ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις πριν πας

Σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας όλα όσα πρέπει να γνωρίζει κανείς πριν ταξιδέψει στην Αίγυπτο σε ένα σύντομο οδηγό. Όλα όσα θα σας πω προκύπτουν μετά από έρευνα την οποία έκανα προσωπικά πριν το ταξίδι μου στην χώρα των Φαραώ και από επαφές που κρατάω με φίλους από εκεί.

Πόσο επικίνδυνο είναι ένα ταξίδι στην Αίγυπτο;

Και εγώ πριν ταξιδέψω αυτό ακριβώς googlaρα για να δω τι γράφουν άλλοι ταξιδιώτες που έχουν είδη επισκεφτεί την χώρα. Λοιπόν η Αίγυπτος είναι μια παρεξηγημένη χώρα από τον διεθνή τουριστικό χάρτη τα τελευταία 10 χρόνια. Όλα άλλαξαν μετά την "αραβική άνοιξη" το 2010 όπου για δύο χρόνια επικρατούσε μια πολιτική αναταραχή και δεν υπήρχε έλεγχος εντός. Εκείνη την περίοδο όντως έγινα αρκετά παρατράγουδα ακόμη και με τουρίστες που έτυχε να βρίσκονται εκεί. Τέτοια δημοσιεύματα είχα διαβάσει και με είχαν τρομοκρατήσει μπορώ να πω. Ωστόσο σε οποιαδήποτε χώρα υπάρχει εσωτερική αναταραχή μπορούν να συμβούν παρόμοιες καταστάσεις ακόμη και σε χώρες της Ευρώπης τα έχουμε δει αλώστε να συμβαίνουν. Πλέον η Αίγυπτος είναι μια ασφαλή χώρα να ταξίδεψες και έχεις τις ίδιες πιθανότητες να σου συμβεί κάτι με μια αντίστοιχη πόλη της Ευρώπης. Αυτό που τρομάζει κάποιους ταξιδιώτες επηρεασμένοι από το δυτικό τρόπο ζωής είναι ότι εκεί σε πλησιάζουν για φιλοδώρημα να σου πουν κάτι ή απλά να σε βοηθήσουν. Αν δεν είσαι εξοικειωμένος με αυτό και επηρεασμένος από κακές ειδήσεις σε πιάνει ένας μικρός πανικός. Για αυτό και μόνο δεν προτείνω σε κάποια κοπέλα να ταξιδέψει μόνη της στην Αίγυπτο εκτός και είναι πολύ εξοικειωμένη με αυτό τον τρόπο ζωής και να αδιαφορεί στα πειράγματα των περαστικών.


Tαξίδι στην Αίγυπτο  Covid 19:

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν κάποιοι συγκριμένοι περιορισμοί όσον αφορά το ταξίδι στην Αίγυπτο στα χρόνια του covid19. Θα πρέπει να τσεκάρεις συχνά τυχόν αλλαγές που συμβαίνουν στη χώρα. Πατώντας εδώ πας στην ειδικά διαμορφωμένη σελίδα του scyscanner που γίνεται συνεχής ανανέωση.

Να ταξιδέψω οργανωμένα ή μπορώ να τα καταφέρω μόνος; 

Αρχικά να πω πως το σημαντικότερο όλων είναι να ταξιδέψεις. Ο τρόπος και το τι θα επιλέξεις να δεις στην Αίγυπτο όπως και σε κάθε χώρα εξαρτάται από τις προτιμήσεις σου. Πάνω απ'oλα σε όλα τα ταξίδια σημαντικότερο είναι να νιώθεις ασφαλής. Μπορεί εγώ να σου λέω ότι δεν έχεις να φοβάσαι κάτι αλλά να μην νιώθεις σίγουρος. Τότε κοίταξε να κλίσεις κάποιο οργανωμένο ταξίδι σε συνεργασία με ταξιδιωτικό γραφείο. Θα δώσεις κάτι παραπάνω εννοείται αλλά θα κερδίσεις την ασφάλεια που ζητάς. Αν πάλι σου αρέσει η δράση, η επαφή με διαφορετικό τρόπο ζωής και δεν έχεις μεγάλο budget να δαπανήσεις τότε μπορείς εννοείται να κλίσεις τα πάντα μόνος σου διαδικτυακά. Αυτό κτίζεται όσο πιο συχνά το κάνεις τόσο και πιο έμπειρος γίνεσαι και στο τέλος έχεις το value for money που ζητάς.

Τιμές Εισιτηρίων ;

Αυτά αλλάζουν συνεχώς ωστόσο οι τιμές των εισιτηρίων για Αίγυπτο παίζουν από 200-300 ευρώ απευθείας έχει από Αθήνα για Κάιρο με Aegean και Egypt Air δες εδώ

Τι νόμισμα έχει η Αίγυπτος και που να κάνω exchange? 

