ΑΝΑΒΑΣΗ ΤΑΥΓΕΤΟΥ: Αναζητώντας το φαινόμενο Πυραμίδα

Άλλη μια εξόρμηση ξεκινά αυτή την φορά μπροστά μας έχουμε ένα βουνό και ένα  φαινόμενο. Θα προσπαθήσουμε να ανακαλύψουμε και τα δύο. Ξεκινήσαμε από την Αθήνα με προορισμό τον Ταΰγετο το υψηλότερο βουνό της Πελοποννήσου με ύψος 2407m.Στη κορυφή του υπάρχουν ερείπια από το εκκλησάκι του προφήτη Ηλία ωστόσο εκεί τις πρωινές ώρες λίγο μετά την ανατολή  συμβαίνει ένα μοναδικό φαινόμενο αυτό της Πυραμίδας. Κατά καιρούς πολλά έχουν γραφτεί για την ψηλότερη κορυφή του Ταΰγετου. Είναι ένα φαινόμενο της φύσης, ένα ανθρώπινο κατασκεύασμα ή δημιούργημα κάποιας ανώτερης δύναμης; Ένα ερώτημα που μάλλον δεν μπορεί να απαντηθεί, αλλά και αν ακόμη κάποια στιγμή αυτό συμβεί, ένα είναι σίγουρο , το μυστήριο γύρω από αυτήν θα παραμείνει. Διαβάστε περισσότερα στο Ηikingexperience.gr.

Φαινόμενο Πυραμίδα

Θα πρέπει βέβαια για να απολαύσεις το φαινόμενο αυτό να είσαι λίγο τυχερός όπως εμείς και οι συνθήκες να είναι ευνοϊκές. Και αυτό να μην γίνει σίγουρα θα έχεις κατακτήσει ακόμη μία κορυφή. Ένα συναίσθημα που κερδίζει όλα τα υπόλοιπα. Μετά από μια κατάκτηση τα ξεχνάς όλα ! 

Πηγές Μαγγανιάρη

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ

Όλοι φτάνουν στις πηγές Μαγγανιάρη. Εκεί υπάρχει χώρος στάθμευσης για το αυτοκίνητο και φυσικά νερό για να γεμίσετε τα μπουκάλια σας. Σίγουρα θα το χρειαστείτε! 

Στη συνέχεια υπάρχει μονοπάτι  και χωματόδρομος σε καλή κατάσταση που οδηγούν στο καταφύγιο του ΕΟΣ. Σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να γοητευτείς από την φύση του Βουνού είναι να πας με τα πόδια. Η Απόσταση είναι 1.5 ώρα περίπου αναλόγως το επίπεδο σας.

Καταφύγιο

Εφόσον θα μείνετε το βράδυ στο καταφύγιο να έχετε όσο μπορείτε ελαφρύ εξοπλισμό μαζί σας γιατί η διαδρομή έχει αρκετές ανηφοριές. 

Να έχετε μαζί σας φαγητό γιατί στο καταφύγιο υπάρχουν μόνο τα βασικά. Αν θέλετε να κοιμηθείτε εκεί θα πρέπει να το έχει προγραμματίσει νωρίτερα αφού λόγω της πανδημίας του κορονοϊού οι θέσεις είναι περιορισμένες.


ΑΝΑΒΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΤΑΥΓΕΤΟΥ

Η ανάβαση μέχρι την κορυφή διαρκεί 2:45 λεπτά εξαρτάται πάντα από το επίπεδο του κάθε πεζοπόρου ξεχωριστά. Εγώ έκανα 2:35 και με αρκετά διαλείμματα στο μεταξύ.

Xάρτης Ανάβασης

Όλο το μονοπάτι είναι σηματοδοτημένο και σε καμιά περίπτωση δεν θα χαθείτε. Το μόνο δύσκολο σημείο είναι η πυραμίδα δηλαδή το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής και αυτό γιατί έχει πολλές πέτρες και το έδαφος δεν είναι σταθερό. 

Προφήτης Ηλίας 2407m

Κορυφή 2407m

Για περισσότερο οπτικοακουστικό υλικό δείτε το Βίντεο :
0 Comments