Aπόδραση στην Λίμνη Δόξα !

Μπορεί οι περισσότεροι όταν ακούν για καλοκαίρι να ονειρεύονται παραλία, θάλασσα και ήλιο ωστόσο υπάρχει και η αντίθετη άποψη αυτή των εξορμήσεων σε ορεινές τοποθεσίες. Δροσιά καθαρό οξυγόνο είναι κάποιοι από τους λόγους που όλο και περισσότεροι τα τελευταία χρόνια επιλέγουν να εξερευνήσουν τα βουνά και να εξορμήσουν για λίγο στη φύση.

Έχοντας ακούσει για τον πρώτο καύσωνα του καλοκαιριού να πλησιάζει σκέφτηκα να το τολμήσουμε και να αποδράσουμε όχι παραθαλάσσια αλλά αυτή τη φορά σε βουνό. Ο προορισμός μας θα είναι η Λίμνη Δόξα στο φενεό της ορεινής κορινθίας μόλις δύο ώρες από την Αθηνά. Ιδανικός προορισμός για σύντομη εξόρμηση το Σαββατοκύριακο!

  • Πώς να πάω στην Λίμνη Δόξα;
Ο πιστός μας σύντροφος Google Maps θα μας δώσει την λύση για άλλη μια φορά. Πατώντας εδώ θα σου ανοίξουν οι οδηγίες για τον πώς θα φτάσεις στην Λίμνη από Αθήνα. Η απόσταση είναι 168 Km και θα χρειαστείτε δύο ώρες και τριάντα λεπτά μαζί με διάλλειμα. Η λίμνη απέχει επίσης δύο ώρες από το Ναύπλιο και μια μιση ώρα από τα Καλάβρυτα.

  • Διαμονή 
Όσον αφορά την διαμονή μπορείς να βρεις αρκετούς παραδοσιακούς ξενώνες στην ευρύτερη περιοχή. Αν πάλι είσαι λάτρης της ελεύθερης κατασκήνωσης τότε το καλοκαίρι θα μπορείς να απολαύσεις ένα μοναδικό φυσικό τοπίο. 
  • Δραστηριότητες στη Λίμνη Δόξα
Μέσα από την πλατφόρμα Ulimited Adrenaline μπορείς να βρεις όλες τις υπαίθριες δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή. Μπορείς να επιλέξεις βαρκάδα στην Λίμνη , να νοικιάσεις καγιάκ, Ιππασία και φυσικά πεζοπορία στα μονοπάτια της περιοχής.  

  • Camping Στη Λίμνη Δόξα
Η Λίμνη είναι ένας δημοφιλής προορισμός για camping.Πολλοί λάτρεις επιλέγουν να αποδράσουν εκεί τα σαββατοκύριακα κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες όπου κατά την διάρκεια της μέρας  που η θερμοκρασίας είναι ιδανική . Το βράδυ έχει υγρασία και ψύχρα λόγω του υψομέτρου. Μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στα 900m και σε συνδυασμό πάντα με το υγρό στοιχείο της Λίμνης το βράδυ χρειάζεται να είσαι σωστά εξοπλισμένος. Διάβασε αν θες το απαραίτητο βασικός εξοπλισμός μου όποιός είναι δοκιμασμένος σε παρόμοιες συνθήκες. Tριγύρω από την Λίμνη υπάρχει αρκετός χώρος για να στήσεις την σκηνή σου.Κάνε μια δύο βόλτες μέχρι να καταλήξεις !
  • Που να φάω ;
Σε πάρα πολύ κοντινή απόσταση στα χωριά Γκούρα, Μεσινό και Μοσιά θα βρεις ταβέρνα, παραδοσιακό καφενείο και περίπτερο. Σου προτείνω να εξερευνήσεις αυτά τα γραφικά χωριά το αγαπημένο μου είναι η Γκούρα. Πιες έναν ελληνικό καφέ στην πέτρινη πλατεία στη Γκούρα και κάτσε για φαγητό στη Μεσίνα.Προς το εκκλησάκι του αγίου Φανουρίου υπάρχει υπαίθρια αγορά με παραδοσιακά προϊόντα αν θες να αγοράσεις κάτι σου προτείνουμε φάβα Φενεού είναι πράσινος  και εξαιρετικός ! 

Μην αμελήσετε το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου . Η αρχιτεκτονική της Μονής , το κρυφό σκολειό , η πανοραμική θέα προς την Λίμνη αλλά και το εξαιρετικό γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο είναι μερικοί από τους λόγους για να επισκεφτείτε το μοναστήρι.Για όσους αγαπούν την φωτογραφία και ειδικότερα τις νυχτερινές λήψεις η λίμνη προσφέρεται για epic κλικ! Αν και δεν είμαι τόσο έμπειρος σε βραδινές συνθήκες φωτισμού προσπάθησα και εγώ!

0 Comments