY TRAVEL GUITE

Skopelos belongs to the Northern Sporades and has three main ports: Skopelos, Agnontas and Glossa .Skopelos  is the capital of the island, located on the north side of the island. Its ancient name was "Peparithos", by the son of Dionysus and Ariadne, who was the first resident here. Emerald waters on dreamy coasts, Pelion architecture, natural beauties, imposing monasteries and authentic island atmosphere make up the image of Skopelos, one of the greenest islands of Greece, since most of it is covered with virgin pine forestHow to get to Skopelos 

By Ship: 

From Volos
From Agios Konstantinos 
From Kimasi Mantoudi Evia 
From Kimi Evia 

Time Table:
Anes Ferries - Hellenic Seaways - Aegean Flying Dolphins - Skyros Shipping

By Plane :
To Skiathos Island 

Where to Stay 

For Families : Neo Klima , Panormos, Stafylos , Loutraki , Agnontas

For Couples : Skopelos Town , Glossa 

For Nature-lovers : Glossa 


Find the Best Deals Here !!Booking.com
Skopelos Beaches 


There are plenty of beaches on the isl…

How will I travel more cheaply?

Travel is the best gift you can do to yourself, and the best training. But sometimes traveling is often expensive. I will suggest to you in some ways to reduce as much cost as possible!!

Use Couchsurfing
Do you remember Couchsurfing? We remember it, and it is more or less disappearing due to the rapid popularity of the other hospitality app Airbnb. Couchsurfing is a service that connects members to a global community of travelers. Use Couchsurfing to find a place to stay or share your home and hometown with travelers.Ιf you want to learn a foreign place there is no better way to succeed than to get in touch with the locals. This is also the purpose of the Couchsurfing. Ιt's free and safe!
WWOOF
World Wide Opportunities on Organic Farms. Which means you can travel to a farm in the world, stay and eat there and pay for work. It is an excellent service for those who want to travel to nature and get to know life in other countries.
Τake advantage of your age
Are you a student or less than 2…

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΙΟΡΔΑΝΙΑ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ

Πριν αρχίζεις να διαβάζεις αυτό το άρθρο πρώτα δες όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν ταξιδέψεις στην Ιορδανία. Για άλλη μια φορά το ταξίδι μας θα ξεκινήσει από την Αθήνα με πτήση της Ryanair με προορισμό την Άκαμπα. Κατά την γνώμη μου η Ryanair είναι η καλύτερη low cost αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης. Στην ιστοσελίδα της εταιρείας  μπορείς να βρεις φτηνά εισιτήρια για σχεδόν όλη την Ευρώπη + Μαρόκο και Ιορδανία . 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Αναλυτικά όσα ζήσαμε τις πέντε ημέρες στην Ιορδανία ανά μέρα

Πρώτη μέρα  (Αθήνα - Άκαμπα - Irbid - Jerash - Ajloun )

Δεύτερη μέρα (Irbid - Aμμάν - Νεκρά Θάλασσα) 

Τρίτη μέρα (Ντάνα - Πέτρα - Wadi Rum )

Τέταρτη μέρα (Wadi Rum - Άκαμπα)

ΚΟΣΤΟΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ 

Όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε όλα μου τα ταξίδια προσπαθώ να είναι όσο low budget γίνεται .Έτσι και σε αυτό ταξίδι τα κόστη ήταν πολύ χαμηλά για ένα τέτοιο ταξίδι . Παρακάτω γ φαίνονται αναλυτικά ανά άτομο : 
Αεροπορικά εισιτήρια :56€πήγε/έλα (εννοείται στην τιμή είναι μέσα και η χειραποσκευή και prioty που κόστισε 24€ πήγ…

ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΚΥΘΗΡΑ ~VISIT KYTHIRA/CERIGO GREECE~

Οι καλύτερες Τιμές για Δωμάτια !! Booking.com Ταξιδεύοντας  με πορισμό την Ελαφόνησο για camping στην ξακουστή παραλία του Σίμου . Τρία χρόνια προσπαθώ να επισκεφτώ το νησί και όλο κάτι στραβώνει και τελικά δεν τα καταφέρνω . Δυστυχώς και αυτή την φορά κάτι προέκυψε...Μία περίπου ώρα ο πριν φτάσω στο λιμάνι της Πούντας για να πάρω το ferry boat κάναμε  μια στάση στο χωριό Άσωπος για ενα καφεδάκι . Εκείνη την στιγμή που περιμένουμε τους καφέδες έρχεται ειδοποίηση στο κινητό μου "φωτιά στην Ελαφόνησο"!! Μετά από λίγα λεπτά άλλη ειδοποίηση "εκκενώνεται το camping " στο μεταξύ έχουν περάσει είδη δύο πυροσβεστικά οχήματα .Όπως καταλαβαίνεται έπρεπε να αλλάξουμε γρήγορα πλάνο . Μετά από ένα μικρό meeting καταλήξαμε στα "άγνωστα" μέχρι τότε Κύθηρα .Με μια γρήγορη αναζήτηση τα Κύθηρα είχαν πάρα πολλά να δούμε και το βασικότερο έχουν camping . Κατευθείαν μπαίνουμε στην μηχανή και φεύγουμε για Νεάπολη από όπου αναχωρεί το πλοίο για το νησί .

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ 
ΜΕ ΠΛΟ…