CAMPING : Ο απαραίτητος βασικός εξοπλισμός μου !

 

Άλλη μια καλοκαιρινή περίοδο αρχίζει και πολλοί είναι αυτοί που θα επιλέξουν το camping ως τρόπο για να περάσουν την φετινές διακοπές. Σήμερα θα μιλήσουμε για τον απαραίτητο  βασικό εξοπλισμό που θα χρειαστείς ώστε να απολαύσεις υπέροχες διακοπές κοντά στη φύση. 

Βουνό ή θάλασσα ότι και να επιλέξεις το μόνο σίγουρο είναι ότι θα χρειαστείς ένα πολύ καλό σύντροφο! Σας προτείνω εξοπλισμό που  χρησιμοποιώ εγώ ο ίδιος στις υπαίθριες εξορμήσεις μου και μέχρι στιγμής μπορώ να εγγυηθώ την ποιότητα και αντοχή τους. Το κριτήριο επιλογής μου όπως πάντα  είναι Value For Money επιλογές!

Για τον εξοπλισμό μου εμπιστεύομαι το Amazon της Γερμανίας. Εκεί βρίσκω προϊόντα καλής ποιότητας σε αντίστοιχη καλή τιμή. Δυστυχώς ακόμη στην Ελλάδα τα καταστήματα που έχουν καλό εξοπλισμό κοστίζουν αρκετά περισσότερο! Χρόνος αποστολής 5-10 μέρες αναλόγως την διαθεσιμότητα. .Καλό θα είναι να κάνετε μια μεγάλη παραγγελία ώστε να μην πληρώνετε πολλές φορές μεταφορικά .


ΣΚΗΝΗ 

Ξεκινάμε λοιπόν από την σημαντικότερη επένδυση. Όπως έχω ξανά πει  προσέχουμε για να έχουμε! Ο εξοπλισμός μας είναι μια σημαντική επένδυση καθώς θα πρέπει να είναι έτοιμος να αντέξει  οποιαδήποτε συνθήκη, πόσο μάλλον τώρα που αφορά κατασκήνωση στη φύση. Για παράδειγμα δεν θα είναι καλή εμπειρία την ώρα που κοιμάσαι να ξεκινήσει βροχή και πανικόβλητος την νύχτα να τρέχεις να προφυλαχτείς! Το λέω γιατί εγώ το έχω πάθει 😉Αν πάλι θες να επιλέξεις μόνος σου εδώ θα βρεις όλη την ποικιλία από σκηνές για να επιλέξεις .

ΥΠΟΣΤΡΩΜΑ 

Πολύ σημαντική αγορά , προσωπικά μετά από δύο χρόνια κατέληξα σε υπόστρωμα αφού πρώτα είχα δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα. Η τελική επιλογή μου στηρίχτηκε σε τρις άξονες , εξοικονόμηση χώρου , λιγότερο βάρος, και γρήγορη τοποθέτηση.

Σίγουρα ένα φουσκωτό στρώμα σου δίνει περισσότερη άνεση αλλά χάνεις στα υπόλοιπα  ειδικά για όσους ταξιδεύουν με μοτοσικλέτα όπως εγώ η λύση αυτή είναι μονόδρομος. Αν θες την πλήρη άνεση σου δες την λίστα με όλα τα υποστρώματα εδώ και διάλεξε!

ΥΠΝΟΣΑΚΟΣ 

Ο υπνόσακος που έχω επιλέξει μπορεί να ανταποκριθεί στις θερμοκρασίες της χώρας τους καλοκαιρινούς τους μήνες αλλά και την άνοιξη.


Δες εδώ όλη την λίστα με υπνόσακους 

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ 

Εννοείται δεν ξεκινάμε καμιά δραστηριότητα στη φύση χωρίς να έχουμε μαζί μας ένα κιτ πρώτων βοηθειών

ΚΙΤ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ 

Προσοχή !Μαγείρεμα στη φύση μόνο από έμπειρους και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας !! Σας προτείνω ένα βασικό κιτ με τα απαραίτητα που θα χρειαστείτε.

ΑΙΩΡΑ  HAMOCK 

Νομίζω το όλοι πρέπει να έχουμε μαζί μας μια αιώρα, Πίστεψε με τις ζεστές νύχτες εκεί θα κοιμάσαι ! 


ΗΛΙΑΚΟΣ ΦΟΡΤΙΣΤΗΣ - ΦΑΚΟΣ -  POWER BANK - ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Το απόλυτο Gadget ο καλύτερος φίλος μου ! με έχει σώσει πολλές φορές που έχει τύχει να μην βρίσκομαι σε οργανωμένο camping και μακριά από κάποιο οικισμό .

Εύχομαι καλές διακοπές και περιπετειώδη εξορμήσεις πάντα σεβόμενοι το περιβάλλον ,

Καλό καλοκαίρι !

0 Comments