Road Trip Στη Ρουμανία | Βουκουρέστι,Μπρασόβ,ΣιγκισοάραΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΡΙΝ ΚΑΝΩ ROADTRIP ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ 

Πρίν ξεκινήσεις να βλέπεις τιμές από ενοικιαζόμενα αμάξια στη Ρουμανία θα πρέπει να γνωρίζεις:

  1. Οι δρόμοι στην Ρουμανία είναι σαν τους επαρχιακούς εδώ στην Ελλάδα που σημαίνει στο μεγαλύτερο κομμάτι τους είναι δρόμος διπλής κυκλοφορίας.
  2. Οι Ρουμάνοι οδηγοί οδηγούν επικίνδυνα κάνοντας πολλές προσπεράσεις "Καμικάζι".
  3. Δεν υπάρχουν διόδια στους δρόμους.
  4. Ακόμη και χιόνι να ρίχνει οι δρόμοι παραμένουν ανοιχτοί και καθαροί 
  5. Προσοχή στο κομμάτι του δρόμου από Sinai προς Brasov γίνονται συνήθως ατυχήματα ειδικά το χειμώνα από την παγωνιά.Πραγματοποιούνται  και αρκετά έργα με αποτέλεσμα απόσταση 20km να θες πάνω από μιάμιση ώρα. Ιδανικά θα πρέπει να περάσετε το κομμάτι του δρόμου πάρα πολύ νωρίς το πρωί.
  6. Δεν έχουν ευρώ αλλά τα δικά τους χρήματα " Romanian leu " η αναλογία τον Φεβρουάριο του 2020 είναι 1euro = 4.77 leu.
  7. Ιδανική περίοδος για roadtrip σίγουρα είναι πρώτα η άνοιξη και μετά το Φθινόπωρο. Αν θές όμως να γλυτώσεις κίνηση και πολυκοσμία από Τουρίστες τότε πας Χειμώνα.
  8. Η βενζίνη κοστίζει 5.15leu δηλαδή 1.08euro το λίτρο.
TO ΔΙΚΟ ΜΟΥ ROADTRIP 3 ΗΜΕΡΕΣ 

Την πρώτη μέρα φτάσαμε στο Βουκουρέστι με πτήση της Ryanair από Αθήνα.Μόλις πήραμε το αμάξι που είχαμε κλείσει από της AVIS πήγαμε στο Βουκουρέστι να αφήσουμε τα πράματα στο δωμάτιο και να βγούμε για μια γρήγορη βόλτα στο κέντρο να τσιμπήσουμε .Πρώτη φορά στο εξωτερικό με Χιόνι οπότε αυτό από μόνο του ήταν μια νέα εμπειρία.

Βράδυ στο Χιονισμένο Βουκουρέστι


Μέρα Πρώτη,Κάστρο Peles 
H πρώτη στάση μετά το Βουκουρέστι θα είναι στο χωριό Sinai.Εκεί υπάρχει ένα παλάτι ή κάστρο πολλοί λένε ότι είναι πιο εντυπωσιακό από αυτό στο Bran "Του Δράκουλα".Ήταν Θερινή κατοικία της Βασιλικής οικογένειας,το πρώτο κάστρο της Ευρώπης που φωταγωγήθηκε ολόκληρο από ηλεκτρικό ρεύμα.Την εντολή της κατασκευής του την έδωσε ο Κάρολος Α και είναι ένα αριστούργημα αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής.
Τιμή για το εσωτερικό του Κάστρου 30Leu/6.29euro τιμή Parking 15 leu/3.14euro
Sinai , Roumania 

Peleș Castle

Brasov 
Μετά από περίπου δύο ώρες (είχαμε καθυστέρηση στο δρόμο λόγω χιονιού) φτάσαμε στη Πόλη Brasov. Μια όμορφη γραφική πόλη της Ρουμανίας μέσα στο πράσινο. Πολλοί fan του ski την επισκέπτονται τον χειμώνα αφού σε πολύ κοντινή απόσταση λειτουργεί το Χιονοδρομικό κέντρο Poiana. Στα όμορφα σοκάκια της πόλης θα βρεις ζεστά εστιατόρια και καφέ. Αξίζει να τα ανακαλύψεις μόνος σου και αν έχει καλό καιρό να πάρεις το τελεφερίκ που σε ανεβάζει ψηλά πάνω από την πόλη  για να απολαύσεις την πανοραμική της θέα. Κεντρική Πλατεία Brasov 
O δημοφιλής Δρόμος με τα καφέ 