Το νόμισμα στην Αίγυπτο είναι το Egyptian Pounds αυτή την στιγμή η ισοτιμία είναι 1E = 19.16 EGP.Οσον αφορά το exchange από τότε που ήρθε στη ζωή μου η Revolut όλα τέλειωσαν όποτε σαν το προτείνω και εσάς ! Αν είστε παραδοσιακοί ψάξτε την καλύτερη ισοτιμία εγώ να σας πω την αλήθεια πάντα την πατούσα με αυτό ήμουν άτυχος.

Τι εμβόλια χρειάζεται να κάνω ; 

Εγώ προσωπικά δεν έκανα κανένα εμβόλιο και δεν ένιωσα το παραμικρό 12 μέρες στην Αίγυπτο.Αν όμως κάποιος θέλει να προστατευτεί 1000% τα εμβόλια είναι τα εξής του τετάνου, διφθερίτιδας, MMR, ηπατίτιδας Α και Β, καθώς και του τυφοειδούς πυρετού. Πολλά από αυτά τα έχουμε κάνει είδη παλαιότερα ωστόσο καλό θα είναι ένα χρόνο πριν το ταξίδι να τα ξανά κάνει κάποιος που το έχει σκεφτεί.

Τι παίζει με την Βίζα ; 

Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι νωρίτερα. Φτάνοντας στο αεροδρόμιο πριν της αφίξεις περνάς από το κεσέ και βγάζεις visa η οποία κόστισε 20 ευρώ. Δίπλα μπορείς να κάνεις και αλλαγή χρημάτων. Κάντε από εκεί να είστε σίγουροι.

Φαγητό , τι να προσέξω; 

Να θυμάσαι ότι δεν είσαι στην Ευρώπη όποτε δεν τηρούνται όλα τα απαραίτητα πρότυπα υγιεινής παντού. Βασικό πρόβλημα στην Αίγυπτο είναι η υπερχλωρίωση του νερού που εμείς οι δυτικοί δεν έχουμε συνηθίσει. Εννοείται πίνουμε νερό μόνο από μπουκαλάκια και προσέχουμε να είναι σφραγισμένα. Δεν προτιμούμε λαχανικά γιατί τα περισσότερα πλένονται με αυτό το νερό οπότε μπορεί να σας πειράξει και τελευταίο ποτέ πάγο στα ποτά γιατί επίσης το νερό για τα παγκάκια είναι από το δίκτυο. Η ζωή στην Αίγυπτο είναι ακόμη και σήμερα αρκετά φτηνή για εμάς όποτε μπορείτε να τρώτε σε καλά εστιατόριο και ξενοδοχεία αν δεν θέλετε το ρίσκο. Εγώ πάντως δοκίμασα και από street food και όλα ήταν μια χαρά ! 

Οι άνθρωποι είναι φιλικοί; 

Όπως έχω πει αρκετές φορές όσον αφορά εμάς του Έλληνες οι Αιγύπτιοι είναι πολύ φιλικοί και γενικά προς όλους τους επισκέπτες, Οι Έλληνες της Αιγύπτου που ζούσαν εκεί μέχρι τον 19 αιώνα ήταν πολύ συμπαθής και καλοπληρωτές όποτε αυτό έχει περάσει και στις επόμενες γενιές. Σίγουρα κάποιοι θα σου φωνάζουν στο δρόμο για το αν χρειάζεσαι βοήθεια σε κάτι. Να πω σε αυτό το σημείο ότι όντως θέλουν να βοηθήσουν απλά με πεσκέσι (χρηματική αμοιβή).Άλλοι θα σου ζητιανέψουν γενικά όμως δεν είναι κάτι επικίνδυνο έτσι είναι η κουλτούρα τους όταν βλέπουν τουρίστα. Άλλωστε μη ξεχνάμε ότι η χώρα αυτή πεινάει και το 1ευρώ δικό σου θα δώσε φαί σε μια οικογένεια. Το παζάρι είναι στο παιχνίδι και θα πρέπει να το συνηθίσεις. Οτιδήποτε θες να αγοράσεις κάνεις παζάρι είναι θέμα κουλτούρας αν δεν το κάνεις παρεξηγούνται. 

Τελική συμβουλή;

Αν ταξιδεύεις πρώτη φορά εκτός Ευρώπης απλά δες το ως ένα ταξίδι σε άλλο πολιτισμό μη κάνεις το λάθος και συγκρίνεις τους δύο κόσμους. Προσπάθησε να κερδίσεις όσον το δυνατό περισσότερα από αυτό το ταξίδι. Αν πάλι το έχεις ξανά κάνει τότε σου εύχομαι να ανακαλύψεις ότι πραγματικά αναζητείς απο την Αίγυπτο και να μπει στην λίστα των αγαπημένων σου προορισμών.

Aν οργανώνεις τώρα το ταξίδι σου δες τα Top 5 αξεσουάρ ταξιδιού για να σε κρατήσουν οργανωμένο !

επίσης τις Τop 10 εμπειρίες κατά την γνώμη μου που πρέπει να ζήσεις στην Αίγυπτο!

0 Comments