Ανάβαση ΔίρφυςΤο όρος Δίρφυς βρίσκεται στην Κεντρική Εύβοια απέχει μόλις μία μίση ώρα από την Αθήνα και ο κοντινότερος οικισμός είναι η Στενή.Η κορυφή του Δέλφη φτάνει τα 1743 μέτρα και από εκεί μπορείς να διακρίνεις καθαρά τις Σποράδες το Πήλιο και αν είσαι και λίγο τυχερός ακόμη και τον Όλυμπo. Σημαντικό βουνό για το κλίμα της περιοχής και όχι μόνο αφού χάρη στην παρουσία του οφείλεται κατά πολύ και αυτό της Αττικής αφού λειτουργεί ως "μαγνήτης" καιρικών φαινομένων. Στην αρχαιότητα στη Δέλφη λέγεται ότι υπήρχε ναός της Διρφύας Ήρας, σε ανάμνηση του γάμου της με τον Δία που είχε γίνει εκεί. Το όρος Δίρφη ήταν αφιερωμένο σ΄ αυτήν, γι’ αυτό ονομαζόταν “Διρφύα ή Ουράνια Ήρα”.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ :

Υπάρχουν δύο κύριες διαδρομές για να ανάβεις στο βουνό η μία από το καταφύγιο του E.Ο.Σ και η άλλη από το φαράγγι της αγάλης.Νομίζω ότι η πρώτη διαδρομή είναι πιο εύκολη και αυτή επιλέξαμε.Κινηθήκαμε προς την Στενή Ευβοίας και από εκεί προς το Ε.Ο.Σ.


Αν έχετε σκοπό να φτάσετε μέχρι το καταφύγιο με συμβατικό αυτοκίνητο καλό είναι να το αφήσετε εκεί και να συνεχίσετε με τα ποδιά καθώς ο δρόμος έχει λακκούβες και βράχους.

Χάρτης 1α
ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ :

Η διαδρομή σε γενικές γραμμές είναι εύκολη για έναν αρχάριο.Προσοχή στο περπάτημα αργά και σταθερά.Εννοείται φοράμε μπουτάκι για σταθερότητα γιατί το έδαφος είναι πετρώδες και είναι πολύ εύκολο να γλιστρήσεις.Ο αέρας είναι ένας παράγοντας που θα πρέπει να υπολογίσεις πριν ξεκινήσεις να πας.Αν φυσάει η ανάβαση γίνεται πολύ κουραστική.


Κάποιες Φωτογραφίες από την εξόρμηση
0 Comments