Χιονισμένο Brasov το πρωί 
Μέρα Δεύτερη,Kάστρο Bran 
Το επόμενο πρωί ξεκινάει η ανακάλυψη των Κάστρων της Τρανσυλβανίας με πρώτο αυτό στο Μπράν γνωστό σε όλους ως το Κάστρο του Κόμη δράκουλα.Είναι το εθνικό μνημείο της χώρας και δεν γίνετε να πάς Ρουμανία και να μην περάσεις μια βόλτα και από εκεί.Ωστόσο δεν έχει αποδειχτεί ότι ο Μπράν Στόκερ αναφερόταν σε αυτό το κάστρο.Όποια και να είναι η αλήθεια σημασία έχει ότι χιλιάδες κόσμος επισκέπτεστε το κάστρο κάθε χρόνο για το εξερευνήσει.Η έμπνευση του συγγραφέα του Κόμη Δράκουλα πηγάζει από τον Βλάντ Τσέπες έναν άρχοντα της περιοχής που έγινε θρύλος αφού χαρης αυτόν οι Οθωμανοί δεν κατάφεραν ποτέ να καταλάβουν την Ρουμανία.Ο Βλάντ πολεμούσε τους Οθωμανούς όπως έκαναν και οι ίδιοι παλουκώνοντας  τους με κάθε ευκαιρία.Στο χώρο του Κάστρου υπάρχει ένα δωμάτιο με όλα τα εργαλεία και τον τρόπο που τα χρησιμοποιούσαν για τα βασανιστήρια.
Τιμή εισόδου στο κάστρο 40leu/8.39euro , τιμή Parking 10leu/2.09euro
Bran Castle

Rasnov 
Σε κοντινή απόσταση από το Bran είναι το Rasnov όπου δεσπόζει  η ακρόπολη φρούριο που είχαν κατασκευάσει το Τάγμα των Τευτόνων τον 13 αιώνα για να ελέγχουν την περιοχή.Έχει καταστραφεί πάρα πολλές φορές στο παρελθόν από επιδρομές αλλά έχει κατακτηθεί  μόνο μια φορά το 1612.Μέσα στο κάστρο έχουν γυριστεί πολλά πλάνα από την Ταινία Cold Mountain.Δυστυχώς εδώ και δύο χρόνια απαγορεύεται η είσοδος στο εσωτερικό.Παρκάρεις το αμάξι σε κοντινή απόσταση και με τα πόδια σε 10 λεπτά φτάνεις στην ακρόπολη. 
Τιμή Parking 10Leu/2.09euroRupea 
Από το Braşov προς την Sighişoara μετά από μια στροφή αντικρίζουμε ένα επιβλητικό Κάστρο της πόλης Rupea. Για λίγο νόμιζα ότι ο χρόνος γύρισε στο μεσαίωνα την εποχή των ιπποτών και των πολλών επιδρομών.Το όνομα της Ακρόπολης προέρχεται από την Λατινική λέξη “Rupes” που σημαίνει πέτρα.Το κάστρο αυτό είναι ένας από τους αρχαιότερους χώρους της χώρας και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην περιοχή αφού ήταν σημείο σύνδεσης Τρανσυλβανίας Μολδαβιας και Βλαχιάς.
Τιμή εισόδου 25leu/5.24euro


Sighisoara 
Σιγκισοάρα η μεσαιωνική πόλη της Ρουμανίας η οποία ιδρύθηκε από τους Σάξονες της Τρανσυλβανίας . Στο ιστορικό κέντρο υψώνονται έντεκα καλά διατηρημένοι πύργοι από τους οποίους ο πιο γνωστός είναι ο Πύργος του Ρολογιού (Turnul cu Ceas).Ανοίγει το πρωί στης 10 οπότε μπορείς να μπεις και να ανέβεις στη κορυφή για να θαυμάσεις την πανοραμική θέα της Πόλης.Το ιστορικό κέντρο είναι μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO το οποίο παραμένει ίδιο από από τον 13ο αιώνα.

ο Πύργος του Ρολογιού


Κεντρική Πλατεία 

ΠΟΥ ΦΑΓΑΜΕ 
Το πρώτο βράδυ στο Βουκουρέστι δεν είχαμε χρόνο να ψάξουμε οπότε μπήκαμε στο πρώτο που βρήκαμε με καλές κρητικές. Επιλέξαμε το Caru' cu bere ήταν ένας φανταστικός χώρος ωστόσο δεν μείναμε και πολύ ευχαριστημένοι από το φαγητό. Ενώ ήταν και αρκετά ακριβό για το μέσο όρο της Πόλης.
Το εσωτερικό από το Μαγαζί
Στο Μπρασόβ φάγαμε  σε ένα Σαξονικό εστιατόριο το Am Rosenanger. Όλα ήταν φανταστικά  μην ξεχάσετε να πάρετε ζεστό κρασί μέσα σε κούπα φοβερό!!Αν κάνετε βόλτα στη πόλη να πάρετε το φημισμένο Kurto Kalacs από την καντίνα στη Πλατεία.
Kurto Kalacs

Την επόμενη μέρα στο Μπράν κάτω από το κάστρο του Κόμη Δράκουλα στην Αγορά φάγαμε φοβερά ψητά και σούπα Goulash.
Τρία μεγαλα Wok στο ένα ψητό στο άλλο Goulash και στο τρίτο Φασολάδα 

Τέλος στη Sighisoara φάγαμε στο Joseph T Restaurant πολύ ωραίος χώρος μπαίνεις από την είσοδου του ξενοδοχείου Central Park.
Το γεύμα μας 
Σύντομα θα ανεβάσω και τα video από το ταξίδι για περισσότερο υλικό και πληροφορίες !!

0 Comments