Ταξίδι στην Σαντορίνη !


Το φετινό καλοκαίρι ήταν ευκαιρία να ταξιδέψουμε στην Σαντορίνη. Θα ανακαλύψουμε αυτή την μοναδική ομορφιά  χωρίς πολύ κόσμο και ανοιχτά καταστήματα. Μόνο εμείς και το τοπίο !!

ΔΕΣ ΤΟ Βίντεο από την Σαντορίνη : 

Πως να Πάω Σαντορίνη; 
   
Με πλοίο,
Καθημερινά δρομολόγια πλοίων από το τον Πειραιά εμείς κλείσαμε τα ακτοπλοϊκά μας εισιτήρια από την πιο friendly πλατφόρμα το Ferryhopper.

Με Αεροπλάνο,
Στην Σαντορίνη μπορείς να φτάσεις και με αεροπλάνο αν βρεις φτηνά εισιτήρια  μην διαστάσεις να τα κλίσεις κατά καιρούς βγαίνουν προσφορές! 

Γιατί να ταξιδέψω στην Σαντορίνη; 

Δεν είναι τυχαίο ότι για πολλούς ανθρώπους στον πλανήτη είναι όνειρο ζωής να ταξιδέψουν στην Σαντορίνη. Πολλοί μάλιστα δαπανούν πολλά χρήματα για να μπορέσουν να δουν από κοντά την Καλντέρα και να απολαύσουν από εκεί το φημισμένο ηλιοβασίλεμα. Σίγουρα λοιπόν κάτι κάνει το μέρος αυτό μοναδικό για τον επισκέπτη. Φταίει το τοπίο; το κλίμα ; οι άνθρωποι; οι μύθοι ; το ηφαίστειο; όλα μαζί; Πάντως δεν είναι λίγα τα όσα έχουν γραφτεί για αυτό τον μοναδικό τόπο που είναι δημιουργία ενός από τα πιο επικίνδυνα ηφαίστεια στο Πλανήτη μας. Σκέψου ότι περίπου το 1600 πχ όταν εξερράγη εξαφάνισε με την μία έναν ολόκληρο πολιτισμό. Πολλοί είναι και εκείνοι που πιστεύουν ότι η χαμένη Ατλαντίδα ίσως θάφτηκε κάτω από την λάβα αυτού του ηφαιστείου μια για πάντα. Για όλα αυτά αποφασίσαμε να επισκεφτούμε την Σαντορίνη για πρώτη φορά το φετινό καλοκαίρι του 2020.


Που να μείνεις στην Σαντορίνη;

Νομίζω είναι το πιο εύκολο ερώτημα στην Σαντορίνη πας για να ζήσεις την μαγεία της Καλντέρας οπότε σίγουρα εκεί. Βεβαία αν θες να είσαι πιο ψαγμένος  βρες δωμάτιο στο Ημεροβίγλι είναι ο υψηλότερος οικισμός της Καλντέρας και έχεις την καλύτερη πανοραμική θέα.Εκεί μείναμε και εμείς! στο Gizis Exclusive, Ημεροβίγλι Βρες προσφορές από δωμάτιο στην Σαντορίνη παρακάτω.
 Booking.com
Αν πάλι θες να την βγάλεις πιο φτηνά μιας και μόνο φέτος οι τιμές είναι πιο προσιτές σε εμάς τους απλούς θνητούς λόγο της πανδημίας. Στο νησί παίζει και camping και hostel !

Πότε να πάω Σαντορίνη; 

Υπο άλλες συνθήκες ο τουρισμός στο νησί ξεκινάει από το Μάρτιο μέχρι αρχές Οκτώβρη, Οι άνθρωποι στο νησί μας είπαν ότι ο πιο ήσυχος μήνας είναι ο Οκτώβριος. Ο καιρός παραμένει καλός και τότε. Άλλωστε η Σαντορίνη έχει τοπικό κλίμα "Μεσογειακή Έρημος" ελάχιστες βροχές στην διάρκεια του χρόνου. Εκείνη την περίοδο θα βρεις και σίγουρα φτηνά αεροπορικά εισιτήρια !

Δραστηριότητες στην Σαντορίνη

Στην Σαντορίνη θα βρεις να κάνεις πολλές  δραστηριότητες πεζοπορίες, kayak, ιστιοπλοΐα, Θαλάσσια σπορ και όχι μόνο. Μπες στο Unlimited Adrenaline.gr και διάλεξε όποια σου ταιριάζει!

Χρήσιμα τηλέφωνα 

Αστυνομικό τμήμα :2286 022649
Πυροσβεστική :2286 033087
Λιμεναρχείο: 2286 022239
Δημαρχείο: 2286360100 / 2286022231

Για περισσότερη γεωγραφία και ταξίδια από την Ελλάδα και το εξωτερικό ! 0 Comments