Αστυπάλαια : Ένα υπέροχο νησί για χαλαρές διακοπές !

Αν αναζητάς ένα νησί για χαλαρές διακοπές , ατέλειωτες βόλτες στη χώρα και καλό φαγητό τότε πήγαινε Αστυπάλαια με κλειστά μάτια ! Κάπως έτσι κατέληξα και εγώ εκεί . Αναζητούσα ένα ήσυχο προορισμό για να κλείσω τις φετινές εξορμήσεις μου στα Ελληνικά νησιά. Να κάνω τον καλοκαιρινό απολογισμό και να θέσω τους νέους στόχους για τον ερχόμενο χειμώνα. 

Από την πρώτη στιγμή φτάνοντας στη χώρα αντιλαμβάνομαι αυτό ακριβώς που υποδηλώνει και γεωγραφικά η θέση της Αστυπάλαιας. Γέφυρα μεταξύ των Κυκλάδων και Δωδεκανήσων. Αντικρίζοντας την γραφική χώρα με το ενετικό κάστρο παρατηρώ τα στοιχεία και από τα δύο νησιώτικα συμπλέγματα. Ανυπομονώ να κάνω το check in και να τρέξω στη χώρα για την πρώτη εξερεύνηση. 

Η διαμονή μας έχει όνομα και λέγεται Kalichoron. Η επιλογή έγινε ξεκάθαρα λόγω θέσης. Το ομορφότερο θέαμα στο νησί είναι η χώρα όποτε αν έρθεις να φροντίσεις να μείνεις κάπου όπου θα μπορείς να την θαυμάζεις όλες τις ώρες της μέρας. Για τους λάτρης του camping στο νησί λειτουργεί οργανωμένο πολύ κοντά στη χώρα.

Έχει σουρουπώσει και αφού έχω κάνει μια σύντομη βόλτα στη γραφική χώρα κάθομαι στην Aπανεμιά να πιώ μια ρακί και να καταστρώσω τα σχέδια των επόμενων ημερών. Μετά από αρκετή ώρα κατέληξα σε αυτά

  • Eξερεύνηση της χώρας από άκρη σε άκρη
  • Παραλίες και κολύμπι με θέα την χώρα
  • Ποτό στο Κάστρο 
  • Τοπική Κουζίνα
  • Εξερεύνηση της άγονης πλευράς του νησιού προς Μαλτεζάνα και Πάνορμο 
  • Επίσκεψη στο Βαθύ 
  • Κρουαζιέρα σε Κουτσομύτι και Κουνούπα 

Στην Αστυπάλαια υπάρχουν λιγοστά αυτοκίνητα προς ενοικίαση. Όποτε πρέπει να μεριμνήσεις για αυτό αρκετό καιρό νωρίτερα. Εγώ πάντως την επόμενη φορά που θα επισκεφτώ το νησί θα νοικιάσω ένα ποδήλατο ή θα πάρω το δικό μου. Όλα είναι τόσο κοντά που μπορείς ακόμη και με τα πόδια να μετακινηθείς. 

Όπως είπα και στην αρχή είναι ένα νησί για ήσυχες διακοπές χωρίς να προβληματίζεσαι για πολλά. Δεν θα τρελαθείς από τις παραλίες θα σε εντυπωσιάσει όμως το θέαμα να κολυμπάς από την παράλια Τζανάκια και να βλέπεις την θέα της χώρας. Φανταστικά νερά θα δείς μόνο στην κρουαζιέρα προς Κουνούπα και Κουτσομύτι. Για αυτή την βόλτα επιλέξαμε το Avra Cruises όπου στο τέλος είχε τρομερό γεύμα και όλη εμπειρία ήταν μοναδική.


Περισσότερες πληροφορίες και εικόνες θα δεις στο ολοκληρωμένο επεισόδιο,
 

αστυπάλαια διαμονη,αστυπάλαια χαρτησ , αστυπάλαια παραλιεσ, αστυπάλαια ξενοδοχεια ,αστυπάλαια καιροσ, αστυπαλαια αεροπορικα, αστυπάλαια ακτοπλοικα ,αστυπάλαια airbnb , αστυπαλαια πρασινο νησι , αστυπαλαια φωτογραφιεσ


0 Comments