ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΑΡΚΑΔΙΑ


Η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική των ιστορικών  χωριών, Το φαράγγι του Λούσιου με τα πανέμορφα βυζαντινά μοναστήρια και το βουνό Μέναλο με τις εκπληκτική φύση και το χιονοδρομικό έχουν καταστίσει την Ορεινή Αρκαδία τα τελευταία χρόνια σε έναν από τους ομορφότερους προορισμούς για διάφορα είδη ταξιδιού. Ρομαντικά ΣΚ, εναλλακτικές διακοπές συνδυάζοντας δραστηριότητες στη φύση και φυσικά οικογενειακές εξορμήσεις. Δεν είναι η πρώτη φορά που θα επισκεφτώ την περιοχή το έχω ξανα κάνει πέρυσι το χειμώνα Μονοήμερη στην Δημητσάνα.

Έτσι λοιπόν αποφάσισα το πρώτο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου να επισκεφτώ για δύο ημέρες την Αρκαδία συνδυάζοντας παράλληλα και rafting στο Λούσιο ποταμό.

Νοικιάσαμε το αμάξι μας από το www.voyagerhellas.gr.Έχεις την δυνατότητα να έχεις ένα αμάξι μεγαλύτερης κατηγορίας με πολύ μικρή διαφορά στην τιμή από ένα συμβατικό. Με τον εξοπλισμό που έχω μαζί μου χρειάζομαι χώρους, αφού στο αυτοκίνητο περνάω το περισσότερο χρόνο μου σε μια εξόρμηση σαν αυτή!

Η βάση μας σε αυτή την εξόρμηση θα είναι ο Ξενώνας Παπανικόλας στον χωριό της Πιάνας.H Πιάνα σήμερα είναι ένα ήσυχο χωρίο με 37 μόνιμους κατοίκους κουβαλάει όμως μεγάλη ιστορία αφού στην επανάσταση ήταν ο κύριος προμηθευτής ψωμιού σε όλη την Αρκαδία.Με εντολή του Κολοκοτρώνη κτίστηκαν πολλοί φούρνοι  εκ τον οποίων ένας σώζεται στο προαύλιο της Παναγίας  "Πολυκαμένη".
Πιάνα, Αρκαδία

Οι περισσότεροι επιλέγουν την Δημητσάνα ώς Βάση μια και εκεί θα βρίσκει κανείς μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακούς ξενώνες και ξενοδοχεία ωστόσο εμείς μείναμε στην Πιάνα για να έχουμε περισσότερη ησυχία και να είμαστε μέσα στη φύση! 

ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΑΣ

Η απάντηση σε αυτό ποικίλει .Το ερώτημα είναι τι θες να κάνεις για να σου πω πότε θα πας ! Αν θες να εξερευνήσεις την περιοχή θα πρέπει να πας άνοιξη ή Φθινόπωρο για να έχεις σύμμαχο το καιρό. Αν θές απλά ξεκούραση και ρομαντικό τοπίο σε έναν ζεστό ξενώνα τότε η απάντηση είναι σίγουρα χειμώνας. Σε γενικές γραμμές όλες τις εποχές είναι όμορφα με διαφορετικά χρώματα! Δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν το βουνό το καλοκαίρι άλλωστε  προτιμούν την δροσιά κάτω από ένα πλάτανο παρά τον καύσωνα και την παραλία. 

Μονή Τιμίου Προδρόμου


ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ:
  • Βόλτες στα σοκάκια των Παραδοσιακών Χωριών ( Στεμνίτσα ,Καρύταινα,Δημητσάνα και πολλά αλλα. Μέρες να έχεις και όρεξη για εξερεύνηση.)
  • Ανακάλυψε τα Μοναστήρια στο Φαράγγι του Λούσιου ( Ξεκίνα από το πιο εντυπωσιακό αυτό του Τιμίου προδρόμου.)
  • Αν είσαι των Extreme Sports και όχι μόνο μπες στο unlimited-adrenaline.gr και θα βρεις μια τεράστια ποικιλία από διάφορες δραστηριότητες στη φύση. Χρησιμοποίησε το κουπόνι "kdexplorer"για να λάβεις έκπτωση 10% σε ότι επιλέξεις. 


Μετά το Rafting στο καταρράκτη Βρόντου

ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΕΜΕΙΣ : 

  • Βυζαντινή Γέφυρα Καρύταινας 
  • Καρύταινα
  • Πέτρινα Γεφύρια 
  • Στεμνίτσα 
  • Δημητσάνα
  • Μονή Προδρόμου 
Δημητσάνα , Αρκαδίας

Περισσότερα από την εξόρμηση δες στο Βίντεο : 


Τα λέμε !

0 Comments